Lav en sund, prøv 7 menuer med lavt kolesteroltal

"Kolesterol er en af ​​menneskers største fjender, fordi det kan forårsage forskellige alvorlige helbredsproblemer. Derfor skal du for at bekæmpe det indtage fødevarer, der har vist sig at have lavt kolesterolindhold eller endda kan hjælpe med at fjerne dårligt kolesterol fra kroppen."

, Jakarta - Vidste du, at et højt niveau af LDL-kolesterol kan få en person til at opleve en ophobning af kolesterol i arterierne. Denne tilstand vil derefter indsnævre blodårerne og øge risikoen for koronararteriesygdomme og andre hjertesygdomme.

Derfor, ved at lave sunde livsstilsændringer, vil dette hjælpe med at sænke kolesterol og holde det på et afbalanceret niveau. At begrænse total fedt og mættet fedt til ikke mere end 25 procent er også en måde at forblive sund på. Du kan dog også bevare dit helbred ved at prøve nogle af følgende menuer med lavt kolesterolindhold!

Læs også: Pas på, højt kolesterol udløser forskellige sygdomme

Sunde menuanbefalinger

Først skal du forstå, at spisning af fiberrige fødevarer kan hjælpe med at sænke kolesterol. Fødevarer rige på fibre kan opløse kolesterol ved at føre det fra fordøjelsessystemet ud gennem udskillelsessystemet, før det kommer ind i blodcirkulationen.

Så hvilke typer fødevarer er lave i kolesterol og anbefales til indtagelse? Her er syv anbefalinger!

Havre

At spise en skål havregryn til morgenmad kan sænke højt kolesteroltal. Du kan tilføje denne havre med skivede bananer eller jordbær for at give den en mere lækker smag.

Korn

Ligesom havre kan fuldkorn også hjælpe med at sænke højt kolesteroltal. Dette skyldes, at fibrene i fuldkorn faktisk hjælper med at trække overskydende kolesterol ud og føre det ud gennem fordøjelseskanalen. Indtagelse af fuldkorn anbefales også for hjertesundheden.

Nødder

Ligesom fuldkorn anbefales nødder også til indtagelse, fordi de kan hjælpe med at opløse overskydende kolesterol. De typer bønner, der anbefales til indtagelse, er sorte bønner, kidneybønner og linser.

Læs også: Kolesterol eller hjerte hovedårsagen til slagtilfælde?

Aubergine

Aubergine er en god kilde til kalorier og fibre. Imidlertid kan forarbejdningsteknikker også påvirke dets sundhedsmæssige fordele. Det er bedre at forbruge kogt aubergine i stedet for stegt. Hvis den steges, vil aubergine absorbere olien, så det har en virkning, der ikke er godt for helbredet. Selvom du gerne vil spise det med et strejf af olie, så er det bedre bare at stege det med sunde olievalg såsom olivenolie.

Æbler, vindruer, jordbær og citrusfrugter

Disse typer frugter nævnt er rige på pektin, en type opløselige fibre, der kan sænke LDL. Derudover anbefales frugt som kilde til C-vitamin til indtagelse.

Soya bønne

Indtagelse af soja, såsom tofu og sojamælk, er udråbt som en kraftfuld måde at sænke kolesterol. Indtagelse af 25 gram sojaprotein om dagen (10 ounces tofu eller 2 kopper sojamælk) kan sænke LDL med 5 til 6 procent.

Fisk med højt indhold af Omega 3

At spise fisk med højt indhold af omega 3 mindst to til tre gange om ugen kan sænke LDL-niveauet. Omega 3 reducerer triglycerider i blodbanen og beskytter også hjertet ved at hjælpe med at forhindre unormale hjerterytmer i at dannes.

Læs også: Sunde drikkevarer, der kan kontrollere kolesterolniveauet

Faktisk er det en god idé at kombinere disse typer mad i dit daglige indtag for at få maksimale resultater ved at implementere en sund kost. Hvis du kun inkluderer én type mad i din daglige menu, vil indvirkningen på sundheden være meget lille.

Kombinationen af ​​forskellige varianter af mad er ikke kun sundt for kroppen, men også som et forsøg på at vænne sig til forskellige teksturer og typer mad. Denne vane vil mindske risikoen for mulige allergier og hjælpe arterierne til at være fleksible og dermed stabilisere blodtrykket på længere sigt.

Men hvis du vil vide flere detaljer om andre lavkolesterolmenuanbefalinger, skal du bare spørge lægen direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved at tale med en læge, når som helst og hvor som helst!

Reference:
Harvard Health Publishing. Fået adgang i 2021. 11 fødevarer, der sænker kolesterol.
MedlinePlus. Tilgået i 2021. Sådan sænker du kolesterol med diæt.