Vær opmærksom på seksuelle forstyrrelser hos børn

Jakarta - Kønsorganer, der føles kløende til smertepunktet ved vandladning, er almindelige hos børn. Denne tilstand indikerer et genital sundhedsproblem, især hos børn i skolealderen. Nogle kønsproblemer er ikke alvorlige eller farlige. Men alligevel gør dette børn utilpas, og forældre bliver ængstelige.

Nogle børn føler sig flov over at fortælle deres forældre om deres kønsproblemer. For at finde ud af det, skal fædre og mødre være opmærksomme på at se barnets adfærd. Kløer de sig ofte i lysken, eller klager de ofte over ubehag, når de har bukser på. Hvis du er opmærksom, kan der være en rød farve på din lilles hud.

Læs også: 5 måder at kende et sundt foster fra livmoderen

Symptomer på lidelser i kønsområdet hos børn

Ikke underligt, at børn er tilbøjelige til seksuelle lidelser. Dette skyldes, at børn stadig ikke forstår, hvordan man opretholder en god kønshygiejne. Forældre bør også være opmærksomme på betingelserne for seksuelle lidelser hos børn, herunder:

  • Phimosis

Den første kønslidelse hos drenge er phimosis. Denne tilstand er forårsaget af gentagen betændelse i huden på forsiden af ​​skambenet eller traumer fra stød. Spidsen af ​​skambenshuden vil skrumpe sammen og kan ikke trækkes til bunden, når den rengøres. Derudover vil barnet føle smerte ved vandladning, hvilket forårsager ubehag. Medicinske handlinger foretaget af læger er normalt ved at give anti-inflammatoriske eller antibakterielle cremer for at reducere inflammation.

  • Bleudslæt

Fordi de ikke ønsker at blive generet, foretrækker mødre normalt at bruge engangsbleer i stedet for stofbleer. Hvis moderen vælger den forkerte ble med lav absorption, kan det medføre, at barnets hud bliver fugtig. Som følge heraf vises et udslæt på hudfoldene nær barnets kønsorganer. Dette kan ske for både piger og drenge. For at beskytte din lilles hud mod bleudslæt, bør du bruge en hudbeskyttende creme for at forhindre irritation. Undgå også dette ved at gøre det til en vane at skifte ble hver 3.-4. gang eller så snart bleen er fuld.

Læs også: Hvornår begynder tegnene på graviditet at vise sig?

  • Urinvejsinfektion

Ikke kun voksne, børn kan også få blærebetændelse forårsaget af bakterier Escherichia coli (E. coli), nemlig bakterier, der lever i den menneskelige tarm. Selvom de lever i tarmene, kan disse bakterier trænge ind i urinrøret (åbningen af ​​urinvejene) fra endetarmen (tyktarmen, der ender ved anus) og forårsage infektion.

Børn får normalt denne sygdom, fordi de ikke drikker nok vand. Derudover fordi børn ofte holder vandladningen tilbage, når de har travlt med andre ting. For at forhindre dette skal moderen altid minde den lille om at tisse og ikke holde den inde, selvom hun laver aktiviteter, der distraherer hende.

  • Vulvovaginitis

Denne tilstand er almindelig hos piger, nemlig irritation af skamlæberne (vaginale læber). Årsagen er bleudslæt, der opstår gentagne gange, størrelsen på bukserne er smal, og renligheden af ​​barnets skamområde opretholdes ikke. Mødre kan overvinde denne lilles helbredsproblemer ved altid at rense skambensområdet med rent vand efter barnet har tisser. Brug også bukser med løst bomuld. Eller hvis du bruger ble, skal du vælge en der har høj absorption og vænne dig til at skifte den i 3-4 timer.

  • Kløe

Børn er modtagelige for pinworms, som normalt forårsager kløe i anus. Tegn på, at moderen kan se, om barnet er udsat for parasitten med nåleorm ( Enterobius vermicularis ) er, hvis han ofte ses klø i balderne. Denne parasit opstår normalt som følge af, at barnet er blevet smittet af et andet barn. Smitte kan forekomme overalt, men har en tendens til at være på offentlige steder, hvor han interagerer med andre børn.

Læs også: Kan fosterets køn kendes uden en ultralyd?

  • Noduler på kønsorganerne

Fugt i området omkring barnets kønsorganer kan give små bumser eller bumser. Lær i stedet børn fra en tidlig alder at tørre skambensområdet efter vandladning eller afføring. Denne gode vane vil hjælpe barnet med at opretholde sundheden i pubicområdet, så det undgår seksuelle forstyrrelser.

Det er det, der skal overvejes med hensyn til seksuelle forstyrrelser hos børn. Hvis ovenstående tilstande opstår hos din lille, skal du straks kontakte lægen via applikationen for at få behandling med det samme. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
NHS. Tilgået i 2021. Sådan holder du en penis ren
Parentune. Tilgået i 2021. Vejledning til kønshygiejne: Lær dit barn