Myte eller fakta, pollenallergi kan forårsage nældefeber

Jakarta - Pollenallergi forårsager symptomer som kløe, rindende øjne og nysen. Folk, der har en historie med hudallergier, finder også, at denne sundhedssygdom også udløser forekomsten af ​​udslæt. Pollenallergi er mest almindelig hos unge voksne og lidt sjældnere hos børn.

Pollenallergi hører til typen allergisk rhinitis. Det vil sige, at denne sundhedstilstand oftest påvirker øjne, næse og hals. Personer med en historie med pollenallergi vil normalt opleve symptomer som hyppige nysen, løbende eller tilstoppet næse, kløende eller rindende øjne.

Mennesker med svære allergiske tilstande kan også opleve træthed og svaghed. Ikke nok med det, de vil også normalt have symptomer, der ligner astma, såsom hoste eller hvæsende vejrtrækning. Hvad så med hududslæt? Faktisk er hududslæt ikke et symptom på pollenallergi. Dog kan personer med andre hudsygdomme eller med hudallergi opleve betændelse i huden, når der opstår en allergi.

Læs også: Genkend typerne af allergier baseret på årsagen

Pollenallergi forårsager nældefeber, virkelig?

Udslæt på grund af allergi kan forekomme i forskellige typer. Udløseren kan skyldes feber eller andre forskellige tilstande. Så er det rigtigt, at pollenallergi kan forårsage nældefeber? Det viser sig, at man kan, for nældefeber kan opstå som følge af allergi, herunder pollenallergi.

Nældefeber, også kendt som nældefeber, forårsager kløe og hævelse af huden. Mennesker med akut nældefeber vil udvikle udslæt, når de kommer i kontakt med visse udløsere, såsom vejr eller allergener. Imidlertid er akutte nældefeber normalt tilbagevendende, så undgåelse af udløseren er den bedste måde at forhindre det på.

Hvis du finder symptomer på nældefeber på grund af pollenallergi eller andre årsager, kan du straks bede en hudlæge om behandling. Brug appen fordi det nu er nemmere og hurtigere at spørge og besvare lægen når som helst. Faktisk kan du endda tage på hospitalet uden at stå i kø ved at bestille tid på forhånd via applikationen .

Læs også: Det er disse typer af nældefeber, du har brug for at kende

Andre typer udslæt på grund af allergi

Udover nældefeber viser det sig, at pollenallergi også kan give andre udslæt som f.eks.

  • Atopisk dermatitis

Atopisk dermatitis forårsager kløende, tør og betændt hud. Nogle mennesker med denne tilstand har også høfeber, astma eller fødevareallergi. Ud over pollenallergi kan atopisk dermatitis også forværres, hvis den udsættes for varme eller sved.

  • Kontakt Dermatitis

Pollenallergi kan også forårsage kontakteksem. Dette hudproblem vil få huden til at virke ujævn, støjende, kløende og hævet i det område, der kom i kontakt med aftrækkeren.

Diagnose og behandling

Læger diagnosticerer normalt udseendet af udslæt ved at evaluere patientens symptomer og sygehistorie. Hvis lægen mener, at der er tegn på allergi, men ikke er sikker på, hvad det skyldes, kan der foretages en hudundersøgelse.

Læs også: Hvordan man behandler vabler på grund af kontakteksem

Forekomsten af ​​et udslæt, der opstår på grund af pollenallergi, behandles normalt i form af en topisk creme for at stoppe betændelse og kløe, såsom calamin lotion. Forbrug af antihistaminer anbefales også for at reducere allergisymptomer. Folk med allergi kan også gennemgå allergi immunterapi, som træner immunsystemet til at stoppe med at reagere på allergener, så udslæt ikke opstår.

Så det er rigtigt, at pollenallergi kan forårsage nældefeber. Det vil sige, hvis du er en person, der har disse allergier, skal du tage forholdsregler, så der ikke opstår nældefeber.



Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Kan pollen forårsage høfeberudslæt?