Glemt at tage p-piller, hvad er risiciene?

, Jakarta – P-piller er en form for prævention, der fungerer til at forhindre graviditet. Denne form for prævention vil virke effektivt, hvis den indtages regelmæssigt i henhold til instruktionerne. Der er dog ret komplicerede regler for en, der vælger p-piller. En person er forpligtet til at tage p-piller på samme tid hver dag i en forudbestemt periode. Selvom det ikke virker så kompliceret, er det ikke ualmindeligt, at nogle mennesker glemmer at spise det.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

Glemmer du at tage p-piller risikerer du at blive gravid

Husk på, at når du glemmer at tage p-piller, vil det åbne mulighed for, at dine æggestokke kan producere æg, der kan befrugtes, hvis der kommer sæd i. Tja, man kan sige, at den største risiko ved at glemme at tage p-piller er, at æg kan blive befrugtet, hvis nogen har haft sex. Dette skyldes, at p-piller kun kan virke effektivt, hvis de tages regelmæssigt med samme afstand fra den ene pille til den næste.

På et år kan risikoen for at blive gravid på grund af at glemme at tage p-piller variere fra 1-2 pct. Så hvorvidt risikoen for at blive gravid afhænger af antallet af piller, du glemmer at tage, og hvornår du glemmer at tage dem. Når du glemmer at tage p-piller i mere end 7 dage, vil din krop naturligvis vende tilbage til at være frugtbar som før. Fordi den måde, p-piller virker på, er at forhindre æggestokkene i at frigive æg, der går til livmoderen.

Hvis reproduktionssystemet er vendt tilbage til det normale, kan de tidligere forhindrede æg undslippe og nå livmoderen. Hvis du allerede har glemt, hvad skal du så gøre? Hvordan kan jeg opretholde fertiliteten og hormonelle cyklusser i overensstemmelse med den forventede tidsramme?

Læs også: Lær præventionsmidlerne til mænd at kende

Hvordan håndteres dette?

Ingen grund til panik, her er nogle ting, du kan gøre for at forhindre graviditet på grund af at glemme at tage p-piller. For det første, hvis du i går glemte at tage din p-pille, så tag den så snart du husker det. Så hvis du gik glip af en pille to dage senere, så tag to piller, så snart du husker det. Hvis du stadig glemmer at tage din p-pille i to dage, så tag to piller, når du husker det og to mere næste dag.

På den måde vender du tilbage til skemaet som før. For folk, der har meget arbejde, er det muligt at glemme at tage piller mere end to gange. Hvis dette er tilfældet, er det bedre straks at spørge din læge eller jordemoder om, hvad du skal gøre.

For at du ikke gider, så spørg lægen om prævention kl lige. Bare klik Tal med en læge hvad der er i appen så det er mere praktisk at kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!

Generelt vil din læge eller jordemoder råde dig til at tage en pille hver dag i op til en uge. Lægen kan også anbefale at kassere en pakke og starte forfra med en ny pakke. For at forhindre uønsket graviditet, når du glemmer at tage det, er det bedst at bruge en anden form for prævention, indtil pakken med piller er slut.

Hvis du har glemt at tage de sidste 7 piller inden for 28 dage efter pillepakningen, er risikoen for graviditet meget lille, fordi denne type pille normalt har et inaktivt indhold. Der er dog også typer af piller, som ikke har en placebo-pille. Nå, det er den type pille, der skal tages regelmæssigt.

Læs også: Lad dig ikke snyde af fup om prævention, her er hvordan du finder ud af det

Hvis du oplever en forsinkelse i din menstruation, og du glemmer at tage en eller flere piller, skal du straks tage en graviditetstest. Der er mange tilfælde, hvor kvinder ikke oplever menstruation, når de tager lavdosis p-piller, selvom de har taget dem regelmæssigt. Faktisk er denne slags ting normalt og intet at bekymre sig om.

*denne artikel er publiceret på SKATA