Lobotomier: Praksis for behandling af psykiske lidelser nu forbudt

, Jakarta - fredag ​​(18/09), en tv-serie med Sarah Paulson i hovedrollen er berettiget Skraldet endelig udgivet på Netflix. Denne psykologiske thriller-dramaserie adopterer karakteren af ​​Mildred Ratched i romanen af ​​Ken Kesey, udgivet i 1962 med titlen Man fløj over Gøgereden .

Serien foregår på en psykiatrisk institution i 1957 og byder på skildringer af medicinsk behandling, der vil få seerne til at føle sig utilpas. Men på det tidspunkt var den psykiatriske behandling, der blev vist, almindelig.

En af de mest ubehagelige af disse scener er hydroterapi, hvor patienten nedsænkes i varmt vand i flere minutter og derefter overføres til et bad fyldt med isterninger. Dette er dog ikke den mest sadistiske, metoden til lobotomibehandling, som nu er blevet forbudt, er den mest ekstreme og meget barbariske.

Så hvad er en lobotomi? Hvorfor er det nu forbudt? Find ud af svaret gennem følgende anmeldelse!

Læs også: Kan psykiske lidelser helbredes?

Hvad er en lobotomi?

Lobotomi er en hjerneoperation, der først blev opfundet af en neurolog fra Portugal ved navn António Egas Moniz. Denne operation er beregnet til patienter med psykiske lidelser som skizofreni, depression, bipolar lidelse og PTSD. Denne procedure blev senere udviklet af mange neurokirurger rundt om i verden, herunder Walter Freeman i USA. Lobotomipraksis var ret udbredt fra 1935 til 1980'erne.

Denne operation er beregnet til at gøre patienter med psykiske lidelser rolige, ved at beskadige eller skære hjernevæv i den præfrontale lap, som er placeret foran på hovedet. Denne praksis blev udført, fordi gamle videnskabsmænd troede, at mentale lidelser blev anset for at være forårsaget af overdrevne følelser og reaktioner fra en person. Derfor troede de, at afskære vævene i hjernens præfrontale lapper ville eliminere patientens følelsesmæssige uro og reaktioner. Som et resultat kan patienten være roligere og lettere at kontrollere.

Læs også: Kunst som terapi for psykiske lidelser

Her er Lobotomi-proceduren

I første omgang blev lobotomien udført ved at perforere patientens kranium fortil. Fra det hul vil lægen derefter injicere en flydende ethanol for at ødelægge fibrene i den præfrontale lap, der forbinder den præfrontale lap med andre dele af hjernen. Denne procedure blev dog senere opdateret ved at beskadige forsiden af ​​hjernen ved hjælp af jerntråde. Tråden vil blive indsat gennem hullet i kraniet.

I mellemtiden skabte Walter Freeman en ny, mere kontroversiel metode til lobotomi. Han slog ikke huller i kraniet, men skar i stedet igennem forsiden af ​​hjernen med et specielt værktøj som en skruetrækker med en meget spids spids lavet af jern. Denne skruetrækker vil blive indsat gennem patientens øjenhule. Endnu værre, patienten får ikke bedøvelse, de bliver elektrocuteret med en speciel elektrisk bølge, så de er bevidstløse.

Nu er Lobotomier blevet forbudt

At læse proceduren er ret forfærdeligt, ikke? Denne metode har nemlig formået at gøre patienter med psykiske lidelser roligere. Her er dog ro at blive lammet, enten psykisk eller fysisk. Patienter, der gennemgår en lobotomi, vil opføre sig som et levende lig. For ved at beskadige præfrontallappen mister de evnen til at tale, tænke, føle følelser og koordinere sig. I sidste ende skal patienter blive på et sindssygehospital for livet, fordi de ikke kan udføre deres sædvanlige aktiviteter. Det blev endda bemærket, at der også var patienter, der døde på grund af lobotomioperation, der forårsagede massiv hjerneblødning.

Heldigvis blev denne praksis forbudt i slutningen af ​​1980'erne, og nye behandlinger for psykiske lidelser er i øjeblikket ved at blive udviklet. Behandlingsmetoder omfatter normalt administration af antidepressive eller antipsykotiske lægemidler, rådgivningsterapi eller en kombination af begge. Med denne nye behandlingsmetode blev praksis med lobotomi endelig ændret.

Læs også: Disse 3 måder at behandle skizofreni på

Det er information om udøvelse af lobotomi til behandling af psykiske lidelser, som nu er blevet forbudt. Har du spørgsmål vedrørende medicinsk behandling af psykiske lidelser, kan du spørge din læge på , du ved. Lægen vil give alle oplysninger vedrørende dette via smartphone du!

Reference:
JAMA netværk. Tilgået 2020. Lobotomi for uhåndterlig smerte.
Live Science. Tilgået 2020. Lobotomi.
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Lobotomi: Når behandlingen hjælper lægen, ikke patienten.
Radio Times. Hentet i 2020. Hvor nøjagtig er ratched? Sandheden bag showets behandlingsscener.