4 Sjældne og farlige autoimmune sygdomme

, Jakarta – Autoimmun sygdom er en tilstand, hvor immunsystemet fejlagtigt angriber selve kroppen. Immunsystemet har faktisk en funktion som beskyttelse mod infektion fra fremmede makromolekyler eller patogenangreb, herunder vira, bakterier, protozoer og parasitter. Når du har et autoimmunt angreb, sker det, at dit immunsystem ser din krops celler som fremmede og angriber dem.

Autoimmune sygdomme, som generelt angriber, er gigt, colitis og diabetes mellitus type 1. Ud over disse almindelige sygdomme er her 5 sjældne autoimmune sygdomme, som du stadig skal være opmærksom på.

Cøliaki

Sygdom cøliaki er en fordøjelsessygdom, der opstår på grund af en unormal immunreaktion på gluten. Gluten er et protein, der findes i fødevarer, der normalt er lavet af hvede. Glutenintolerance omtales også ofte som glutenfølsomhed, som er karakteriseret ved kroppens manglende evne til at fordøje eller nedbryde gluten.

I sygdom cøliaki, immunrespons på gluten skaber toksiner, der kan skade villi (lillefingerlignende fremspring i tyndtarmen). Hvornår villi beskadiget, bliver kroppen ude af stand til at optage næringsstoffer fra maden. Denne tilstand kan føre til underernæring og andre sundhedsmæssige komplikationer, herunder permanent tarmskade.

Hashimotos thyroiditis

Hashimotos thyroiditis er en autoimmun lidelse, som får antistoffer til at angribe skjoldbruskkirtelceller. Skjoldbruskkirtlen fungerer for at frigive hormoner, der regulerer stofskiftet, kropstemperatur, muskelstyrke og mange andre kropsfunktioner. Når antistoffer angriber skjoldbruskkirtlen, forstørres den langsomt i størrelse, indtil den til sidst nedbrydes. Dette forårsager nedsatte thyreoideahormonniveauer eller hypothyroidisme. Genetiske faktorer menes at være årsagen til denne autoimmune sygdom.

(Læs også: Find ud af om lupus sygdom )

Myasthenia gravis

Andre autoimmune sygdomme omfatter: Myasthenia gravis (MG). Denne sygdom er en neuromuskulær lidelse, der resulterer i muskelsvaghed forårsaget af autoimmunitet. MG opstår, fordi ydeevnen mellem nerveceller og muskler er forstyrret. Generelt er de muskler, der ofte oplever det, øjenmuskler, øjenlåg, muskler til at tygge, synke, hoste og ansigtsmuskler.

Graves sygdom

Graves' sygdom, også kendt som hyperthyroidisme, er en autoimmun sygdom, der får skjoldbruskkirtlen til at producere for meget skjoldbruskkirtelhormon i kroppen. Graves' sygdom er en af ​​de mest almindelige former for hyperthyroidisme.

Ved Graves' sygdom danner dit immunsystem skjoldbruskkirtelstimulerende antistoffer kendt som immunglobuliner. Disse antistoffer binder sig til sunde skjoldbruskkirtelceller og får skjoldbruskkirtlen til at producere for meget skjoldbruskkirtelhormon.

Hvis venstre ubehandlet, kan hyperthyroidisme forårsage vægttab, vanskeligheder med at kontrollere følelsesmæssige reaktioner, mental eller fysisk udmattelse og depression.

(Læs også: Kend flere årsager til hyperthyroidisme)

Det er de 4 typer autoimmune sygdomme ovenfor, som du måske aldrig har hørt om før og er meget farlige. For at forstå, hvordan man behandler denne autoimmune sygdom, kan du diskutere med lægen på .

Du kan spørge om alt relateret til sundhed og vælge din egen læge, som du vil tale med gennem kommunikationsmuligheden Chat, tale/videoopkald gennem service Kontakt læge. Du kan også købe medicinske fornødenheder såsom medicin eller vitaminer gennem tjenesten Apotek levering som leverer din ordre på højst en time.

Derudover kan du tage blodprøver og også bestemme tidsplanen, placeringen og laboratoriepersonalet, der kommer til destinationen gennem tjenesten Service Lab . Laboratorieresultater kan ses direkte på sundhedstjenestens ansøgning . Hvordan, helt komplet er det ikke? Hvad venter du på, kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu.