Hvorfor BCG-vaccination forårsager bylder eller ar

, Jakarta – Immunisering Bacillus Calmette-Guérin eller BCG er en immunisering, der er nyttig til at beskytte sig mod tuberkulose (TB), en infektionssygdom, der angriber lungerne. Men at give BCG-immunisering har bivirkninger, hvoraf den ene kan forårsage sår eller ar. Hvorfor? Kom nu, se forklaringen nedenfor.

Tuberkulose (TB) er en lungesygdom, som stadig er et alvorligt sundhedsproblem i flere udviklingslande. Sygdomme forårsaget af Mycobacterium tuberculosis (Mtb) spredes let fra én person til en anden gennem det sprøjt af spyt, der kommer ud, når en person hoster eller nyser. Det er derfor, at få BCG-immunisering er meget vigtig, fordi immunisering er den mest effektive måde at beskytte kroppen mod tuberkulose.

Læs også: 4 trin til at forebygge tuberkulose

Hvem har brug for at få BCG-vaccination?

BCG-immunisering er en af ​​de obligatoriske vaccinationer, der gives til spædbørn i Indonesien. Denne immunisering anbefales også stærkt til personer, der har høj risiko for at blive udsat for tuberkuloseinfektion.

  • BCG-vaccination til babyer

Babyer med svagt immunsystem er den gruppe, der er mest modtagelige for at pådrage sig de bakterier, der forårsager tuberkulose. Derfor er det meget vigtigt at give BCG-immunisering for babyer, især for babyer, der bor i lande med høje TB-rater. BCG-immunisering gives bedst til babyer, så snart de er født, indtil de er to måneder gamle.

  • BCG-vaccination for voksne

BCG-immunisering gives meget sjældent til voksne i alderen 16-35 år, fordi vaccinens effektivitet er lavere, når den gives til voksne. BCG-immunisering kan dog gives til voksne, der er i risiko for at få TB på grund af deres arbejde, såsom sundhedspersonale.

Hvordan gives BCG-immunisering?

BCG-immunisering skal kun gives én gang i livet. Læger eller medicinsk personale vil normalt give en vaccineindsprøjtning i overarmen. Vaccinen indeholder en lille mængde svækkede TB-bakterier, som vil stimulere immunsystemet til senere at bekæmpe TB-bakterier.

Læs også: Vær opmærksom på dette før dit barns BCG-vaccination

BCG-vaccinationsbivirkninger

BCG-immunisering forårsager sjældent reaktioner, som, når de opstår, generelt kun er milde reaktioner. De mest almindelige bivirkninger ved BCG-immunisering er feber, hovedpine og hævede kirtler. Mere alvorlige komplikationer, såsom byld eller betændelse i knoglen, er sjældne.

De fleste børn, der modtager BCG-immunisering, oplever smerter på injektionsstedet. Når den er helet, kan injektionen efterlade en klump, som en byld eller et lille ar. Dette er normalt og intet at bekymre sig om.

Følgende bivirkninger kan forekomme på grund af BCG-immunisering:

  • Ar

De fleste mennesker, der får BCG-immunisering, vil udvikle en klump på injektionsstedet, som kan forsvinde kort efter injektionen.

Omkring 2-6 uger efter at være blevet immuniseret, kan der også forekomme en lille plet på injektionsstedet. Hvis stedet bliver til en byld, der nogle gange brister og efterlader et ar, er det normalt. Denne tilstand er en naturlig reaktion fra immunsystemet på den givet immunisering. Bare lad området være åbent, da eksponering for luften vil hjælpe det med at komme sig hurtigt.

Små ar er en normal bivirkning af BCG-immunisering. Lejlighedsvis kan der opstå en mere alvorlig hudreaktion, men normalt forsvinder tilstanden inden for et par uger.

Hvis moderen er bekymret, er den hudreaktion, der opstår hos den Lille, ikke normal, kontakt straks lægen.

  • Allergi

Alvorlige bivirkninger fra BCG-vaccinen, såsom en alvorlig allergisk reaktion (anafylaksi), er meget sjældne. Mennesker, der oplever allergi over for vacciner, kommer sig normalt helt uden langtidsvirkninger, hvis de behandles med det samme.

Læs også: Her er tips til at overvinde kræsne babyer efter BCG-immunisering

Det er en forklaring på de bivirkninger, der kan opstå på grund af BCG-immunisering. Hvis du vil spørge mere om at give BCG-immunisering, skal du bare spørge eksperterne direkte gennem ansøgningen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at stille spørgsmål om sundhed når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
NHS. Tilgået 2020. BCG tuberkulose (TB) vaccine oversigt.
NHS. Tilgået i 2020. BCG (TB) vaccine bivirkninger.