Skal vide, 6 sygdomme forårsaget af hormonforstyrrelser

, Jakarta - Hormoner har forskellige roller i den menneskelige krop. Dette kemikalie produceres af det endokrine system i kroppen, som fungerer til at hjælpe med at kontrollere næsten alle kropsfunktioner, såsom vækst, metabolisme, til reproduktion.

Så hvad sker der, når hormonsystemet er forstyrret? Det kan selvfølgelig give forskellige helbredsproblemer i kroppen. Hvilke sygdomme kan så være forårsaget af hormonelle lidelser eller lidelser?

Læs også: Virkningen af ​​overskydende og mangel på testosteronhormon

1. Autoimmun sygdom

Autoimmune sygdomme er kendt for at påvirke kvinder oftere end mænd. De fleste tilfælde forekommer hos personer i alderen 20-40 år. Autoimmune sygdomme er ofte relateret til hormoner, især hormonet østrogen. Nå, heldige mænd, for dybest set har kvinder mere af hormonet østrogen i kroppen.

Hormonet østrogen i sig selv spiller en vigtig rolle i udviklingen og væksten af ​​kvindelige seksuelle karakteristika og reproduktionsprocessen. Ikke kun det, dens funktion er at regulere funktionen af ​​organer og celler for at regulere udvikling og stofskifte.

Mange autoimmune sygdomme har en tendens til at forbedre eller forværres med udsving i kvindelige hormoner. For eksempel når de er gravide, bruger p-piller eller er i overensstemmelse med deres menstruationscyklus. Nå, det er det, der indikerer, at kønshormoner kan spille en rolle i mange autoimmune sygdomme.

Læs også: 4 Sjældne og farlige autoimmune sygdomme

2. Akromegali

Hormonelle forstyrrelser i kroppen kan også forårsage akromegali. Akromegali er en lidelse, der opstår, fordi kroppen har for meget væksthormon. væksthormon ). Som et resultat vil der være overdreven vækst af kropsvæv. For eksempel muskler og knogler, især i fødder, hænder og ansigt.

Denne tilstand er for det meste forårsaget af en godartet tumor på hypofysen. Øget produktion af væksthormon kan også være forårsaget af tumorer i andre organer, såsom lunger eller bugspytkirtel, selvom det er meget sjældent.

3. Hypothyroidisme

Denne tilstand opstår, når skjoldbruskkirtlen er forstyrret og ikke kan producere nok hormoner. Hypothyroidisme får kroppens stofskifteprocesser til at være langsommere, så den energi, som kroppen producerer, vil falde.

4. Benign prostatahyperplasi (BPH)

BPH eller godartet prostataforstørrelse er en tilstand, når prostatakirtlen bliver hævet. Denne hævelse er dog ikke kræftfremkaldende. Faktisk er den nøjagtige årsag til benign prostatahyperplasi ukendt. Det er dog mistanke om, at denne tilstand opstår på grund af ændringer i kønshormonniveauer på grund af aldringsprocessen.

Generelt vil prostata selv fortsætte med at vokse for livet. I nogle tilfælde fortsætter prostata med at vokse og når en størrelse, der er stor nok til gradvist at komprimere urinrøret. Nå, dette klemte urinrør kan gøre det svært for urin at komme ud, så der er BPH-symptomer som ovenfor.

Læs også: Disse 5 faktorer øger risikoen for BPH benign prostatahyperplasi

5. Acne

Ikke få kvinder, der "abonnerer" på akne, når menstruationen kommer. En af årsagerne er påvirket af hormonet progesteron, som producerer overskydende olie på huden og dermed udløser acne. Hvad gør ham urolig, problemet med acne på grund af hormonelle faktorer er svært at slippe af med.

6. Addisons sygdom

Denne sygdom kan også være forårsaget af hormonelle forstyrrelser i kroppen. Addisons er forårsaget af et fald i et hormon, der produceres af binyrerne. Denne tilstand er karakteriseret ved forekomsten af ​​flere symptomer, såsom træthed, dehydrering, mavesmerter, til ændringer i hudfarve.

Har du helbredsproblemer som ovenfor eller andre problemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!