Det er reglerne for faste før operationen, som du skal kende

, Jakarta – Hvis du er blevet opereret, kan du få et råd fra din læge om ikke at spise og drikke efter midnat før operationsdagen. Alligevel skal fastetiden tages i betragtning i forhold til driftstimer, især hvis fasten foregår om eftermiddagen.

Så hvorfor er det nødvendigt at faste før operationen? En af dem er at forhindre pulmonal aspiration, som opstår, når maveindholdet kommer ind i lungerne. Dette har potentiale til at blokere luftstrømmen og sætte patienten i fare for alvorlige infektioner såsom lungebetændelse. Vil du vide flere detaljer om operationen og fastereglerne, så læs mere her!

Ikke ekstrem faste

Faktisk er muligheden for at spise før operationen kan gøre lungeaspiration noget, der er mindre tilbøjelige til at ske. Selvom de opstår, resulterer de næsten aldrig i langsigtede komplikationer eller død.

Faste i længere tid kan øge ubehag under restitution. Faste kan forårsage hovedpine, kvalme, svimmelhed og dehydrering. Dehydrering kan være alvorlig og gøre det vanskeligt for sygeplejersker at tage blod til nødvendige tests.

Læs også: Genkend 3 steder, der kan forekomme kirurgiske sårinfektioner

Tages dette i betragtning, skal faste før operation også opfylde visse regler. I retningslinjer for faste før operation siger American Society of Anesthesiologists, at det er sikkert for raske mennesker i alle aldre, der gennemgår operation, at indtage:

  1. Klare væsker, inklusive vand, klar te, sort kaffe, kulsyreholdige drikkevarer og frugtjuice uden frugtsaft, op til to timer før operationen

  2. Meget lette måltider, såsom toast og te med mælk, op til seks timer før operationen

  3. Tunge måltider, inklusive stegt eller fed mad og kød, op til otte timer før operationen

Nogle patienter skal følge reglerne for at spise efter midnat. Dette omfatter personer, der har gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) og personer med gastrisk parese (lammelse af maven, der kan forekomme hos personer, der har diabetes).

Disse mennesker har en øget risiko for opkastning og aspiration under operationen og bør instrueres i at faste i længere perioder, ligesom personer, der gennemgår mave- eller tarmoperationer.

Vil du vide mere om reglerne for spisning før operation, så spørg direkte til for mere detaljerede oplysninger. Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Overvejelser, hvorfor faste udføres

Hvis operationen involverer fordøjelsessystemet, kan indtagelse af kirurgisk mad komplicere operationen og forårsage infektion. I nogle tilfælde laves forberedelser til tømning af fordøjelseskanalen klar til operation.

Reglerne før operationen handler faktisk ikke kun om forbuddet mod at spise, men også den type mad, der indtages et stykke tid før operationen. Et par dage eller uger før operationen, prøv at spise magre og proteinrige fødevarer, såsom kylling, skaldyr, tofu, bønner, fedtfattige mejeriprodukter som en del af din kost.

Læs også: 5 foranstaltninger til forebyggelse af kirurgiske sårinfektioner

Protein er en vigtig del af den heling, der sker efter operationen. At sørge for, at du er ordentligt hydreret er en anden ting. Det er bedst at drikke vand. Faktisk vil det at spise og drikke i god tid før fasteperioden hjælpe dig med at tolerere operationsprocessen bedre. Dette er hovedsageligt indtagelse af vand, som er for at forhindre betydelig tørst under faste.

Reference:

Sundhedsfællesskaber. Tilgået i 2019. Før og efter operation.
Meget godt helbred. Tilgået i 2019. Hvorfor du ikke kan spise eller drikke før operationen.