Cardio og vægtløftning, hvad er forskellen mellem de to?

, Jakarta – De fleste tror cardio begrænset til aktiviteter som løb, cykling eller vandreture . Men i virkeligheden er enhver form for praksis praksis cardio . Nu, cardio i sig selv er enhver form for aktivitet, der kan øge pulsen og gøre vejrtrækningen vanskelig.

Vægtløftning i sig selv er en form for træning eller styrketræning, der kræver fremragende koordination, fleksibilitet, balance, hurtighed og selvfølgelig styrke. Vægtløftning er en fantastisk måde at perfektionere en træning cardio -dine. Mere information vedr cardio og vægtløftning kan læses her!

Er vægtløftning en del af cardio?

Vægtløftning kan betragtes som praksis cardio når træningsformen øger din puls, især når du kombinerer flere træningsformer i cirkeltræning med gentagelse. Løb, jogging, gåture, cykling, svømning og dans er eksempler på motion cardio . Hvorimod vægtløftning som navnet antyder er en vægtløftningssport, der fokuserer på styrke og udholdenhed. Med hensyn til typen af ​​træning vægtløftning er at løfte vægte, bruge sportsgummi eller bruge egen kropsvægt til at lave øvelser som f.eks push-ups, udfald, og knas .

Læs også: 6 sportsmuligheder under social distancering

Hvad er fordelene ved begge? dyrke motion cardio hjælper med at forbedre den generelle kondition ved at konditionere hjertet og lungerne. Hjertet er den vigtigste muskel i kroppen, og den har brug for regelmæssig motion for at forblive sund.

dyrke motion cardio en almindelig kost kan reducere risikoen for mange alvorlige tilstande, såsom diabetes, hjertesygdomme og slagtilfælde og kan hjælpe vægttab. Hvorimod vægtløftning kan øge den samlede styrke, tone musklerne og øge knogletætheden.

Du kan bruge denne type øvelse til at styrke alle større muskelgrupper, inklusive ben, hofter, ryg, mavemuskler, bryst, skuldre og arme. Vægtløftning Det kan også hjælpe dig med at tabe dig, forbrænde flere kalorier og øge muskelmassen.

Læs også: 5 Spændende og nyttige naturlige sportsmuligheder

På spørgsmålet om, hvilken der er bedst mellem de to, er svaret, at begge er lige gode. Begge har deres respektive fordele. Indsæt øvelse vægtløftning ud i praksis cardio vil hjælpe dig med at få det maksimale udbytte af træning. Vægtløftning vil hjælpe dig med at holde længere, mens du gør cardio , såvel cardio kan være en opvarmning inden du skal gennemgå vægtløftning og omvendt.

Variation i træningen kan gøre træningen mere behagelig. Dette kan hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere. Uanset om det er vægttab eller muskelopbygning.

Hvordan maksimerer man cardio og vægtløftning?

Hvorfor har du brug for cardio ? Cardio Det hjælper dig med at forbrænde kalorier, booster stofskiftet og styrker dit hjerte og lunger. Selv med alle disse fordele, kan nogle mennesker stadig ikke lide motion cardio .

Der er en misforståelse, der antager den praksis cardio skal være lang, men det er ikke sandt. Enhver aktivitet, der øger din puls og får dig til at trække vejret hårdere, betyder, at du har gjort det cardio .

Det skete pga cardio involverer en større muskelgruppe, for eksempel armen eller benet. Når du engagerer de store muskler i din krop, betyder det, at du har brug for mere ilt, og derved øger din vejrtrækning og puls.

Læs også: Hjerte og lunger bliver stærkere med cardio derhjemme

For at få fordele cardio maksimalt, prøv at gøre det mindst tre gange om ugen. For eksempel har de fleste mere tid i weekenden, så gør det lørdag og søndag og midt på ugen. Det hele behøver ikke være på hverdage.

For at du ikke keder dig, så skift det med øvelse vægtløftning . Kan løfte vægte armbøjninger , eller Kredsløbstræning . Hvis du har helbredsproblemer eller har brug for motivation til at være flittig til at træne, så spørg bare direkte til og de bedste læger inden for deres områder vil levere løsninger. Det er nemt, bare Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan endda vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Cardio vs vægte.
Medicinenet.com. Tilgået i 2020. Vægtløftning (modstandsøvelse).
Bedste Health Mag.ca. Tilgået i 2020. Du vil blive overrasket over, hvad der faktisk tæller som cardio.