Hvis du har uterusfibromer, så prøv at indtage disse frugter og grøntsager

, Jakarta – Ikke kun med medicin og kirurgi, livmoderfibromer kan behandles med livsstilsændringer lige fra kost, motion og håndtering af stress. Medicinske anbefalinger siger, at at spise masser af frugt såsom æbler og tomater, og korsblomstrede grøntsager såsom broccoli og kål, kan sænke risikoen for at udvikle uterusfibromer.

Ud over økologiske frugter og grøntsager kan indtagelse af fuldkorn også hjælpe med at forbedre uterin myoma symptomer. Vil du vide mere om en sund livsstil og måltidsplanlægning for mennesker med livmodermyom? Læs informationen her!

Grøntsager og frugter, der er gode for mennesker med myoma uteri

En undersøgelse udgivet af American Journal of Clinical Nutrition , udtalte, at at spise fødevarer med højt indhold af A-vitamin, herunder mælk og æg, kan lindre symptomerne på uterusfibromer.

Læs også: Hvad er mere farligt? Myom eller cyste?

Dette omfatter også grønkål og grønkål, som er vurderet til at have superfood-status. Som en korsblomstret grøntsag indeholder grønkål høj indol-3-carbinol, som kan hjælpe med at forhindre udviklingen af ​​tumorproduktion såsom livmodermyom.

Ikke kun begrænset til de ovenfor nævnte typer af grøntsager, men også flere andre grøntsagsvarianter såsom:

  1. Rucola.

  2. Bok choy.

  3. Broccoli.

  4. Rosenkål.

  5. Kål.

  6. Blomkål.

  7. Sennep.

  8. Majroe.

  9. Rutabaga.

  10. Brøndkarse.

  11. Wasabi.

Overvejelser om forbrugsmønster for patienter med myom livmoder

Tidligere har det været nævnt, at de typer grøntsager og frugter, der er gode for uterusfibromer, indtages. Det er en god idé, når du behandler disse fødevarer, at undgå at overkoge dem for at bevare de fleste af deres næringsstoffer.

Læs også: Kvinder har brug for at kende typerne af livmodermyomer

Du skal også tilføje nogle ekstra krydderier som hvidløg, mens du laver mad. Og hvis du vil tage et multivitamin, er nogle af de anbefalede B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B12 og B6. Vitamin C, D, E og folinsyre bør også medtages, samt maksimalt 15.000 IE beta-caroten (A-vitamin).

Det er godt, hvis du vil tage yderligere kosttilskud, skal du først kontakte din læge. Du kan spørge direkte . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give de bedste anbefalinger til dig. Hvordan, nok Hent applikationer via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Tidligere var de typer mad og forarbejdning, der var gode for livmodermyomer, blevet formidlet. Så er der nogen tabuer for mennesker med livmodermyomer? Det viser sig, at folk med livmoderfibromer frarådes at spise forarbejdede fødevarer, rødt kød og fedtholdige mejeriprodukter.

Hvis du spiser denne type mad, vurderes det, at livmodermyomtilstanden vil forværres. Det samme gælder for alkohol- og koffeinforbrug. Det er godt, udover at spise sund mad, overvejer du at træne regelmæssigt.

Udover at mindske risikoen for at livmoderfibromer forværres, er træning også godt for udsving i hormonet østrogen. For dem af jer, der aldrig har hørt om uterusfibromer, kan denne tilstand betragtes som en form for ophobning af godartet tumorvækst (nodulær) bestående af muskler og bindevæv i livmoderen.

Myoma uteri er kendetegnet ved størrelse, form og placering, hvilket også er en afgørende faktor for hvert symptom og klage. Livmoderfibromer er almindelige hos kvinder i den fødedygtige alder, men udvikles normalt mellem 35 og 50 år. Mioma er tæt forbundet med udsving i kvindelige hormonforandringer. Efter overgangsalderen er der næsten ingen tumorvækst, fordi kvindelige hormonniveauer falder.

Reference:

WebMD. Tilgået 2019. Sjove fakta om grøntsager
womenshealth.gov. Tilgået 2019. Uterine Fibromer
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Uterine Fibromer
Fibroids Treatment Collective. Tilgået i 2019. Mad og fibromer: Skal jeg følge en kostplan?