Gurkemeje hjælper med at starte menstruation, her er fakta

, Jakarta – Hver måned oplever kvinder, der har oplevet puberteten, menstruation. Denne tilstand er periodisk uterin blødning ledsaget af udskillelse af endometrium. Generelt er menstruationscyklussens varighed 28 dage, hvor menstruationens længde er 4 til 6 dage.

Det er dog ikke ualmindeligt, at kvinder oplever forstyrrelser under menstruationen, såsom uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter og lignende. Derfor tager ikke få kvinder også medicin for at starte menstruationen, hvoraf den ene er ved at indtage gurkemeje.

Planter med videnskabelige navne Curcuma longa dette er en rodplante med slående farver kendt som et af køkkenkrydderierne med ekstraordinære fordele, der er effektive til at håndtere mange sygdomme. Rapporteret fra Nationalt Center for Bioteknologisk Information , gurkemeje har østrogen aktivitet svarende til et af de kvindelige kønshormoner, der er vigtige i menstruationscyklussen, nemlig østrogen. Som et resultat hjælper gurkemeje kvinder med at håndtere menstruationsforstyrrelser.

Læs også: Kan gurkemeje virkelig lindre menstruationssmerter?

Gurkemeje hjælper med at glatte menstruationen på denne måde

Under menstruation kan nogle kvinder opleve symptomer som mavekramper, svimmelhed, dårligt humør og forstoppelse. Nå, gurkemeje giver fordele til at håndtere dette på flere måder, nemlig:

  • Gurkemeje strømliner menstruationscyklus

Hvis en kvinde har uregelmæssig menstruation eller mere end 35 dages menstruation, så føler hun smerter, der er mere alvorlige end normalt. Generelt kan blodgennemstrømningen være tungere eller endda mindre. Gurkemeje som en god kilde til østrogen for kvinder kan fungere som et fytoøstrogen. Derudover har gurkemeje emmenagogiske egenskaber, der stimulerer blodgennemstrømningen i bækken- og livmoderområdet.

  • Overvinde smerte

Menstruationssmerter er almindelige. Denne smerte kan forekomme i maven, bækkenet, brysterne, til lænden. Hvis det ikke behandles med det samme, kan dette forstyrre aktiviteter. Heldigvis er der i gurkemeje smertestillende egenskaber, der kan reducere smerter under menstruation. Derudover kan curcumin indeholdt i gurkemeje også hæmme hormoner, der forårsager smerte og betændelse.

Læs også: Det er 3 kropsdele, der er smertefulde på grund af menstruation

  • Gurkemeje hjælper med at overvinde mavekramper

Lidelser som mavekramper er også en af ​​de ting, kvinder undgår under menstruation. Disse mavekramper opstår på grund af stærke sammentrækninger af livmodermusklerne. Gurkemeje, som har antispasmodiske egenskaber, hjælper med at lindre symptomer præmenstruelt syndrom eller PMS såsom mavekramper eller menstruationssmerter. Ifølge University of Maryland Medical Center kan gurkemeje med antiinflammatoriske egenskaber lindre smerter hos mennesker med slidgigt.

  • Forbedre humør

Kvinder, der har menstruation, bliver nogle gange mere irritable og følelsesladede. Dette er forårsaget af hormonelle ændringer hos kvinder, der har menstruation, hvilket forårsager ret drastiske følelsesmæssige ændringer. Gurkemeje er en grundlæggende ingrediens, der kan kontrollere følelser under menstruation. Indholdet af curcumin i gurkemeje balancerer forskellige slags kemikalier i hjernen, så den kan regulere følelser for at undgå stress humørsvingninger .

  • Forebyggelse af PMS (præmenstruelt syndrom) symptomer

Præmenstruelt syndrom eller PMS er også almindeligt hos nogle kvinder før menstruation. Nogle af disse symptomer omfatter udseendet af acne, svaghed, hovedpine og influenza. Her kan gurkemeje hjælpe med at bekæmpe disse symptomer. Gurkemeje vil styrke ens immunforsvar for at holde det fungerer korrekt.

Læs også: Gurkemeje kan overvinde kræft, her er resultaterne af forskningen

Det er effektiviteten af ​​gurkemeje til at starte menstruation. Men hvis du har en alvorlig menstruationsforstyrrelse, bør du spørge din læge om dette . Læge ind vil forsøge at give sundhedsrådgivning i overensstemmelse med de oplevede forhold. Hvad venter du på? Brug appen med det samme nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Uregelmæssige menstruationer Hjemmemidler.
Live Science. Tilgået 2020. Hvad er gurkemeje?
Gurkemeje til sundhed. Tilgået 2020. 8 måder, hvorpå gurkemeje fordeler sig ved menstruation.