Skal du tage kosttilskud for at behandle hårtab?

, Jakarta - Oplever du hårtab, indtil der gradvist opstår skaldethed i flere dele af dit hoved? Denne tilstand kan gøre enhver mindre selvsikker. Du skal dog vide, at dette ikke kun er et spørgsmål om udseende. Hårtab kan opstå på grund af flere faktorer, lige fra sygdom, medicin, dårlig kost, hormoner og overdreven hårpleje.

American Academy of Dermatology afsløret, taber en person normalt i gennemsnit 50-100 hår om dagen. Men når du bemærker mere ekstremt hårtab eller hårvækst, der er ret langsom, kan det være et symptom på hårtab og kræver særlig behandling. En behandling, der kan gøres, er at ændre din kost eller tilføje særlige kosttilskud.

Læs også: Onani forårsager hårtab, myte eller fakta?

Hårtab kan opstå på grund af en dårlig kost

Generelt vil voksende hår vokse i gennemsnit tomme om måneden. Mad er den bedste kilde til vitaminer, der er nødvendige for at maksimere hårvæksten. Hvis du føler, at dit daglige indtag er utilstrækkeligt til at fremme hårvækst, kan kosttilskud være en fordel.

Hårtab forårsaget af en dårlig kost kaldes almindeligvis telogen effluvium. Dette er en tilstand, hvor midlertidigt naturligt hårtab forårsager, at hår, der normalt er i det anagene (voksende) stadium, for tidligt skubbes ind i den telogene (hvile) fase af hårvækstcyklussen. Som et resultat udløser denne tilstand håret til at falde ud.

Heldigvis kan telogen effluvium behandles i flere måneder ved at tage flere vitaminer og kosttilskud og mineraler mod hårtab, såsom C-vitamin, biotin, niacin, jern og zink.

Men kosttilskud virker bedst hos personer, der allerede er ernæringsmæssigt mangelfulde. Derfor bør du ikke være i stand til at tage et hvilket som helst kosttilskud. Årsagen, vitaminer og mineraler i store doser kan være farlige. Så tal med din læge først for at afgøre, om du skal tage særlige kosttilskud eller ikke for at behandle hårtab. Du kan også kontakte lægen på at diskutere dette.

Læs også: Genetik kan være årsagen til skaldethed i en ung alder

Ernæring til at overvinde hårtab

Lancering fra Healthline Der er nogle af de bedste næringsstoffer, der kan hjælpe med at forbedre hårtab, herunder:

  • Vitamin A

Alle celler har brug for A-vitamin til vækst. Dette inkluderer hår, det hurtigst voksende væv i den menneskelige krop. A-vitamin hjælper også hudkirtlerne med at lave et fedtet stof kaldet talg. Sebums funktion er at fugte hovedbunden og vedligeholde et sundt hår. Når du mangler vitamin A, kan det give flere problemer, herunder hårtab.

  • B-vitaminer

Et af de bedst kendte vitaminer til hårvækst er B-vitaminet, som også kaldes biotin. Undersøgelser viser også, at der er en tæt sammenhæng mellem hårtab og biotinmangel hos mennesker. B-vitaminer hjælper med at danne røde blodlegemer, som transporterer ilt og næringsstoffer til hovedbunden og hårsækkene. Denne proces er vigtig for hårvækst.

  • Vitamin C

Udsættelse for frie radikaler hæmmer væksten og får håret til at ældes. C-vitamin er en kraftig antioxidant, der hjælper med at beskytte mod oxidativt stress forårsaget af frie radikaler. Derudover har kroppen brug for C-vitamin for at lave et protein kendt som kollagen, som er en vigtig del af hårets struktur. C-vitamin hjælper også kroppen med at optage jern, som er nødvendigt for hårvækst.

  • D-vitamin

Lave niveauer af D-vitamin er blevet forbundet med alopeci, den tekniske betegnelse for hårtab. Forskning viser også, at D-vitamin kan være med til at skabe nye follikler – bittesmå porer i hovedbunden, hvor der vokser nyt hår.

  • Vitamin E

I lighed med C-vitamin er E-vitamin en antioxidant, der kan forhindre oxidativt stress. Personer med hårtab oplevede en stigning på 34,5 procent i hårvækst efter tilskud af E-vitamin i 8 måneder.

Læs også: Hårtab under graviditet, dette er årsagen

Det er næringsstoffer, der kan hjælpe hårvækst og forhindre hårtab. Har du brug for kosttilskud, kan du gå gennem ansøgningen køb af medicin. Om mindre end en time vil din ordre ankomme til sin destination. Praktisk, ikke? Kom nu, brug appen lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. De 5 bedste vitaminer til hårvækst.
Forebyggelse. Tilgået 2020. 7 bedste vitaminer og kosttilskud til at hjælpe hår med at vokse, ifølge hudlæger.
Viviscal professionel. Tilgået 2020. Vitamintilskud til hårtab.