Den første måde at håndtere, når et barn har tinea capitis

, Jakarta - Mors barn klør sig ofte i hovedet? Det er muligt, at dit barn har tinea capitis, som er en infektion i hovedbunden og håret forårsaget af en svamp. Normalt vil personer med tinea capitis føle kløende, skællende hovedbund, indtil hovedet oplever skaldethed eller skaldethed.

Tinea capitis er en smitsom sygdom og forekommer generelt hos børn i alderen 3-7 år. Denne infektion kan spredes gennem genstande, der har været udsat for dermatofytsvampe. Overførsel kan også ske gennem mennesker, der har fået det og overfører det til dyr.

Før man diskuterer, hvordan man behandler det, er det første, en mor kan gøre, når hendes barn har tinea capitis, at kende årsagerne og symptomerne. Læs mere nedenfor:

Årsager til Tinea Capitis

Tinea capitis er forårsaget af dermatofytsvampe, der formerer sig i hudvæv. Denne svamp angriber normalt hud, der er fugtig og svedig. Derefter vil svampen angribe det ydre lag af hovedbunden og hårstrået. De typer af dermatofytsvampe, der er i stand til at forårsage tinea capitis hos mennesker, er Trichophyton (T) og Microsporum (M).

Denne sygdom er smitsom og kan overføres fra menneske til menneske. Denne svamp kan inficere andre mennesker gennem hudkontakt med nogen, der har det. Derefter kan denne svamp spredes gennem kontakt med genstande, der er blevet inficeret, såsom håndklæder, kamme og lagner. Den sidste smittemåde er fra dyr til mennesker, fordi dyr er en af ​​bærerne af den svamp, der forårsager tinea capitis.

Symptomer på Tinea Capitis

Det område, der er tilbøjeligt til at vise symptomer på tinea capitis, er hovedbunden. Symptomerne omfatter skællende hud og hårtab. Derefter er der et mønster af crusted pus (pustler) på ét sted, indtil det spredes. Derudover er der tegn på hårtab i den skællende hovedbund.

Tinea capitis kan også forårsage hævede lymfeknuder og lav feber. Derefter vil der under alvorlige forhold være skorper på den skællende hud og udseendet af skorper på sammenfiltrede hår.

Behandling af Tinea Capitis

Behandling af tinea capitis hos børn kan gøres ved at dræbe svampen på hovedet. De første måder, som mødre kan gøre for at behandle tinea capitis, er:

Tager anti-svampemidler

Behandling af tinea capitis, som mødre kan gøre hos børn, er ved at bruge anti-svampemidler. Almindelige svampedræbende medicin givet af læger er Griseofulvin og Terbinafin. Disse lægemidler tages i mindst 6 uger og forårsager bivirkninger, nemlig diarré og mavesmerter. Når du tager dette lægemiddel, anbefales det at følge en diæt med højt fedtindhold.

Derudover er bivirkninger, der kan opstå, når en person tager griseofulvin, svimmelhed, opkastning, allergi og udslæt. Derefter er bivirkningerne af terbinafin kløe, følelsesløshed, allergier, svimmelhed, feber, leverproblemer og mavesmerter.

Brug af anti-svampe shampoo

Tinea capitis kan også behandles ved at bruge en svampedræbende shampoo. Denne shampoo kan være nyttig til at fjerne skimmelsvamp og forhindre spredning af infektion. Denne shampoo anbefales at blive blandet med oral medicinbehandling. Brug shampoo mindst to gange om dagen i en måned.

Det er sådan man behandler tinea capitis. Hvis du har spørgsmål om tinea capitis, læger fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!

Læs også:

  • Undervurder ikke tinea capitis, hovedbunden kan være smitsom
  • Tinea Capitis infektionssygdomme forårsaget af svampeinfektioner, vær opmærksom på de 8 symptomer
  • Faren for Tinea Capitis kan lave en hovedbund