7 tegn på, at din baby har lungebetændelse

, Jakarta - Forældre bør ikke vente på, at barnet halter for at sikre sig, at barnet virkelig er sygt, især hvis det har lungebetændelse. Når barnets vejrtrækningsrytme bliver hurtig, og barnet virker utilpas, når det trækker vejret, skal forældrene straks tage det til lægen. Her er symptomerne på lungebetændelse hos babyer, som du har brug for at kende.

  1. Slimet hoste

Lungebetændelse forårsaget af infektion enten fra vira, bakterier eller svampe, vil normalt forårsage hoste hos babyer. Hosten vil normalt vare et par dage eller længere. Hvis det bliver værre, kan hosten være ledsaget af slim eller afføring. Nogle gange har barnet også svært ved at passere slim, hvilket gør det svært at vide, om barnet har lungebetændelse eller ej.

  1. Baby vil ikke have modermælk eller formel

En alvorlig hoste får nogle gange barnet til at være i en dårlig tilstand. Dette problem vil så gøre, at barnet ikke har en god appetit til at drikke modermælk eller modermælkserstatning. Som et resultat vil babyen se dårlig og meget svag ud. Derudover vil babyen også græde konstant, fordi han føler, at hans krop ikke er sund. Hvis barnet slet ikke vil drikke mælk, kan barnet blive dehydreret.

  1. Hurtig åndedræt

Hurtig vejrtrækning er et af de almindelige symptomer hos babyer med lungebetændelse. Det betyder dog ikke, at hver hurtig vejrtrækning er lungebetændelse. Hver baby har en forskellig hastighed, når babyen trækker vejret. For eksempel siges en baby, der er 2 måneder gammel, at trække vejret hurtigt, hvis han trækker vejret lig med eller mere end 50 gange på et minut. I mellemtiden, hos børn i alderen 1 til 5 år, vejrtrækning lig med eller mere end 40 gange på et minut.

  1. Svær feber

Feber hos babyer opstår altid når som helst, og det kan være et tegn på en infektion, der er opstået i barnets lunger. Især hvis barnet har hostet i flere dage, eller hosten bliver slimet. Hvis hosten er begyndt at passere brunt udflåd, kan det også give feber. Feber skal behandles med det samme, da babyer kan få feberkramper.

  1. Baby tisser ikke som normalt

Hvis det bliver værre, kan lungebetændelse få barnet til at blive dehydreret. Denne tilstand vil medføre, at barnet ikke kan tisse som normalt. Især hvis barnet ikke vil drikke modermælk som normalt.

  1. Babys åndedræt lyder

Infektioner, der opstår i lungerne, kan også forårsage, at barnet får dårlige luftveje. Denne tilstand kan gøre barnet ubehageligt, når det trækker vejret. Denne ændring kan karakteriseres af barnets åndedræt, der lyder som en fløjtende eller føles tungt. Tung vejrtrækning er også et tegn på hjertefejl og symptomer på astma hos babyer.

  1. Babys læber og negle bliver blå

Infektioner, der opstår i lungerne, vil få barnet til at få utilstrækkelig ilt. Forekommer ikke kun i alle babyens organer, men alle dele af babyens kropsvæv. Dette er normalt markeret med en blå misfarvning af læber og negle. Denne tilstand er den samme som hjertesygdom hos spædbørn. Denne tilstand kan forårsage, at alle dele af kroppen ikke får nok blod- og iltcirkulation.

Lad ikke lungebetændelse forekomme hos børn, endsige forårsage en mere alvorlig tilstand. Hold rent og opfyld børns ernæringsbehov, og glem ikke at give vaccinationer i henhold til tidsplanen. Diskuter eventuelt med lægen gennem ansøgningen vedrørende håndtering af lungebetændelse hos spædbørn. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Læs også:

  • 2 Luftvejssygdomme, der er fælles for babyer
  • Gør nogle ting for at overvinde hoste hos babyer
  • Dette er forskellen mellem bronkitis og lungebetændelse, som forældre har brug for at kende