Ustabilt humør mærker Tærskel personlighedsforstyrrelse

, Jakarta - Humør er en af ​​de faktorer, der kan påvirke en persons produktivitet. Alligevel er det normalt, at nogen nogle gange kan opleve dårligt humør eller dårligt humør. Men hvis en person ofte oplever drastiske ændringer i humøret, kan han have en psykisk lidelse.

En person, der har et ustabilt humør, kan have borderline personlighedsforstyrrelse. Mennesker med denne lidelse kan føle sig glade, men ikke længe efter bliver de pludselig vrede eller triste. For at finde ud af forholdet mellem ustabilt humør og borderline personlighedsforstyrrelse, overvej følgende anmeldelse!

Læs også: Disse er helbredskomplikationer på grund af borderline personlighedsforstyrrelse

Tærskel personlighedsforstyrrelse kan forårsage symptomer på ustabilt humør

Borderline personlighedsforstyrrelse eller borderline personlighedsforstyrrelse er en psykisk lidelse, der kan påvirke den måde en person tænker og føler om sig selv og andre. En person, der har denne psykiske lidelse, kan forårsage mange problemer i dagligdagen. Syge kan opleve problemer med selvbilledet, problemer med at regulere følelser og adfærd, til forholdsproblemer med andre mennesker.

Alligevel er årsagen til borderline personlighedsforstyrrelse ikke kendt med sikkerhed indtil nu. Nævnt hvis der er en sammenhæng mellem genetiske, psykologiske og sociale faktorer, der er opstået tidligere. Dette kan også have en mere farlig indvirkning, når det opstår sammen med flere lidelser, såsom overdreven angst, depression, til brug af illegale stoffer.

Så hvad er forholdet mellem borderline personlighedsforstyrrelse og ustabilt humør?

Ustabilt humør eller humørsvingninger er humørsvingninger, der opstår hurtigt. Men hvis disse humørsvingninger forekommer hyppigt nok til at forstyrre dit daglige liv, kan du have borderline personlighedsforstyrrelse. Faktisk forårsager en person, der lider af lidelsen, ofte ekstreme humørsvingninger.

En person med borderline personlighedsforstyrrelse har svært ved at kontrollere sine følelser, hvilket kan opstå sammen med at være impulsiv, mere irritabel og skadelige forhold i sit sociale miljø. Alligevel er denne psykiske lidelse mere almindelig hos kvinder, selvom den også kan forekomme hos mænd. Hvis du oplever humørproblemer, er det derfor en god idé at få en undersøgelse hos en læge.

Du kan få en første diagnose ved at spørge en psykolog eller psykiater direkte fra . Det er nemt, bare brug funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald , kan interaktioner med læger udføres uden behov for ansigt til ansigt. Så derfor, Hent appen nu for at få adgang til sundhed hjemmefra!

Læs også: Tærskel personlighedsforstyrrelse kan være karakteriseret ved depression

Hvordan man behandler borderline personlighedsforstyrrelse

En person, der lider af denne psykiske lidelse, skal konsekvent få behandling af en mental sundhedsprofessionel, så hans livskvalitet bliver bedre. Dette skyldes, at nogen med dette problem kan have risikabel adfærd, skade sig selv og begå selvmord. Se derfor en lægeekspert, som specifikt beskæftiger sig med borderline personlighedsforstyrrelse, så behandlingen er lige i mål. Derudover er der flere behandlinger, der også udføres, nemlig:

  • Psykoterapi: Denne metode er standardbehandlingen for BPD. Den syge kan modtage dialektisk adfærdsterapi og mentaliseringsbaseret behandling.
  • Medicin: Psykologen eller psykiateren kan også anbefale medicin for at hjælpe kroppen med at klare visse symptomer, såsom depression eller et ustabilt humør.

Læs også: Pas på 5 komplikationer af Threshold Personality Disorder

Hvis du eller dine nærmeste ofte oplever ustabile stemninger, er det derfor en god idé straks at få en undersøgelse hos en psykiatrisk fagmand. Ved at få tidlig behandling håber man, at disse lidelser kan håndteres hurtigere, så problemer, der måtte opstå, kan forebygges.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Borderline personlighedsforstyrrelse.
Meget godt sind. Tilgået 2020. Hvad er Borderline Personality Disorder (BPD)?