Myte eller fakta, fødevarer med kræftfremkaldende stoffer kan udløse kræft

, Jakarta – Kræftfremkaldende er et stof eller en forbindelse, der kan forårsage kræft. Normalt fungerer kræftfremkaldende stoffer ved at beskadige DNA direkte, hvilket forårsager mutationer. Disse forhold vil forstyrre den normale proces med celledannelse, så celler deler sig hurtigere eller endda øger muligheden for DNA-ændringer.

Der er flere typer kræftfremkaldende stoffer, som absorberes af kroppen på forskellige måder, lige fra indånding, indtagelse til eksponering. Selvom kræftfremkaldende er let at finde, men ikke altid eksponering for dette stof indikerer direkte kræft.

Det hele afhænger af andre medvirkende faktorer såsom hvor længe du er udsat for det kræftfremkaldende stof, hvor meget optagelse det er, og din livsstil.

For fysiske eksponeringer såsom ultraviolet stråling kan røntgenstråler faktisk forårsage kræft. Men lavenergibølger såsom radiobølger eller mikrobølger er generelt ikke kræftfremkaldende. I mellemtiden er kemisk eksponering mere tilbøjelig til at forårsage kræft. Disse kemiske eksponeringer findes almindeligvis i cigaretter.

Normalt kan eksponering for denne tobak forårsage kræft i lunger, hals, mund, bugspytkirtel, blære, mave og lever. Til selve biologisk eksponering findes det normalt i giftige kemiske produkter, der kan produceres af forurenede fødevareskimmel. Eksponering for disse biologiske stoffer kan også forårsage forskellige former for kræft.

Den store mængde informationsformidling gør, at der ofte opstår misforståelser og dermed sløres mellem fakta og myter. Det er det samme som opsummeret i disse punkter. Blandt andre er:

Brændt mad kan forårsage kræft

Faktisk forårsager brændt mad ikke kræft. Kød tilberedt ved høje temperaturer kan dog øge risikoen for kræft. Grillning af mad og tilberedning af kød ved høje temperaturer kan give forbindelser som f.eks heterocykliske aminer (HCA) og polycykliske aromatiske carbonhydrider (PAH'er), som er kræftfremkaldende.

Selvom det stadig ikke er bevist, er det en god idé at undgå at behandle kød ved høje temperaturer eller tilberede det over åben ild. Undgå også at spise de dele af kødet, der udsættes for direkte forbrændt eksponering, fordi denne del generelt er den mest kræftfremkaldende.

Stegt mad kan forårsage kræft

Næsten det samme som de tidligere oplysninger, ikke stegte fødevarer, der kan forårsage kræft. Høje temperaturer ved stegning af mad kan dog øge risikoen for kræft. Stegning med høje temperaturer kan producere akrylamid, som kan være en risiko for kræft.

For at minimere denne risiko kan du bruge umættede olier. Blandt dem er rapsolie, majsolie, sojaolie eller solsikkeolie til stegning eller grillning.

Alkohol er et kræftfremkaldende stof

Faktum er, at alkohol (ethanol) omdannes til acetaldehyd i kroppen, så det kan forårsage kræft ved at beskadige DNA. Når du drikker alkohol, bliver det til acetaldehyd, et giftigt kemikalie, der kan beskadige DNA og forhindre cellereparation.

Selvom det ikke nødvendigvis forårsager kræft, men overdreven alkoholforbrug kan udløse det. Alkoholforbrug kan forårsage en stigning i visse hormoner, såsom østrogen. Stigningen i disse hormoner kan øge en persons risiko for at udvikle brystkræft.

Livsstil udløser kræft

En usund livsstil kan ikke kun udløse vækst af kræft, men også invitere til andre typer sygdomme. Så det er meget vigtigt at implementere et sundt liv, såsom at spise sund mad og træne.

Hvis du vil vide mere om myter eller fakta om kræftfremkaldende stoffer, sundhedsråd, sund livsstil eller andre sundhedsoplysninger, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .