Kend enkle måder at strømline blodcirkulationen på

, Jakarta - Kredsløbssystemet er vigtigt for hele kroppens sundhed. Men kredsløbssystemet er måske ikke noget, der for ofte er et problem. Der er dog mange mennesker, der oplever kroniske kredsløbsproblemer.

Kroppen cirkulerer konstant væsker i hele kroppen, især blodet. Faktisk pumpes omkring 5 liter blod gennem venerne hvert minut af hjertet. Når blodet cirkulerer i hele kroppen, leverer det ilt og næringsstoffer til kroppens celler og hjælper med at fjerne overskydende affaldsstoffer i kroppens system.

Læs også: Det er det rigtige tidspunkt at få taget en blodprøve

Sådan strømlines kredsløbssystemet

Hvis kredsløbet ikke kører glat, kan der være nogle alvorlige problemer i kroppen. Kroppen har brug for ting, der kan lette kredsløbet. Hvordan?

1. Sport

Træning gavner kroppen på mange måder. Regelmæssig træning er gavnlig til at overvinde flere problemer, såsom:

  • Kontrol af kropsvægt;
  • Bekæmp sygdom;
  • Forbedre humør;
  • Øg energien.

Motion er en fantastisk måde at håndtere problemer med et dårligt kredsløb.

2. Laver massage

Massage giver ikke kun afslapning og lindring fra livets stress, men kan også stimulere blodgennemstrømningen i kroppen. Massage kan også fremskynde blodcirkulationen. Det tryk, som massage udøver på kroppen, har evnen til at cirkulere blodet gennem det blokerede område.

Efter at massagetrykket er sluppet, kan nyt blod strømme til, hvor det skal være. Massagebevægelserne hjælper med at lave mælkesyre fra musklerne, samt giver bedre cirkulation af kroppens lymfevæsker.

Læs også: Kend risikoen for blodpropper hos COVID-19-patienter

3. Drik masser af vand

At drikke nok vand er en fantastisk måde at håndtere kredsløbsproblemer på. Vand hjælper med at holde blodet flyder gennem hele kroppen, herunder eliminering af toksiner.

4. Drik grøn te

Udover at være behandlet med antioxidanter, kan grøn te også hjælpe med at forbedre blodcirkulationen. Grøn te tjener til at udvide blodkarrene, så blodet flyder lettere. For at mærke fordelene skal du drikke 2-3 kopper grøn te om dagen.

5. Håndter stress

Stress er en af ​​de mest skadelige ting, du kan gøre for din krop. Kroppen vil blive fuldstændig beskadiget, når stressniveauet er meget højt. Stress giver også problemer i kredsløbet. Men ved at finde måder at håndtere stress på, kan det redde kroppen fra forskellige problemer, herunder kredsløbssystemet.

Nogle enkle måder at bekæmpe stress på:

  • Yoga.
  • Meditation.
  • Begræns koffeinindtaget.
  • Tyggegummi
  • Journalskrivning.
  • At lytte til afslappende musik
  • At bruge tid med venner og familie.

6. Benløft

At hæve benene er en fantastisk måde at fjerne trykket fra kredsløbet. At hæve dine fødder over dit hjerte regelmæssigt giver en række fordele, herunder:

  • Bedre blodcirkulation.
  • Reducerer hævelse i benene.
  • Brug 20 minutter om dagen på at løfte dine ben, og du vil mærke en kæmpe forskel i dit kredsløb.

Læs også: Disse er 4 blodrelaterede sygdomme

7. Stræk

Blot et par minutters grundlæggende udstrækning, flere gange om dagen, kan drastisk forbedre blodcirkulationen. Udstrækning tjener til at øge blodgennemstrømningen til kroppens væv og organer.

De fleste mennesker bruger deres dage på at sidde ved deres skrivebord i samme stilling. Dette giver selvfølgelig mange problemer. Prøv at rejse dig ofte, gå en tur og strække dig for at forbedre kredsløbet.

Hvis du har et dårligt kredsløb, er det vigtigt at tale med din læge med det samme via appen . Lægen vil hjælpe med at diagnosticere mulige problemer og foreslå behandling af årsagen.

Reference ;
Vene klinikker. Tilgået i 2021. 9 måder at forbedre din blodcirkulation på
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021.
Hvordan man forbedrer cirkulationen