Er det sikkert at give ris til gyldne hunde?

, Jakarta – Det er ikke altid nemt at vælge foder til hunde. Du undrer dig måske, er den type mad, som mennesker indtager, sikker nok til at blive givet til hunde? Ris f.eks. Som en af ​​de mest populære og mættende fødevarer, kan ris gives til gyldne hunde?

Svaret er ja, og det er ganske sikkert. Du kan fodre kæledyrshunde, herunder gyldne hunde, med ris. Uden at være klar over det, indeholder flere typer specielt hundefoder, der sælges på markedet, også ris. Så hvad er reglerne for fodring af ris til gyldne hunde?

Læs også: Godt menneskefoder til hunde

Ris til hunde

Den gyldne hund er en type hund, der ofte bliver valgt som kæledyr. Denne ene hund er kendt for at være adræt og har gode jagtevner. Golden Retrievere støder man ofte på i sportsbegivenheder, der involverer dyr, fordi denne type hund er kendt for at have over gennemsnittet smidighed.

Alligevel er det faktisk ikke så svært at vælge foder til gyldne hunde. Du kan give specielt hundefoder, der er blevet pakket og solgt på markedet. Men hvis du vil forsøge at give en række forskellige foder til hunde, skader det aldrig at bruge en tallerken med hvide ris eller brune ris.

Denne type foder har en tendens til at være sikker og velegnet til indtagelse af kæledyrshunde, herunder gyldne hunde. Ris kan let fordøjes, har lavt fiberindhold og forårsager sjældent sundhedsproblemer hos hunde. Som tidligere nævnt indeholder nogle specielle typer hundefoder, der sælges, også ris.

Læs også: Fødevareallergihunde, hvordan opdager man det?

Kan gives, så længe det ikke er for meget

Selvom det kan gives til hunde, betyder det ikke, at ris er sikkert at indtage i overskud. Ikke meget anderledes end mennesker, at spise mad, der indeholder for mange kalorier, kan også forårsage fedme hos hunde. Hvis du tvinger eller tillader din gyldne hund at spise for meget ris, vil risikoen for fedme være større.

Ikke nok med det, det høje sukkerindhold i hvide ris kan også øge risikoen for diabetes hos din hund. Men bare rolig, du kan stadig give hvide ris til at blive spist af hunde med diabetes. Betingelsen er, at den portion ris, der gives, ikke er for meget, og at hunden ikke fodrer for ofte med ris.

Udover at give vægtøgning, er der også mulighed for, at den gyldne hund har allergi over for ris, både hvide ris og brune ris. Hvis dette sker, er det en god idé at undgå at give ris til hunde. Du kan genkende tegnene på risallergi hos hunde ved at være opmærksom på nogle af de symptomer, der opstår, såsom:

  • Hunde hårtab.
  • Hunde er tilbøjelige til at få infektioner, især øreinfektioner.
  • Kløe og irritation af hundens hud.

Hvis hunden viser disse symptomer, skal du stoppe med at give ris. For at være mere sikker kan du tage den gyldne hund til den nærmeste dyrlægeklinik for at finde ud af, om årsagen til symptomerne er risallergi eller ej. For det kan være, at de symptomer, der opstår, er tegn på andre helbredsproblemer.

Læs også: Kend de 7 rigtige måder at tage sig af en syg hund på

For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen for at finde en liste over veterinærklinikker, der kan besøges. Indstil placeringen og find den nærmeste dyrlægeklinik, der passer til dine behov. På den måde kan kæledyrshunde straks få lægehjælp. Kom nu, HentAnsøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Officiel Golden Retriever. Fået adgang i 2021. Kan Golden Retriever have brune ris eller hvide ris?
American Kennel Club. Tilgået 2021. Kan hunde spise ris?