Hævede tandkød hos børn, dette er det rigtige tidspunkt at gå til lægen

, Jakarta - Mund- og tandproblemer hos børn handler faktisk ikke kun om tandsten, manglende eller voksende tænder eller huller. Fra tid til anden kan din lille også opleve hævelse af tandkødet forårsaget af forskellige ting.

Vær forsigtig, denne hævelse af tandkødet kan forårsage forskellige klager, der kan forstyrre deres aktiviteter. Faktisk kan denne tilstand føre til komplikationer, hvis den ikke behandles. Hvis dit lille barn har hævet tandkød, hvornår er det så det rigtige tidspunkt at besøge en pædiatrisk tandlæge?

Læs også: 5 effektive måder at behandle opsvulmet tandkød naturligt

Hvornår skal du se en pædiatrisk tandlæge?

Hævede tandkød hos børn kan som udgangspunkt skyldes forskellige ting, hvoraf den ene er betændelse i tandkødet (gingivitis). Tandkødsbetændelse er betændelse i tandkødet, som normalt skyldes madrester på tænderne og tandkød, der hærder og bliver til plak. Tandkødsbetændelse er karakteriseret ved rødme af tandkødet omkring tændernes rødder.

Nå, hvis ovenstående opleves af et barn, og klagen ikke forbedres, skal du straks se en pædiatrisk tandlæge for at få den rigtige behandling.

Ifølge National Institutes of Health (NIH) bør personer med tandkødsbetændelse se en tandlæge, hvis deres tandkød er rødt og hævet, især hvis den syge ikke har haft regelmæssige tandrensninger og undersøgelser i de sidste 6 måneder.

Hævede tandkød hos børn kan også være forårsaget af tænder, tandbylder eller andre tilstande. Stadig ifølge NIH, hvis hævelsen af ​​barnets tandkød varer mere end to uger, er det nødvendigt at straks se en pædiatrisk tandlæge for at få den rigtige behandling.

Senere vil den pædiatriske tandlæge undersøge mund, tænder og tandkød. Derudover vil den pædiatriske tandlæge også bede om en sygehistorie og symptomer, såsom:

  • Bløder tandkødet?
  • Hvor længe varede problemet, og har det ændret sig over tid?
  • Hvor ofte børster du dine tænder, og hvilken type tandbørste bruger du?
  • Bruger du andre mundplejeprodukter?
  • Hvornår har du sidst fået renset dine tænder hos en tandlæge?
  • Er der sket ændringer i kosten? Tager du vitaminer?
  • Hvilken medicin har du for nylig taget?
  • Har du for nylig ændret din mundpleje derhjemme, såsom den type tandpasta eller mundskyl du bruger?
  • Oplever du andre symptomer såsom dårlig ånde, ondt i halsen eller smerter?

Læs også: Vigtigheden af ​​at undervise børn i tand- og mundsundhed

Kort sagt, se straks en pædiatrisk tandlæge, hvis hævelsen af ​​tandkødet hos børn ikke forbedres, især hvis det ledsages af andre symptomer. Såsom blødende tandkød, rød-sort tandkødsfarve, tandtab, ømme tandkød, smerter ved indtagelse af mad, indtil der er pus på tænder og tandkød.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Du kan også spørge tandlægen direkte gennem ansøgningen . Du behøver ikke at forlade huset, du kan kontakte en sagkyndig læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Hjemmebehandlinger overvinder hævede tandkød

Før du ser en pædiatrisk tandlæge, er der flere hjemmebehandlinger, du kan gøre. Den ting at huske, denne metode bør kun udføres, hvis hævelsen af ​​tandkødet hos børn ikke er alvorlig, eller klagerne ikke vokser. Imidlertid bør hævelse af tandkødet hos børn, som ikke forbedres, eller ledsages af andre symptomer, behandles straks af en pædiatrisk tandlæge.

Ifølge NIH omfatter hjemmemedicin mod hævede tandkød:

  • Spis en ernæringsmæssigt afbalanceret kost, der indeholder frugt og grøntsager.
  • Undgå sukkerholdige fødevarer og drikkevarer.
  • Undgå fødevarer som popcorn og chips, som kan sætte sig fast under tandkødet og forårsage hævelse.
  • Undgå ting, der kan irritere tandkødet såsom mundskyl, alkohol og tobak.
  • Skift tandpastamærke og stop med at bruge mundskyl, hvis følsomhed over for disse tandprodukter får tandkødet til at hæve.
  • Børst og tandtråd dine tænder regelmæssigt. Besøg tandlægen mindst hver 6. måned.
  • Hvis hævelsen af ​​tandkødet er forårsaget af en reaktion på en medicin, skal du tale med din læge om at ændre medicinen. Stop aldrig med at tage medicin uden først at tale med din læge.

Læs også: Brug for at kende farerne ved tandkødsbetændelse i tænder

Så disse er nogle af årsagerne og hjemmemedicinen til behandling af hævede tandkød hos børn. Husk, at hvis det hævede tandkød ikke bliver bedre, så tag dit lille barn med til en pædiatrisk tandlæge på det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Tandkød - hævet
National Institutes of Health - MedlinePlus. Gingivitis
Nemours KidsHealth. Tilgået i 2021. Gum Disease