Har fordele, farer ved koriander indtaget af disse 5 personer

, Jakarta - Til dig, der er vant til at lave mad i køkkenet, kender du selvfølgelig til én type af dette køkkenkrydderi, nemlig koriander. Dens form, der ligner peber, gør ofte disse to vigtige krydderier forvirrede. Skønt med hensyn til størrelse og smag er de to klart forskellige.

Udover at være et krydderi i køkkenet, er koriander kendt for at være effektiv til at håndtere forskellige sundhedsproblemer. Blandt dem er at tabe sig, sænke kolesterolniveauet, overvinde problemer med skjoldbruskkirtlen, overvinde menstruationsforstyrrelser, kontrollere diabetes, forbedre øjensundheden, til at overvinde hudlidelser og betændelse.

Men bag de mange fordele er der nogle bivirkninger, som kan skyldes koriander. For personer med disse 5 tilstande bør du være forsigtig, når du bruger koriander som medicin.

  1. Leverproblemer

Overdreven og langvarig brug af korianderfrø kan forårsage leverproblemer. Olie- og korianderfrøkomponenterne er normalt nyttige til behandling af leverproblemer, men overdreven brug kan forårsage galdesekretion og føre til unormale tilstande.

  1. Allergier

Nogle mennesker kan få allergi som udslæt, åndedrætsbesvær, kløe, hævelse i ansigtet eller halsen, svimmelhed osv. på grund af indtagelse af koriander. Hvis du er udsat for allergi, bør du undgå koriander som medicin.

  1. Gravide og ammende mødre

Gravide og ammende kvinder bør bruge korianderfrø i begrænsede mængder, fordi deres virkning på kirtelsekret kan forårsage skade på moderen, fosteret og reproduktive kirtler.

  1. Har følsom hud

Nogle gange kan brugen af ​​korianderfrø forårsage solfølsomhed, øge risikoen for solskoldning og hudkræft. Hvis du har allergi eller har følsom hud over for sollys, rådes du til at bruge det så lidt som muligt og skal diskutere det med din læge.

  1. Har hypoglykæmi (lavt blodsukker)

Korianderfrø har været kendt i behandlingen af ​​diabetes, fordi de har evnen til at sænke blodsukkerniveauet. Hvis du er i diabetesbehandling, skal du overvåge dit blodsukkerniveau, før du bruger koriander som medicin, fordi koriander kan sænke blodsukkeret drastisk.

Sikkerhed før indtagelse af koriander

Nogle ting, du skal være opmærksom på, før du indtager koriander, er:

  • Opbevar denne urt i en lukket beholder, væk fra lys og fugt

  • Stop med at indtage denne urteplante mindst 2 uger før den planlagte operation

  • Denne urteplante kan sænke blodtrykket og blodsukkerniveauet. Hold øje med dit blodtryk og blodsukkerniveauer nøje. Brug med forsigtighed, hvis du har lavt blodtryk eller tager medicin for at sænke dit blodtryk.

Reglerne for brug af naturlægemidler er ikke så strenge som reglerne for medicinske lægemidler. Der er dog behov for yderligere forskning for at bestemme dets sikkerhed. Før du bruger, skal du sørge for, at fordelene ved koriander opvejer risiciene. I det mindste egnet og nyttig for dig. Vi anbefaler at diskutere denne koriander med lægen gennem applikationen for mere information.

Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Læs også:

  • Hvorfor er usund mad nogle gange ikke velsmagende?
  • Slip af med kropslugt med disse fødevarer
  • Bliv bekendt med kostmenuen i middelhavsstil