Downs syndrom kan forebygges på denne måde

Jakarta - Fødslen af ​​en baby, der bliver undfanget, er et øjeblik, som mødre altid venter på. Enhver mor håber, at hendes baby vil blive født i en sund og perfekt tilstand. Dog kan forstyrrelser i fysisk og psykisk udvikling som f.eks Downs syndrom kan ske for børn.

Denne genetiske lidelse kan ske for enhver. Der er risikofaktorer, der gør, at børn er tilbøjelige til at have Downs syndrom. Forhindre Downs syndrom Dette kan gøres ved at minimere risikofaktorerne. Her er 10 måder at forebygge nedsyndromer:

1. Bliv gravid i den rigtige alder

Risikofaktorer for at få et barn med syndrom ned Højere niveauer opstår, når gravide kvinder er for unge eller for modne. Den bedste alder for gravide er 20-34 år.

Der er en sammenhæng mellem alderen på gravide og Downs syndrom været kendt af mange mennesker. I begyndelsen af ​​1900-tallet bemærkede forskere, at børn født med denne tilstand ofte var de sidste i store familier født kort før en kvindes overgangsalder.

Læs også: Hvad du bør vide, når du er gravid

2. Kontrol af kromosomer

Tidlig graviditet er et godt tidspunkt at få tjekket dine kromosomer. Dette har til formål at finde ud af, om der er et yderligere kromosom, der forårsager nedsyndrom findes i fosteret, så muligheden for at opleve abnormiteter kan opdages tidligt.

3. Udfør screening og diagnostiske tests

Forebyggende indsats under graviditet kan udføres ved: screening og diagnostiske tests. Dette for at muligheden for genetiske lidelser kan opdages tidligt.

Screening Ultralyd anbefales, når graviditetsalderen er 11 til 13 uger. Specielt for gravide kvinder over 35 år kan ultralyd udføres mellem 18 og 22 ugers graviditet.

4. Udførelse af antenatal test

Antenatale tests er periodiske undersøgelser af fostervand og blod for at hjælpe tidlig påvisning Downs syndrom, eller andre abnormiteter hos børn.

5. Gør rutinemæssig graviditetskontrol

Denne rutinekontrol er nødvendig for at opretholde moderens og fosterets sundhed, forhindre fremkomsten af ​​sygdomme og opdage abnormiteter, såsom syndrom ned så de kan behandles tidligt.

WHO anbefaler, at gravide udfører en undersøgelse én gang i første trimester, to gange i andet trimester og fem gange i tredje trimester. I mellemtiden har det indonesiske sundhedsministerium de samme anbefalinger som WHO i første og andet trimester. Men i tredje trimester anbefaler det indonesiske sundhedsministerium kun to undersøgelser.

6. Regelmæssig motion

Let træning specielt til gravide kvinder på regelmæssig basis vil hjælpe med at opretholde moderens og fosterets sundhed. Vælg sportsgrene, der er sikre for dig og din baby. Du kan spørge fødselslægen i ansøgningen om ordentlig motion. Menu Chat med en læge hjælper dig med at komme i kontakt med læger i appen gennem service Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Læs også: Øvelse for gravide kvinder i første trimester

7. Forbrug af folinsyre

Ernæring er ikke kun nødvendig af moderen, men også barnet for at blive født sundt. Nå, et af de vigtige næringsstoffer at forebygge Downs syndrom er folinsyre. En ny undersøgelse tyder på, at der kan være en sammenhæng imellem Downs syndrom med neuralrørsdefekter, og at tage folinsyretilskud før og under tidlig graviditet er effektive måder at forhindre begge dele på. Mødre anbefales at indtage 400 mikrogram folinsyre hver dag.

8. Undgå stress

Tilsyneladende er stress dårligt for fosterets sundhed. Mange ting kan gøre gravide kvinder stressede. Hovedårsagen til stress for gravide kvinder er at bekymre sig om mange ting. Når denne angst optræder overdrevent og kontinuerligt, er det selvfølgelig ikke godt for moderens og fosterets helbred.

9. Hvil nok

For meget aktivitet og mangel på hvile er dårligt for sundheden for gravide kvinder og fostre. Tag tilstrækkelig hvile for sundheden for dig og din baby.

10. Undgå vaner, der er dårlige for indholdet

For eksempel indtager for meget fastfood, alkoholholdige drikkevarer, rygevaner og ikke at bære maske, når de udsættes for forurening. Under graviditeten skal mødre være mere opmærksomme på gamle vaner og straks ændre sig, når mødre har disse dårlige vaner.

Læs også: 5 fødevarer, gravide kvinder bør undgå

Så det er 10 måder, du kan reducere dine risikofaktorer på Downs syndrom. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.

Reference:
NCBI. Tilgået 2020. Primær forebyggelse af Downs syndrom.
WebMD. Tilgået 2020. Folinsyre kan bekæmpe Downs syndrom.
UT Southwestern Medical Center. Tilgået 2020. Hvorfor påvirker en kvindes alder risikoen for Downs syndrom hos hendes baby?
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Forpligt dig til sunde valg for at hjælpe med at forhindre fødselsdefekter.