Hvorfor har mennesker to nyrer?

, Jakarta - De fleste mennesker er født med 2 nyrer som en funktionel komponent i nyresystemet. Dette organ omfatter to urinledere, blæren og urinrøret. Nyrerne har meget vigtige funktioner, herunder at regulere blodtrykket, producere røde blodlegemer, aktivere D-vitamin og producere glukose.

Men nyrerne filtrerer også kropsvæsker gennem blodbanen for at regulere og optimere deres mængde, sammensætning, pH og osmotiske tryk. Overskydende vand, elektrolytter, nitrogen og andet affald udskilles som urin. De fleste mennesker er født med nyrekapacitet, der er for stor eller overdreven.

Læs også : 5 tidlige tegn på nyresvigt, som du skal kende

Faktisk kan en enkelt nyre med kun 75 procent af sin funktionelle kapacitet opretholde livet meget godt. Hvis en person kun har én nyre, kan denne nyre tilpasse sig til at filtrere i henhold til den normale kapacitet af de to nyrer. I sådanne situationer kompenserer nefronerne individuelt ved at øge hypertrofi for at håndtere den ekstra belastning.

Tilstanden kan forekomme uden bivirkninger, selv i årevis. Hvis en funktionel nyre går tabt ved fødslen, kan den anden nyre vokse til en størrelse svarende til den kombinerede vægt af de to nyrer (ca. et pund). Udover at være i stand til at understøtte livet med én nyre, har nyresystemet andre sikkerhedsforanstaltninger.

Så hvorfor blev mennesket skabt med to nyrer?

Hovedårsagen til, at mennesker har to nyrer, er, at det menneskelige nyresystem allerede omfatter to urinledere, en blære og et urinrør. Derudover er nyrernes funktioner talrige. Ved at have to nyrer i kroppen kan opgaverne og arbejdsbyrden deles. I betragtning af at nyrerne er ansvarlige for at kontrollere kropsvæsker, kontrollere blodtrykket, producere glukose eller blodsukker, aktivere D-vitamin og producere røde blodlegemer.

Derudover har nyrerne en rolle i kroppens filtreringsproces, herunder blod. Derfor er nyrerne i stand til at kontrollere mængden, sammensætningen, surhedsgraden og osmotiske trykforhold. Fra denne filtreringsproces vil nyrerne lave overskydende vand, visse typer elektrolytter, nitrogen og forskellige affaldsstoffer gennem urinen, når de tisser.

Læs også: 5 årsager til nyresten at undgå

Det interessante er, at hvert menneske faktisk har en nyre, der overstiger dets kapacitet eller funktion. Hvis du for eksempel har én nyre, der kun fungerer 75 procent, kan din krop stadig leve et sundt liv. Det er bare det, fordi det har én nyre, vil dets ydeevne helt sikkert være meget sværere, fordi det tidligere har været delt med to nyrer.

Hvis en person bliver født med kun én nyre eller mister én nyrefunktion ved fødslen, vil den aktive nyre vokse til samme størrelse som de to nyrer. På den måde vil nyrerne kunne fortsætte med at fungere normalt.

Læs også : Kronisk nyresvigt kræver dialyse

Selvom den faktisk ikke har brug for to nyrer på én gang, så er eksistensen af ​​disse to nyrer faktisk bare kroppens måde at give "reserver". Så når en af ​​nyrerne er beskadiget af sygdom, ulykke eller skade, fungerer kroppen stadig korrekt.

Alligevel kan du ikke undervurdere nyresundheden. Det er bedre at forebygge nyresygdomme så meget som muligt, så begge dele stadig kan fungere korrekt.

Derfor har mennesker to nyrer i kroppen. Som mennesker, der ønsker at leve sundt, bør du altid bevare nyresundheden ved at drikke masser af vand efter kroppens behov. Men hvis dine nyrer har problemer, bør du straks drøfte med din læge gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent app på Google Play eller App Store lige nu!