Er det rigtigt, at æbler kan lindre mavesyre, der får tilbagefald?

Jakarta - Mavesyresygdom forårsager forstyrrende symptomer, såsom flatulens, halsbrand, kvalme og en brændende følelse i brystet til halsen ( halsbrand ). Et af trickene til at forebygge og dulme mavesyre, der går igen, er at være opmærksom på de madvalg, du spiser.

For eksempel undgå trigger fødevarer og drikkevarer, såsom krydret, syrlig, fed mad, koffeinholdige drikkevarer og sodavand. Ud over at undgå trigger fødevarer, tror mange, at spise æbler kan lindre sure opstød. Er det rigtigt?

Læs også: 6 typer frugt til denne diæt skal indtages, når du taber dig

Æbler er gode at spise, men...

Af de mange frugter er æbler faktisk en, der er god for mennesker med mavesyresygdomme. Udover at være rig på fibre, er æbler også en god kilde til calcium, magnesium og kalium.

Alle disse næringsstoffer har potentialet til at hjælpe med at lindre ulcussymptomer, der opstår hos nogle mennesker. Men selvom mange mennesker rapporterer med succes at håndtere sure opstød med æbler, er der ingen videnskabelige beviser, der understøtter denne påstand.

De fleste mennesker kan spise røde æbler uden at opleve nogen bivirkninger, så der er ingen skade i at tilføje dem til din daglige kost. Desuden indeholder æbler mange vitaminer og næringsstoffer, som kroppen har brug for.

Læs også: Rødt æble vs grønt æble, hvilket er sundere?

Derudover er det for personer med mavesyresygdom også vigtigt at være opmærksom på den type æble, der indtages. Fordi, ikke alle typer æbler er sikre for mennesker med mavesyresygdom. For eksempel har grønne æbler normalt en let syrlig smag, som kan udløse mavesår.

Så hvis du har sure opstød og gerne vil spise æbler, så sørg for at spise æbler, der ikke er sure. For eksempel et æble, der er rødt og modent. Æbler som dette er meget sikrere for at forhindre, at symptomerne på sure opstødssygdomme vender tilbage.

Andre frugtmuligheder for personer med mavesyresygdom

Ud over æbler er der flere andre frugtvalg, der også er sikre til indtagelse af mennesker med mavesyresygdom, såsom:

1. Banan

Surhedsgraden af ​​bananer er relativt lav, med et pH-niveau på omkring 4,5 til 5,2. Så denne frugt er sikker for mennesker med mavesyresygdom og kan hjælpe med at lindre symptomerne. Derudover har bananer en glat tekstur og er lette at fordøje.

Læs også: Velegnet til kostmenu, her er 5 fordele ved æbler

2.Melon

Melon har også et ret højt basisk indhold takket være magnesiummineralet i den. Derfor er denne frugt sikker for mennesker med høj mavesyre at indtage. Derudover er meloner også rige på næringsstoffer, såsom vitaminer og mineraler.

3. Papaya

Papaya indeholder et enzym kaldet papain. Papain er et proteaseenzym fremstillet af saften fra papayafrugt. Dens funktion er at fremskynde arbejdet i fordøjelsessystemet, samt lette processen med proteinfordøjelse. På den måde bliver protein nemmere nedbrudt til sin mindste form i form af aminosyrer.

Det er nogle frugter, der er sikre for mennesker med mavesyresygdomme at indtage. Undgå at indtage frugt, der har en sur smag, fordi man frygter, at det kan øge mavesyreproduktionen og udløse sårsymptomer.

Udover frugt er der selvfølgelig mange andre madvalg, som anbefales til personer med mavesyresygdom. Har du brug for de bedste kostråd, kan du Hent Ansøgning at diskutere med læger, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Vil det at spise æbler hjælpe, hvis du har sure opstød?
Healthline. Tilgået 2020. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.
Forebyggelse. Tilgået 2020. 7 bedste fødevarer og drikkevarer til at bekæmpe din sure opstød.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Papaya Enzymes for Acid Reflux.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Gastritis Basics Diet.