Disse er fordelene ved grøn te til ansigtsbehandling

, Jakarta - Grøn te er kendt for at have mange fordele for udseende og skønhed. Udover at være gavnlig for vægttab og forbedre hjernens funktion, har grøn te også egenskaber til ansigtshudpleje.

Ikke underligt, at grøn te begynder at udvikle sig som en ingrediens i skønhedsprodukter. Grøn te har en række terapeutiske egenskaber, der kan gavne huden på en række forskellige måder. Nogle af de vigtigste fordele for ansigtshudens sundhed inkluderer:

1. Beskytter ansigtets hud mod hudkræft

Grøn te indeholder polyfenoler og seks typer katekiner, med epigallocatechin gallat (EGCG) og epicatechin gallat (EKG), som har det største potentiale til behandling af ansigtshud. Denne forbindelse har antioxidante egenskaber.

Læs også: 10 trin til koreanske kvinders hudpleje

Antioxidanter er molekyler, der har evnen til at bekæmpe frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er forbindelser, der kan skade kroppen, sundheden og huden, hvis niveauerne er for høje. De kan forårsage celleskade og har været forbundet med mange sygdomme, herunder kræft.

Antioxidantkraften i EGCG kan hjælpe med at reparere DNA-skader forårsaget af ultraviolette (UV) stråler fra solen. Dette kan hjælpe med at beskytte ansigtets hud mod ikke-melanom hudkræft.

2. Forhindrer for tidlig aldring

Antioxidanten EGCG, som er rigeligt i grøn te, har evnen til at forynge beskadigede hudceller. Ved at beskytte og reparere celler kan disse antioxidanter bekæmpe tegn på for tidlig aldring og få mat hud til at se sundere ud.

Vitaminerne i grøn te, især vitamin B-2, kan også få huden til at se yngre ud. Vitamin B-2 har evnen til at opretholde kollagenniveauet, hvilket kan forbedre hudens fasthed.

Læs også: 7 Hudpleje for at gøre dit ansigt frisk igen før arbejde

3. Reducerer rødme og irritation

Grøn te har også anti-inflammatoriske egenskaber takket være dens høje polyphenolindhold. De antiinflammatoriske egenskaber ved grøn te kan hjælpe med at reducere hudirritation, hudrødme og hævelse. Påføring af grøn te på huden kan også lindre mindre sår og solskoldninger.

På grund af dens anti-inflammatoriske egenskaber kan topisk grøn te være et effektivt middel mod mange dermatologiske tilstande. Det dulmer irritation og kløe forårsaget af psoriasis, dermatitis og rosacea, og kan også være nyttigt til behandling af keloider.

4. Behandling af acne

De antioxidante, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaber i grøn te kan gøre den til en effektiv behandling af acne og fedtet hud. Polyfenolerne i grøn te, når de påføres huden, kan hjælpe med sekretionen af ​​talg, som kan forårsage akne.

Polyfenolerne i grøn te har også evnen til at bekæmpe infektioner ved at beskadige bakterielle membraner. Det betyder, at grøn te kan være et nyttigt værktøj til at kontrollere væksten af ​​bakterier, der kan forårsage acne.

Læs også: 5 skønhedsbehandlinger til kvinder hver dag

5. Fugtgivende hud

Grøn te indeholder flere vitaminer, herunder vitamin E. Dette vitamin er kendt for dets evne til at nære og fugte huden, samt reducere ru hud.

Med antioxidante, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaber kan en ansigtsmaske indeholdende grøn te hjælpe din hud på en række måder. Ikke alene kan det beskytte huden mod for tidlig aldring, UV-skader, rødme og irritation, det har også evnen til at bekæmpe bakterier, der kan forårsage acne.

At lave en ansigtsmaske med grøn te er let at lave og kræver ikke meget. Derudover er hudplejeprodukter, der indeholder grøn te, også meget nemme at finde. Hvis du ikke er sikker på, om dit ansigt er egnet til at bruge produkter, der indeholder grøn te, bør du spørge en hudlæge gennem applikationen før du bruger den. Du kan nemt interagere med læger gennem appen ved at downloade appen nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 5 fordele ved en ansigtsmaske med grøn te og hvordan man laver en.