Ting at vide om lymfeknuder

, Jakarta - Hvis du mærker en klump i kroppen, skal du straks gå til lægen. Fordi det måske er et symptom på lymfeknudesygdom. Der er forskellige lymfeknudesygdomme, lige fra dem, der er forårsaget af infektioner til maligne sygdomme, der kan angribe alle.

Årsager til lymfeknuder

Lymfeknuder er et netværk med en oval form i kroppen, der fungerer som producent og filtrerer lymfevæske eller lymfocytter. Lymfe fungerer til at fjerne døde celler. Primært fungerer lymfe som et forsvar mod infektion.

Lymfeknuder er en del af immunsystemet i kroppen placeret under kæben, armhulerne og lysken. Lymfeknuder har også en funktion til at forsvare kroppen mod bakterier, infektioner og vira, der angriber kroppen. Hvis lymfen er forstørret eller hævet, gør dette en persons helbredstilstand falder og er i fare for at forårsage sygdom.

Bakterielle infektioner er den mest almindelige årsag til hævede lymfeknuder. Nogle eksempler på milde infektioner er kirtelfeber, forkølelse, halsinfektioner, tonsillitis, tandinfektioner, øreinfektioner og hudinfektioner.

Symptomer på lymfeknuder

Symptomer på lymfeknuder er generelt de samme, nemlig hævelse i lymfeknudeområdet, træthed, vægttab, feber, nattesved og kløe delvist eller over hele kroppen. Symptomer på lymfeknuder, der har nået kræft i detaljer, nemlig:

  1. Hævelse i lymfeknudeområdet

Symptomer på lymfeknuder, der er blevet kræft, kan karakteriseres ved hævelse af lymfeknudeområderne, såsom halsen, armhulen eller lysken. Disse symptomer er kendt som lymfadenopati, som er kroppens naturlige reaktion på at bekæmpe infektion.

Alligevel kan hævelse eller klumper på grund af lymfekræftsymptomer genkendes ved at trykke på klumpen. Hvis der ikke er smerter og mere end én, kan det være et symptom på lymfekræft.

  1. Kløe

Kløe er et af de almindelige symptomer på lymfeknudekræft. Kløen angriber hænder, fødder og endda hele kroppen. Når vejret er varmt eller om natten før sengetid, vil kløen være mere udtalt. Kløen skyldes cytokiner, som er kemikalier, der kan irritere nerverne i huden.

  1. Nattesved

Sved om natten er også et af symptomerne på lymfeknudekræft. Sveden kan komme ud om natten, selvom luften er kold, eller rummet har aircondition. Dette skyldes nedsat cellestofskifte. Nogle gange er denne tilstand ledsaget af kuldegysninger fra nat til tidlig morgen.

Lymfeknudebehandling

Hævede lymfeknuder kan hele af sig selv, fordi det stadig er en mild sygdom. Du skal bare hvile og drikke masser af væske. For at lindre smertesymptomer kan du tage smertestillende medicin. Følgende er behandlinger, der matcher årsagen til lymfeknuderne:

  1. Kræft

Hævede lymfeknuder er også forårsaget af kræft. Flere typer kræft, der kan forårsage hævede lymfeknuder, nemlig lymfom (primær lymfeknudekræft), leukæmi, melanom og kræft i spiserøret.

Hvordan man behandler hævede lymfeknuder på grund af kræft er ved undersøgelse, scanning, til biopsi eller lymfeknudeprøvetagning gennem en anatomisk patolog. Derefter vil lægen bestemme den passende medicinske handling for at behandle det.

  1. Mindre infektion

Infektioner fra virus eller bakterier er den mest almindelige årsag til hævede lymfeknuder. Karakteristikaene ved hævede lymfeknuder på grund af infektion, nemlig bløde (svampede), kan bevæges og trykkes smertefuldt. Nogle gange oplever personer, der lider af denne sygdom, også feber, hoste og ondt i halsen.

Hvordan man behandler hævede lymfeknuder på grund af infektion er at komprimere det hævede område med varmt vand. Tag derefter smertestillende midler, såsom paracetamol, aspirin eller ibuprofen. Hvis infektionen er forårsaget af bakterier, kan du også tage antibiotika og konsultere en læge. Til sidst, få nok hvile.

  1. Autoimmun sygdom

Hævede lymfeknuder kan også være forårsaget af autoimmune sygdomme, selvom dette er sjældent. Autoimmun sygdom er en tilstand, hvor kroppens immunsystem angriber kroppens egne organer. Eksempler er HIV/AIDS, rheumatoid arthritis eller gigt og systemisk lupus erythematosus (SLE). Måden at behandle det på er ved at give antivirale lægemidler, derefter undertrykke immunresponset og reducere niveauet af symptomer på den underliggende tilstand.

Forhindrer hævede lymfeknuder

Måder at forhindre hævede lymfeknuder på er at øge forbruget af fiberholdige fødevarer, opfylde kroppens behov med tilstrækkeligt vandindtag og undgå fødevarer med konserveringsmidler. Undgå derefter at bruge stoffer, der indeholder steroider, og hold dig væk fra cigaretter. Til sidst, indtag flere vitaminer for at genoprette immuniteten.

Her er tingene vedrørende lymfeknuderne. Hvis du mærker symptomer på lymfeknudelidelser, kan du spørge din læge kl . Nok med Hent Ansøgning fra App Store eller Play Store.

Læs også :

  • 5 kendte sygdomme på grund af klump i nakken
  • Hævede lymfeknuder hos børn, pas på lymfekræft!
  • Dette er, hvad hævede lymfeknuder betyder