Er der en naturlig måde at behandle vaginalt udflåd på?

Vaginalt udflåd er en almindelig tilstand, som kvinder oplever. Denne klare eller mælkehvide væske, der kommer ud af skeden, er faktisk nyttig til at opretholde vaginal hygiejne og sundhed. Der er også unormalt udflåd fra skeden, der kan give ubehag ved smerter i skeden. Udover medicin kan unormalt udflåd fra skeden også behandles på naturlige måder."

, Jakarta - Vaginalt udflåd er en almindelig og normal tilstand hos kvinder. Denne tilstand er en væske eller slim, der tjener til at rense, fugte og beskytte skeden mod infektion og irritation.

Men når mængden, farven og konsistensen af ​​vaginalt udflåd lugter ubehageligt og forårsager kløe og smerte, så er dette et tegn på unormalt vaginalt udflåd. Bedre, du behøver ikke bekymre dig for meget. Der er adskillige yderligere terapier, som man kan stole på til behandling af vaginalt udflåd.

Læs også: Kend 6 tegn på unormal leukorré

Forbrug Græsk yoghurt

Probiotika er effektive mod C. albicans årsager til unormalt udflåd fra skeden. Yoghurt betragtes som et probiotikum, fordi det indeholder levende bakterier, som f.eks Lactobacillus acidophilus . Disse bakterier er vigtige for at skabe et sundt miljø i skeden. De hjælper med at behandle overvækst forårsaget af ubalance.

Lanceret fra Healthline hjælper forbrug af yoghurt med at forbedre tarmmikrobiomet og kan reducere gær i kroppen. græsk yoghurt den almindelige er den bedste type at bruge til at behandle unormalt udflåd fra skeden. Sørg dog for, at yoghurten ikke indeholder tilsat sukker, som kan udløse væksten af ​​Candida-gær.

Hold det intime område rent

Tag et brusebad efter træning, undgå superstramt tøj, sæt dig ikke i en våd badedragt, og tag ikke trusseindlæg på hver dag, fordi det kan fange fugt, hvilket forårsager unormalt udflåd fra skeden. Dette er en pålidelig måde at forhindre unormalt udflåd fra skeden. Måder at reducere risikoen og undgå at forværre eksisterende infektioner på, anvende følgende personlig hygiejne-relaterede ting:

  • Undgå at bruge duftprodukter på skeden, inklusive tamponer eller duftende sæber;
  • Gør det ikke douche , fordi dette ændrer kemikalierne i skeden og kan bruge duftprodukter, der kan forårsage irritation;
  • Vask kun skeden med rindende vand. Kom aldrig sæbe i skeden. Det er normalt sikkert at bruge uparfumeret sæbe på vulvaen.
  • Brug bomuldsundertøj, der ikke er stramt.
  • Når du renser skeden, skal du tørre forfra og bagpå, da det undgår at feje snavs ind i skeden. Brug aldrig genstande, der allerede er i anus, såsom sexlegetøj, og brug dem derefter ind i skeden.
  • Hold vaginalområdet tørt. Undgå at sidde i våde badedragter eller undertøj, og klap forsigtigt skeden efter badet.
  • Vask hænder før du rører ved skeden, især hvis du indsætter genstande, såsom tamponer eller menstruation kop .

Læs også: Det er ting, der kan forårsage udflåd fra skeden

Undgå at bruge eddike

Nogle mennesker nævner, at tilsætning af eddike til et bad kan reducere vaginal pH, hvilket gør gær mindre tilbøjelige til at vokse. Der er dog stadig få beviser for, at dette virker. Syre, der bruges vilkårligt, kan forårsage svie eller irritation. Eddike kan endda forstyrre naturligt sunde bakterier og øge risikoen for infektion.

Brug ikke skødesløst naturlige ingredienser

Internettet kan fortælle dig forskellige typer naturlige ingredienser såsom tea tree olie, kokosolie eller hvidløg, der skal påføres skeden for at hjælpe med at fjerne overskydende gær.

Der er dog ingen solid evidens for denne behandling endnu, og det er muligt, at du vil opleve forbrændinger og irritation. For de fleste kvinder virker dette ikke, og hos mange giver det andre problemer. Du bør diskutere med din læge, hvis du ønsker at bruge naturlige ingredienser.

Læs også: 11 måder at overvinde overdreven leukorrhoea

Det er nogle naturlige trin, der kan hjælpe med at overvinde vaginalt udflåd. Men hvis tilstanden bliver værre, kan du spørge lægen kl at overvinde dette. Læger vil altid være klar til at give den nødvendige sundhedsrådgivning. Hvad venter du på, tag det nu smartphone du og Hent Ansøgning nu!

Reference:
Cleveland Clinic. Hentet 2021. Virker hjemmemedicin faktisk mod gærinfektioner?
Healthline. Tilgået 2021. Hjemmemidler mod gærinfektioner.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hjemmemidler mod bakteriel vaginose.