Hvor lang tid tager en Stye at hele?

Jakarta – Ikke kun i ansigtet eller på ryggen, akne kan også forekomme på øjenlågene. Ja, du skal være bekendt med stye, en tilstand, hvor en bumslignende bums eller byld vises på det indre eller ydre øjenlåg. Disse knuder er fyldt med pus og er smertefulde.

Sammenlignet med på ydersiden er en stye med en knude, der vises på det indre øjenlåg, mere smertefuldt. Alligevel forårsager øjensygdomme, der opstår på grund af bakterielle infektioner, ikke andre øjensundhedsproblemer og har en tendens til kun at dukke op på det ene øjenlåg.

Hvad forårsager Styes i øjnene?

Bakteriel infektion Staphylococcus er hovedårsagen til udseendet af en stye i øjet. Bakterierne, der lever på huden, forårsager blokering af oliekirtlerne i øjenlågene og udløser dermed betændelse. Derudover menes død hud og bakterier fanget i enden af ​​øjenlåget også at udløse udseendet af en stye.

Læs også: Her er 7 ting, der kan udløse Styes

Stye kan ske for enhver. Der er dog flere faktorer, der øger en persons risiko for at opleve det, nemlig hyppig berøring af øjnene med snavsede hænder, brug af udløbne skønhedsprodukter, brug af usterile kontaktlinser, doven til at rense ansigt og øjne for rester af kosmetik, oplever blepharitis og lider af rosacea, som får huden til at blive rød.

Hvor lang tid tager det for en stye at hele?

Røde knuder, der ligner bumser eller pusfyldte bylder på øjenlågene, er hovedsymptomet på en stye. Dernæst, efter at en bums dukker op, vil øjet hæve, rødme, vand, føles varmt og ømt.

Læs også: 4 vaner, der udløser Styes

Så hvor lang tid tager det at hele en stye? Faktisk kan en stye forsvinde af sig selv uden behov for nogen medicinsk behandling. Risikoen for komplikationer består dog. Så du rådes til straks at gå til det nærmeste hospital, hvis stye ikke forbedres efter to dage, eller hævelsen breder sig til kindområdet.

Nu er det ikke svært, hvis du vil på hospitalet, for du kan bruge applikationen at lave en aftale når som helst og hvor som helst. Du kan også stille og besvare spørgsmål hos en øjenspecialist om en stye gennem tjenesten snak med lægen i appen .

Stien bliver generelt bedre og heler mellem 7 til 21 dage, især hvis styen er gået i stykker, og der kommer pus ud. Du bør dog undgå selv at knække eller klemme knuden, da det kan udløse smittespredning. Selvom det er sjældent, kan en stye også føre til alvorlige komplikationer, herunder cyster på grund af blokering af kirtler i øjenlågene eller chalazion og spredning af infektion til andre væv omkring øjet.

Læs også: Manglende opretholdelse af øjenhygiejne kan forårsage stye

Enkle trin til behandling af Styes

Faktisk er det meget nemt at behandle en stye. Nogle af følgende måder kan hjælpe med at lindre symptomerne på en stye, som du oplever:

  • Hold altid dine øjne rene, især øjne, der er inficeret med en stye.
  • Undgå at bruge kosmetik på øjenområdet, indtil styen er helt helet.
  • Påfør en kompres på øjenlåget med varmt vand to til fire gange om dagen.
  • Undgå at bruge kontaktlinser, fordi det vil gøre stye værre.
  • Tag eventuelt smertestillende medicin.

Selvom det er ret let, gør en stye dig stadig utilpas. Bevar derfor altid renlighed for at forhindre fremkomsten af ​​stye eller andre sundhedsproblemer, ja!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Hvad er en Stye?
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Stye.
Børnesundhed. Tilgået i 2020. Styes.