Dette er grunden til, at kvinders libido stiger under graviditeten

, Jakarta – Graviditet skaber nye følelser, fornemmelser og følelser. Dette er alt sammen forårsaget af svingende hormoner og øget blodgennemstrømning. Det er vigtigt at huske, at enhver kvindes oplevelse med graviditet kan være forskellig. For eksempel er der gravide kvinder, der kun oplever kvalme i første trimester, og der er også dem, der oplever kvalme og opkastning under hele graviditeten.

Ligeledes kan nogle mødre rapportere, at de oplever et fald i sexlyst (libido) under graviditeten. Men i virkeligheden oplever nogle andre gravide faktisk en stigning i libido under graviditeten. Så hvad får gravide kvinder til at opleve en stigning i libido? Tjek følgende forklaring.

Læs også: Disse 5 ting viser tegn på en sund graviditet

Årsager til øget libido hos gravide kvinder

I det første trimester af graviditeten stiger niveauet af østrogen og progesteron. Denne stigning i hormoner gør de fleste gravide kvinder til kvalme, opkastning, træthed og følsomme bryster. Alle disse forhold kan helt sikkert påvirke moderens seksuelle lyst. Men omkring den 10. uge vil denne stigning i hormonniveauet falde. På det tidspunkt vil træthed og kvalme generelt aftage.

Da nogle af de ubehagelige symptomer forsvinder i første trimester, kan moderens sexlyst øges. Moderens krop begynder at tilpasse sig graviditeten og bliver mere energisk. Ikke kun fordi træthed, kvalme og opkastninger forsvinder, bryster, der bliver større og mere følsomme, og hævelse af vulvaen på grund af ekstra blodgennemstrømning kan også gøre dette forhold mere behageligt.

Med al den øgede følsomhed er det ikke underligt, at en mors sexlyst kan stige sent i det første trimester eller i det andet. Det er bedst at drage fordel af denne tid med din partner, fordi at have sex under graviditeten er en fantastisk måde at forblive forbundet mentalt, følelsesmæssigt og fysisk.

Læs også: Tips til at have sex i henhold til graviditetens trimester

Desværre, når man går ind i tredje trimester, kan moderens sexlyst falde igen. Dette kan være forårsaget af vægtøgning, rygsmerter og andre symptomer. Men nogle gravide kvinder har faktisk ingen problemer med symptomerne i tredje trimester og brænder stadig for at have sex med deres partner.

Er det forkert ikke at have en stigning i libido under graviditet?

Der er ingen grund til bekymring, hvis moderen ikke oplever en stigning i libido under graviditeten, fordi det er normalt. Igen er enhver kvindes oplevelse af at blive gravid forskellig. Mødre behøver ikke at bekymre sig eller bekymre sig, hvis de ikke har sexlyst under graviditeten, fordi det vigtigste er moderens og fosterets komfort og sikkerhed under graviditeten.

Ikke få par, der faktisk undgår at have sex af frygt for at skade barnet. Faktisk vil sex ikke skade barnet, så længe den graviditet, som moderen oplever, ikke har problemer og har fået grønt lys fra fødselslægen.

Læs også: Ny gravid, kend disse 4 typer gravide

Hvis du har andre spørgsmål om libido eller samleje under graviditeten, så tøv ikke med at spørge din fødselslæge gennem ansøgningen . Ingen grund til at tage på hospitalet for bare at spørge. Via app , kan mor kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Meget praktisk er det ikke? Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sexlyst under graviditet: 5 måder, hvorpå din krop ændrer sig.
Hvad kan man forvente. Tilgået 2020. Ændringer i sexlysten under graviditeten.