Her er 2 årsager og typer af diabetes Insipidus

, Jakarta - Diabetes insipidus lidelse opstår på grund af forstyrrelser i det antidiuretiske hormon i reguleringen af ​​kroppens vandniveauer. Som følge heraf producerer kroppen meget urin og udskiller store mængder vand.

Hypothalamus, vævet i hjernen, der styrer humør og appetit, er det organ, der producerer antidiuretisk hormon. Dette hormon vil blive opbevaret i hypofysen, indtil det er nødvendigt. Selve hypofysen er under hjernen og er bag næseryggen. Denne kirtel vil frigive antidiuretisk hormon, når kroppens vandstand falder for at stoppe urinproduktionen i nyrerne.

Væsken lagres midlertidigt i blæren, før den endelig forlader kroppen som urin. Mængden af ​​væske, der udskilles fra kroppen, er meget afhængig af hormonet vasopressin, som også er kendt som antidiuretisk hormon.

Læs også: Hyppig tørst, det kan være diabetes insipidus

Ved diabetes insipidus er der nedsat produktion af hormonet vasopressin. Denne tilstand forårsager, at nyrerne ikke er i stand til at holde vand i kroppen. Som et resultat er der en stigning i produktionen af ​​urin, der kommer ud.

Hypofysen vil udskille dette antidiuretiske hormon, når vandstanden i kroppen er for rød. Antidiuretika er det modsatte af diurese. Mens diurese i sig selv betyder produktion af urin. Dette antidiuretiske hormon hjælper med at holde på vand i kroppen ved at reducere mængden af ​​væske, der spildes gennem nyrerne i form af urin.

Tja, det, der forårsager diabetes insipidus, er en reduceret produktion af antidiuretisk hormon, eller når nyrerne ikke længere reagerer som normalt på antidiuretisk hormon. Som følge heraf udskiller nyrerne for meget væske og kan ikke producere koncentreret urin. Mennesker, der oplever denne tilstand, vil altid føle sig tørstige og drikke mere, fordi de forsøger at kompensere for mængden af ​​tabt væske.

Læs også : Aktive børn tørster hurtigere Sikker mod diabetes Insipidus

Selve diabetes insipidus er opdelt i to hovedtyper, nemlig:

  1. Cranial Diabetes Insipidus

Denne type diabetes insipidus er den mest almindelige. Diabetes skyldes, at kroppen ikke har nok antidiuretisk hormon fra hypothalamus. Denne tilstand kan være forårsaget af skade på hypothalamus eller hypofysen. Skaden kan være forårsaget af infektion, operation, hjerneskade eller en hjernesvulst.

  1. Nefrogen diabetes Insipidus

Denne type diabetes insipidus opstår, når kroppen har nok antidiuretisk hormon til at regulere urinproduktionen, men nyrerne reagerer ikke på det. Denne tilstand kan være forårsaget af nedsat nyrefunktion eller som en arvelig tilstand. Nogle lægemidler, der bruges til at behandle psykisk sygdom, såsom lithium, kan også forårsage denne type diabetes insipidus.

Læs også: Hvorfor sveder jeg så meget?

Hvis du oplever symptomer, såsom at du altid føler dig tørstig og vandlad, er der stor sandsynlighed for, at du ikke har diabetes insipidus. Voksne tisser generelt 4-7 gange om dagen, mens små børn gør det op til 10 gange om dagen. Dette skyldes, at børns blærer er mindre. Lægen vil udføre flere tests for at bestemme den nøjagtige årsag og diagnose af tilstanden.

Det ville være bedre, hvis du kender årsagen ved at spørge en ekspert læge gennem ansøgningen så du får den rigtige behandling. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Forslag kan accepteres praktisk med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!