Hyppig kløe i klitoris? Dette er årsagen

, Jakarta - Har du nogensinde oplevet mild kløe på klitoris? Tilstande, hvor klitoris kløe kan opstå på grund af øget følsomhed over for seksuel stimulering eller stimulering. Men hvis kløen fortsætter uden for seksuel aktivitet eller ikke forsvinder, kan dette være et tegn på, at du har en infektion eller en anden helbredstilstand.

Klitoris er en lille del af anatomien i de kvindelige kønsorganer, som er placeret over skedeåbningen. Denne del er kendt for at være meget følsom og har mange nerveender. Derfor kan en kløende klitoris være meget generende.

Læs også: Få mere at vide om de kvindelige reproduktive organer

Årsager til kløende klitoris

Lancering fra Medicinske nyheder i dag Der er ting, der får klitoris til at klø, nemlig:

  1. Irritation

Klitoris er meget følsom og indeholder mange nerveender. Når noget irriterer dette område af kroppen, kan det klø. Irriterende stoffer omfatter visse materialer, der udgør undertøj, for eksempel kløende stoffer. Eller det kan være et nyt vaskemiddel eller vaskesæbe. Du rådes til at prøve at ændre de produkter, der almindeligvis bruges, for at se, om de virkelig er årsagen.

  1. Seksuel stimulering

Under seksuel ophidselse øges blodgennemstrømningen til klitoris, og dette organ svulmer op, hvilket gør det mere modtageligt for irritation. Nogle gange kan en person føle kløe før, under eller efter seksuel stimulering. Denne kløe går normalt over af sig selv og er ikke noget at bekymre sig om. Man bør dog kigge efter andre symptomer for at sikre sig, at kløen ikke skyldes en infektion.

  1. Bakteriel vaginose

Hvis niveauet af bakterier i skeden bliver ubalanceret, kan dette føre til en infektion kaldet bakteriel vaginose. Læger kender ikke den nøjagtige årsag til bakteriel vaginose, men følgende faktorer øger en persons risiko for at udvikle en infektion, såsom at have sex med flere seksuelle partnere eller udskylning vagina.

Bakteriel vaginose forårsager også kløe i klitoris og området omkring skeden. Andre almindelige symptomer, der kan opleves, omfatter en brændende fornemmelse ved vandladning, smerter eller en brændende fornemmelse i skeden, gråt eller hvidt udflåd og en fiskelugt efter sex.

Hvis du oplever disse symptomer, skal du ikke udsætte for en undersøgelse på hospitalet. Det er endnu nemmere at bestille tid hos en læge ved hjælp af appen . Du behøver ikke stå i kø længere, du kan gå direkte til lægen til undersøgelse.

  1. Svampeinfektion

Vaginale gærinfektioner kan gøre klitoris og andre dele af vulva meget kløende. Andre symptomer på en vaginal gærinfektion påvirker vagina og vulva og kan omfatte en brændende fornemmelse, rødme og hævelse, smertefuld vandladning, smertefuld sex, vaginalt udflåd. En overvækst af en gær kaldet Candida kan forårsage denne infektion.

Risikoen for at få en vaginal gærinfektion kan også øges, hvis du har diabetes, er gravid, bruger præventionsmidler, der øger østrogenniveauet, gør det ofte udskylning udflåd fra skeden, tager visse antibiotika eller har et svækket immunsystem.

Læs også: 6 tips til at gøre intime forhold til ikke kedelige

  1. Genital eksem

Symptomer på genital eksem kan påvirke vulva, samt huden omkring anus og balder. Syge kan opleve symptomer som kløe, rødt udslæt eller ømme pletter på huden, tynde revner i huden, skorper og meget tør hud, en stikkende eller brændende fornemmelse. Denne tilstand kan opstå som en allergisk reaktion på tøj, badeprodukter eller medicin.

  1. Seksuelt overført infektion

Kløe i klitoris og kønsorganer kan signalere en seksuelt overført infektion (STI). Andre almindelige symptomer på kønssygdomme omfatter smertefuld vandladning, hyppig vandladning, vaginalt udflåd eller en usædvanlig lugt, rødme omkring kønsorganerne, mavesmerter, rektal blødning, sår omkring munden, vorter omkring kønsorganerne.

  1. Vulvarkræft

En kløende klitoris kan også være et symptom på vulvacancer. Andre symptomer afhænger af typen af ​​vulvacancer, men omfatter normalt ændringer i hudområder på vulva, der ser anderledes ud end det omkringliggende område - for eksempel at se lysere, mørkere eller tykkere ud, hud, der ser rød eller pink ud i forhold til omgivelserne.

Andre symptomer kan omfatte en smertefuld eller brændende fornemmelse, usædvanlig vaginal blødning eller udflåd, åbne sår, der ikke går væk, klumper på vulvaen, ændringer i modermærker i kønsområdet. Men du skal selvfølgelig undersøges nærmere for at afgøre, om du har vulvacancer eller ej.

Læs også: 6 årsager til kløende Miss V

Det er årsagen til kløende klitoris, der skal kendes. Hvis symptomerne bliver værre, skal du straks kontakte lægen via applikationen . Husk, behandling, der udføres tidligt, vil forhindre dig i at få værre komplikationer!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad kan forårsage klitoris kløe?

Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager klitoris kløe?