Langvarig tilstoppet næse, pas på symptomer på allergisk rhinitis

, Jakarta - Allergisk rhinitis er et symptom på betændelse, der opstår i næsehulen. Denne tilstand opstår normalt på grund af allergitriggere eller kaldet allergener. Nogle allergitriggere, der normalt forekommer hos mennesker, er støv, pollen, skimmelsvamp og så videre. Dette er en almindelig tilstand, der opstår hos en person.

Allergisk rhinitis kan opdeles i flere klassifikationer, afhængigt af forløbets karakter. Den første er intermitterende eller når som helst symptomerne er mindre end fire dage til en uge. Den anden er vedvarende eller vedvarende, hvis symptomerne varer mere end en uge.

Så for sværhedsgraden af ​​sygdommen er allergisk rhinitis opdelt i flere kategorier. Den første kategori er mild, som opstår, hvis der ikke er søvnforstyrrelser, forstyrrelser i daglige aktiviteter eller andre ting, der kan forstyrre. Så er den næste kategori, hvis den anses for moderat-alvorlig, hvis der er en eller flere af de tidligere nævnte lidelser.

Symptomer på allergisk rhinitis

Symptomer eller tegn på en person, der lider af allergisk rhinitis, føles kløende i øjnene, øjnene bliver røde, hævede øjne og også mørkeblå under øjnene eller allergiske skinner . Så er symptomerne og tegnene i øre og hals, at den syge kan mærke smerter i halsen, hæshed, kløe i halsen eller ørerne og hævelse af ørerne.

En person med allergisk rhinitis kan også opleve symptomer allergisk salut , nemlig adfærden hos børn, der kan lide at gnide sig på næsen på grund af kløe. Derudover kan en person, der lider, også føle allergisk folder det vil sige en tværgående linje på næsen i dens nederste tredjedel på grund af vanen med at gnide næsen.

Derudover er andre symptomer oplever gentagne nysen, udflåd (rhinoré), som er løbende og også meget. Så er næsen også blokeret, føles kløende og mister koncentrationen på grund af manglende hvile. Nogle gange forekommer allergisk rhinitis også årligt hos nogle mennesker.

Mennesker med allergisk rhinitis kan finde en krydsreaktion, der opstår. Et eksempel er, når en person, der er allergisk over for pollen, også vil opleve en æbleskindsallergi på grund af proteinets lighed. Der er mange stoffer, der kan forårsage krydsreagerer .

Diagnose af allergisk rhinitis

Lægen vil diagnosticere allergisk rhinitis med henvisning til anamnesesymptomer og fysisk undersøgelse af ØNH med anterior rhinoskopi. Andre understøttende undersøgelser er inspektioner prist-papir radio immunosorbent test (total IgE) som normalt viser normale værdier, undtagen hvis personen har allergi over for mere end én sygdom.

Denne undersøgelse tjener til at forudsige muligheden for allergi hos spædbørn eller småbørn med høj sandsynlighed for allergi. Måden at finde ud af årsagen til allergi udføres ved intrakutane eller intradermale tests enkeltvis eller i serier såsom: hudslutpunkttitrering (SÆT). Derefter de hyppigst udførte tests med prik test , også ridsetest eller skrabetest, og udfordringstest bruges til en person med fødevareallergi.

Forebyggelse af allergisk rhinitis

Denne sygdom kan ikke helbredes fuldstændigt. Så skridt, der kan tages, er at reducere symptomer og forhindre dem i at blive værre. Måder, der kan gøres for at forhindre allergisk rhinitis, nemlig:

  1. Undgå altid direkte kontakt med allergenet. Dette er den mest kraftfulde måde. Undgå også altid fødevarer eller medicin, der kan forårsage allergi. Dette er dog svært at gøre. Prøv at bruge handsker og en maske for at undgå sådan direkte kontakt.
  2. Træn, fordi opretholdelse af fysisk form kan øge hjælper 1 T-lymfocytter, som kan hæmme allergiske reaktioner.
  3. Brug en luftrenser til at holde luften ren derhjemme og rengør altid det støv, der sidder fast på møblerne, med en støvsuger og en fugtig klud mindst 2-3 gange om ugen.
  4. Undgå rygning og brug af produkter, der indeholder bestemte dufte i huset.

Det er en lille forklaring om allergisk rhinitis. Hvis du har spørgsmål om allergisk rhinitis, læger fra klar til at hjælpe. Den eneste måde er med Hent Ansøgning i smartphone du. I , kan du også købe medicin. Ingen grund til at forlade huset, ordrer vil ankomme inden for en time. Praktisk vel?

Læs også:

  • 7 årsager til kløende ører, der er sundhedsfarlige
  • Konstant nysen? Måske er rhinitis årsagen
  • Er det rigtigt, at fødevareallergier kan lure hele livet?