Betydningen af ​​egenomsorg for mental sundhed

, Jakarta - Selvpleje eller egenomsorg er en aktivitet, der udføres med det formål at øge ens følelse af velvære. Dette er vigtigt for mental sundhed og generel sundhed. Ironisk nok bliver denne aktivitet ofte overset.

Alle har forskellige psykiske lidelser. Derfor er den egenomsorg, der kræves, også anderledes. Det er vigtigt at tage sig tid til at gøre ting for at forbedre dit eget velbefindende.

Læs også: 4 måder at bevare mental sundhed, selv når du er stresset

Hvad er inkluderet i selvpleje?

Generelt, Selvpleje også ting, der skal gøres for at lykkes med bedringsprocessen fra psykiske lidelser. Mennesker i genopretningsprocessen oplever, at deres fysiske, åndelige og følelsesmæssige sundhed alle er forbundet og gensidigt understøttende. At tage sig af alle aspekter af dig selv kan forbedre dit generelle helbred, både fysisk og mentalt. Lancering fra Mental Health America , er der trin, der kan tages som Selvpleje , blandt andre:

  • Leve et sundt liv. For eksempel ved at spise sund mad, få nok søvn, motionere regelmæssigt og undgå stoffer og alkohol. Håndtering af stress og udførelse af regelmæssige helbredstjek er også inkluderet i et forsøg på at anvende vigtigheden af ​​at leve et sundt liv.

  • Oprethold renlighed . God hygiejne er vigtig af sociale, medicinske og psykologiske årsager. Det reducerer ikke kun risikoen for sygdom, men det forbedrer også den måde, andre ser dig på, og den måde du ser dig selv på.

  • Møde venner. Skab sunde venskaber for at opbygge en følelse af at høre til. Du kan overveje at deltage i en støttegruppe for at få nye venner. Hvis du tøver med at fortælle den nærmeste, kan du chatte med en psykolog kl . En psykolog vil hjælpe og give nyttige råd til at forbedre dit mentale sundhedsniveau.

  • Gør hobbyer. Prøv at gøre noget, du nyder hver dag. Det kan være at danse, se dit yndlings-tv-program, havearbejde, male eller læse.

  • Lempelse. Det er også vigtigt som en del Selvpleje . Du kan gøre dette ved at lave meditation, yoga, massage, badning eller gåture i skoven.

Egenomsorg fremmer selvforbedring med hvile og afslapning, hvilket gavner det generelle helbred og velvære. Når dit selvværd og selvbevidsthed øges, har det en positiv effekt på din overordnede tankegang. Det gør også, at du har et godt forhold til andre mennesker.

Læs også: Dette forklarer, hvorfor husmødre er mere tilbøjelige til at få depression

Planlæg selvpleje

Egenomsorg forbedrer din livskvalitet på mange områder og på forskellige måder, som alle er vigtige for dit generelle helbred. At praktisere egenomsorg har også en enorm effekt på mental sundhed. Men som tidligere nævnt er det nogle gange ikke alle, der kan bruge deres tid og energi på at gøre dette.

Ikke kun mangel på energi eller tid, økonomiske situationer eller følelser af egoisme eller skyld er også medvirkende faktorer til at negligere egenomsorgstrin. Mange hævder, at det at praktisere egenomsorg får dig til at fremstå egoistisk. Faktisk er det vigtigt for at bevare mental sundhed.

Hvorimod med regelmæssig egenomsorg, vil selvbevidstheden øges. Du vil ikke længere sidde fast i at gøre noget, du allerede nyder, men du kan også vokse og prøve nye ting. Det giver dig også mulighed for at finde ud af, hvad du kan lide og ikke kan lide. Selvom du finder en ny interesse, har denne potentiale til at skabe ny passion og formål.

Reference:

Mental Health America. Tilgået 2020. Pas godt på dig selv.
Psychreg. Tilgået 2020. Hvorfor egenomsorg er afgørende for vores mentale sundhed.