Kønsvorter, det er hvad der forårsager det

, Jakarta - Sikre intime forhold skal udføres af alle, der ofte skifter partner. Ved at bruge sikkerhedsudstyr kan du undgå forskellige farlige sygdomme. En af de farligste sygdomme, der kan ramme både mænd og kvinder, er kønsvorter.

En person, der har kønsvorter, føler ofte kløe og ubehag i kønsområdet. Lidelser forårsaget af virussen forårsager ofte ikke symptomer, så mange mennesker ved ikke, om de har en kønssygdom. Derfor bør du vide nogle ting, der kan være årsagen til kønsvorter. Lad os se anmeldelsen!

Læs også: Gør disse 5 ting for at forhindre kønsvorter

Årsager til kønsvorter

Genital hud er en lidelse, der kan forårsage forekomsten af ​​små kødfulde klumper i køns- og analområdet. Årsagen til kønsvorter er en seksuelt overført infektion og er generelt forårsaget af: Humant papillomavirus (HPV). Virussen er den mest almindelige årsag til næsten alle seksuelt overførte sygdomme.

Kønsvorter kan få den syge til at opleve smerte, ubehag og kløe. Det er muligt, at kønsvorter, der opstår, kan være en udløser for livmoderhals- og vulvakræft. Den bedste måde at håndtere denne kønsinfektion på er at udføre intensiv pleje.

Symptomer på kønsvorter kan i nogle tilfælde ikke ses direkte. Det kan være, at de vorter, der opstår, er meget små og kan have en mørkere farve med huden. Den øverste del af vorten ligner en blomkål og er let ujævn at røre ved. Kønsvorter kan forekomme enkeltvis eller i grupper.

En af årsagerne til kønsvorter er overførsel gennem seksuel aktivitet, herunder oral, vaginal og anal. Kønsvorter kan angribe flere dele, såsom penis, pung, lår, lyske, i eller omkring anus, uden for og inde i skeden, livmoderhalsen og læber og svælg.

Mens alle, der er seksuelt aktive, kan have kønsvorter, er der flere risikofaktorer, der kan gøre dig mere modtagelig for kønsvorter. Såsom at være under 30 år, ryge, have haft en kønssygdom før, dele undertøj eller håndklæder med folk, der er inficeret med kønsvorter, have et svækket immunforsvar og børn, hvis mødre har sygdommen.

Har du spørgsmål vedrørende andre årsager til kønsvorter, kan lægen fra klar til at svare. Du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone Brugt! Derudover kan lægemiddelkøb også foretages gennem applikationen.

Læs også: Her er hvordan man behandler kønsvorter

Årsager til mere risikable kønsvorter hos kvinder

Formen af ​​de kvindelige kønsorganer tillader kønsvorter at dukke op på indersiden, hvilket gør det vanskeligt at opdage dem med det blotte øje. Det man skal være opmærksom på for at finde ud af om man har kønsvorter er om man mærker noget der sidder fast i den intime del. For at sikre, at det er bedre at foretage en inspektion så hurtigt som muligt.

Den handling, som læger normalt tager for at behandle kønsvorter, er at udføre en bækkenundersøgelse med en mild syreopløsning, så vorterne kan ses. Derudover kan lægen også foretage en undersøgelse PAP udstrygning ved at undersøge eksisterende celler fra livmoderhalsen for at blive testet, om HPV er påvist eller ej.

Kvinder, der er blevet bekræftet at have kønsvorter, rådes til at gøre PAP udstrygning hver tredje til sjette måned under behandlingen. Denne intense undersøgelse giver lægen mulighed for at overvåge eventuelle ændringer i livmoderhalsen, hvilket gør det lettere at forhindre dårlige ting, der kan opstå.

For at forebygge bør alle have sunde seksuelle forhold og bruge kondomer, hvis de ofte skifter partner. Derudover kan det at give HPV-vaccinen også mindske chancerne for at blive smittet. Du kan også barbere skambenet, så de kønsvorter, der opstår, ikke spredes meget.

Læs også: 3 stadier af håndtering af kønsvorter, du skal kende

Selvom kønsvorter er mere risikable for kvinder, betyder det ikke, at mænd ikke har mulighed for at få dem. Sikker sex er obligatorisk. Desuden, hvis du finder noget usædvanligt fra hr. P's side, er det en god idé straks at foretage en undersøgelse.

Reference:
Planlagt forældreskab. Tilgået 2020. Kønsvorter.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Kønsvorter.