7 symptomer på narkolepsi at passe på

, Jakarta – Det er normalt at føle sig søvnig om natten. Især hvis kroppens tilstand er træt efter at have gennemgået aktiviteter hele dagen. Men hvad nu hvis følelsen af ​​søvnighed også dukker op i løbet af dagen, endda til det punkt, at den er uudholdelig. Faktisk har du fået nok søvn om natten. Vær forsigtig, du kan have narkolepsi.

Denne tilstand opstår på grund af en forstyrrelse i nervesystemet, der spiller en rolle i at kontrollere søvnaktiviteten. Som et resultat vil du altid få lyst til at sove hele tiden. Undervurder ikke denne sygdom. Overdreven søvn kan også have en dårlig indvirkning på dit helbred, du ved. Så kend symptomerne på narkolepsi, som du skal passe på her.

Årsager til narkolepsi

Indtil nu vides det stadig ikke, hvad den præcise årsag til narkolepsi er. Men de fleste mennesker med narkolepsi har lave niveauer af hypocretin. Hypocretin er et kemikalie i hjernen, der hjælper med at kontrollere søvnen.

Nå, årsagen til lavt hypocretin menes at være resultatet af at blive angrebet af patientens eget immunsystem eller bedre kendt som autoimmune tilstande. Her er nogle faktorer, der kan udløse forekomsten af ​​denne autoimmune tilstand, der i sidste ende fører til narkolepsi:

  • Stress
  • Pludselige ændringer i søvnmønstre
  • Hormonelle ændringer, såsom dem der opstår i puberteten eller overgangsalderen
  • Genetiske lidelser
  • Infektioner, såsom en streptokok bakteriel infektion eller svineinfluenza infektion.

Ud over autoimmune tilstande kan følgende sygdomme også beskadige den del af hjernen, der producerer hypocretin:

  • Hovedskade
  • Hjerne svulst
  • Multipel sclerose
  • Encephalitis eller betændelse i hjernen.

Læs også: Fatal risiko bag hovedet skade

Symptomer på narkolepsi

Altid at ville sove er faktisk mistænkt som et symptom på narkolepsi. Årsagen er, at forstyrrelsen af ​​de nerver, der styrer søvntiden, faktisk vil gøre det svært for syge at holde døsighed tilbage. For at være klar, her er de generelle symptomer på narkolepsi:

1. Kraftig søvnighed i løbet af dagen

Overraskende nok vil narkolepsi faktisk få den ramte til at føle meget tung søvnighed i løbet af dagen, selvom behovet for søvn om natten er opfyldt. Dette symptom er også kendt som overdreven søvnighed i dagtimerne (EDS). Dette vil helt sikkert give problemer, fordi den ramte vil have svært ved at holde sig vågen og koncentrere sig under arbejde eller aktiviteter.

Læs også: Dette er grunden til at være søvnig efter at have spist

2. Katapleksi

Katapleksi er en tilstand af pludselig muskelsvaghed karakteriseret ved symptomer som pludselig svaghed i lemmerne, sløret syn, hængende hoved og kæbe og sløret tale. Denne tilstand er kun midlertidig og udløses normalt af visse følelser, såsom følelser af overraskelse, latter eller vrede. Katapleksi opleves normalt af personer med narkolepsi kun en eller to gange om året.

3. Søvnangreb

Mennesker med narkolepsi kan også falde i søvn hvor som helst og når som helst pludseligt på grund af søvnanfald. Når narkolepsi er ude af kontrol, kan patienter opleve søvnanfald flere gange om dagen.

Denne overdrevne døsighed kan også få folk til at lide hallucinationer, nemlig at se eller høre noget, der virker ægte, men ikke er det. Denne tilstand kan opstå, når patienten sover eller ej.

Læs også: Lav hallucinationer, vær forsigtig med disse 6 fødevarer

4. Fedme eller søvnlammelse

Andre symptomer på narkolepsi er: søvnlammelse eller hvad der er bedre kendt af lægmanden som "overlappende". Så når du vil vågne op eller begynde at falde i søvn, kan de syge pludselig ikke bevæge sig eller tale i et stykke tid.

5. Hukommelsesforstyrrelser

Ikke alene forårsager det nedsat koncentration, narkolepsi kan også få patienter til at glemme de aktiviteter, de lige har lavet.

6. Hovedpine

At sove for meget kan også få patienter til at opleve hovedpine.

7. Depression

Ikke at kunne arbejde og udføre aktiviteter ordentligt på grund af narkolepsi kan få patienter til at føle sig deprimerede over tid.

Symptomerne på narkolepsi ovenfor kan opstå pludseligt eller udvikle sig langsomt over år. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, bør du straks kontakte en læge. Lægen kan foretage en række undersøgelser, både fysiske undersøgelser og opfølgende undersøgelser for at få en mere sikker diagnose af årsagen til din overdrevne søvnighed.

Har du problemer med at sove, hvad enten det ofte er søvnigt eller slet ikke kan sove, skal du bare tale med din læge kl. . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du tale om dine helbredsproblemer når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.