Fordele og risici ved at spise mango, mens du er gravid

Jakarta – Mango er en frugt, der er synonym med gravide kvinder. Dette skyldes, at mange mødre tørster efter unge mangoer under graviditeten. Men er det sikkert at spise mango under graviditeten? Tjek følgende forklaring, kom så!

Læs også: Det er bedst for gravide kvinder at indtage denne type frugt

Fordele ved at spise mango, mens du er gravid

Ligesom andre frugter indeholder mango mange næringsstoffer, der er gode for helbredet, også for gravide. Næringsstofferne i mango omfatter vitaminer (A, B og C), folinsyre, calcium, jern og magnesium. Med dette næringsindhold har mango mange fordele, hvis det indtages under graviditeten. Blandt andre:

1. Forebygger anæmi

Indholdet af C-vitamin og jern i mango kan opretholde tilgængeligheden af ​​mængden af ​​blod i kroppen. C-vitamin i det kan også hjælpe kroppen med at absorbere jern fra den mad, som gravide kvinder indtager. Kombinationen af ​​C-vitamin og jern kan således være med til at forhindre anæmi hos gravide kvinder.

Læs også: Anæmi hos gravide kvinder, skal du indlægges?

2. Understøtter fosterudviklingen

Folinsyre i mango kan hjælpe væksten af ​​fosterets hjerne og rygmarv i livmoderen. A-vitamin i det kan også hjælpe med dannelsen af ​​barnets tænder og knogler, samt udviklingen af ​​kroppens organsystemer (såsom øjensystemet, hjertet, lungerne og nyrerne).

3. Start fordøjelsessystemet

Mango er en frugt med et højt fiberindhold, så det kan forebygge forstoppelse og udglatte fordøjelseskanalen hos gravide kvinder. Fiber kan også holde dig mæt længere og dermed forhindre gravide i at overspise.

4. Forebyg smerte

Mango kan også forebygge sygdom, der bringer gravide kvinder i fare. Dette skyldes, at mango indeholder flere næringsstoffer, såsom:

  • Antioxidant. Dette indhold kan hjælpe kroppen med at afværge frie radikaler, der forårsager smerte, såsom kræft, hjertesygdomme, til Alzheimers.
  • Magnesium. Dette indhold kan sænke blodtrykket og derved mindske risikoen for præeklampsi hos gravide kvinder.
  • Vitamin B6. Dette indhold kan lindre symptomerne hos gravide, herunder kvalme pga morgen kvalme .

5. Afbalancere kropsvæsker

Mango er også rig på elektrolytter. Dette indhold kan hjælpe med at opretholde balancen mellem kropsvæsker og regulere hjernens, hjertets og musklernes arbejde for at holde dem i funktion optimalt.

Risici ved at spise mango, mens du er gravid

Selvom det er gavnligt for kroppen, bør det ikke være overdrevet at spise mango under graviditeten. Fordi at spise for meget mango kan udløse sundhedsproblemer, såsom halsbrand og diarré. Hos kvinder, der er allergiske over for mango, kan denne frugt også udløse en allergisk reaktion. Faktisk kan det høje sukkerindhold i mango også øge risikoen for graviditetens vægtøgning og risikoen for svangerskabsdiabetes.

For at få det maksimale udbytte skal du sørge for, at moderen holder mangofrugtens renlighed og håndhygiejne, før den behandles og indtages. Vask først mangoen, skræl skindet og skær det derefter efter smag. Undgå så vidt muligt at spise mangokød direkte fra huden.

Læs også: Dette er grunden til, at gravide kvinder oplever trang

Det er fordelene og risiciene ved at spise mango under graviditeten. Hvis du har andre spørgsmål om indtagelse af mango under graviditeten, så spørg bare din læge . Mødre kan spørge obstetrik og gynækologi (gynækologi) læger i ansøgningen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!