Skal vide, dette er forskellen mellem tuberkulose og tuberkulose i rygsøjlen

, Jakarta – Tuberkulose eller tuberkulose og spinal tuberkulose er to meget forskellige sygdomme. Tuberkulose er en sygdom, der angriber lungerne og er forårsaget af bakterier Mycobacterium tuberculosis. Mens spinal tuberkulose er en sygdomstilstand, der opstår uden for lungerne og inficerer rygsøjlen. Kom nu, vid mere om disse to sygdomme!

Tuberkulose

Tuberkulose overføres let af mennesker med tuberkulose gennem spyt eller slim. Tuberkulose forårsager symptomer såsom hoste, der varer mere end 3 uger, hoste nogle gange ledsaget af blod, drastisk vægttab, svaghed, feber, kulderystelser og hyppig nattesved.

Selvom denne tilstand let kan overføres gennem luften gennem sprøjt af spyt eller slim, er overførsel ikke så let som influenza. Overførsel af tuberkulose kræver lang tid og tæt kontakt. For eksempel, hvis en familie har tuberkulose, er andre familiemedlemmer i høj risiko for at få det, fordi intensiteten af ​​fysisk kontakt er højere end dem, der ikke bor i samme hus.

Tuberkulose er faktisk svær at helbrede. For at forhindre, at sygdommen bliver værre, bør du tage den medicin, som lægen har anbefalet. Normalt vil mennesker med tuberkulose få medicin, som skal indtages i 6 måneder. Der er dog bivirkninger ved at tage disse lægemidler, såsom synsforstyrrelser, neurologiske lidelser og forstyrrelser i leverfunktionen.

Læs også: 4 trin til at forebygge tuberkulose

Spinal TB

Der er flere tilstande, der forårsager, at de bakterier, der forårsager tuberkulose, spredes til andre dele af kroppen gennem blodet. Rygsøjlen er en del af kroppen, der er modtagelig for bakterier, der forårsager tuberkulose. Denne tilstand er kendt som spinal tuberkulose eller Potts sygdom. Ud over spredningen af ​​tuberkulosebakterier er andre faktorer, der får en person til at opleve spinal tuberkulose, et svagt immunsystem og et miljø, hvor størstedelen af ​​mennesker med tuberkulose er.

Spinal tuberkulose forårsager symptomer hos den syge. Der er flere symptomer, der næsten er det samme som tuberkulose, såsom feber, nedsat appetit ledsaget af vægttab og svedtendens om natten.

Forskellige symptomer såsom rygsmerter, bøjet krop, hævelse af rygsøjlen og stiv og anspændt krop er yderligere symptomer på spinal tuberkulose.

Forebyggelse af tuberkulose og tuberkulose i rygsøjlen

Der er adskillige forholdsregler, der kan tages for at stoppe overførslen af ​​tuberkulose og spinal tuberkulose, såsom at vaske hænder flittigt, når du er færdig eller skal til at lave en aktivitet.

Tildæk også munden, når du nyser, hoster eller griner. Sørg for, at din bolig har nok vinduer til at holde luftcirkulationen god, og solen kan komme ind i huset gennem vinduet. Glem ikke altid at spise sund mad, så ernæringsmæssige og ernæringsmæssige behov bliver opfyldt og øger din krops immunitet.

Du kan også spørge lægen om forebyggelse af spinal tuberkulose og tuberkulose til lægen gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: Sunde fødevarer, der skal indtages for at forhindre spinal tuberkulose