Hvordan man overvinder brystsmerter under menstruation

Jakarta - Et af de symptomer, der ofte opstår før eller når menstruationen kommer, er brystsmerter. Denne tilstand opstår naturligt som et resultat af ændringer i kvindelige hormoner, når menstruationscyklussen kommer. Normalt vil dette blive efterfulgt af ændringer i følelsesmæssig tilstand, såsom irritabilitet, stress og øget eller nedsat appetit.

Før eller under menstruation vil hormonerne progesteron og østrogen i kroppen begynde at virke på forskellige måder. Når østrogen i kroppen er lavere, mens progesteron stiger, vil brysterne føles hævede. Aktiviteten af ​​disse to hormoner er nogle gange ubalanceret, og denne tilstand får brysterne til at føles større og endda smertefulde under menstruation.

Så hvordan håndterer man brystsmerter under menstruation, så det ikke forstyrrer produktiviteten og daglige aktiviteter? Nemt, prøv at følge følgende metode.

1. Reducer koffeinindtaget

Nogle sundhedseksperter siger, at kvinder, der har menstruation, bør reducere koffeinindtaget. Ikke uden grund er der mistanke om, at koffein vil øge brystsmerter, især hvis kvinden har en historie med PMS eller brystsmerter under menstruation. I stedet skal du erstatte dette koffeinindtag med varm te eller almindeligt vand.

2. Vælg den rigtige bh

BH har også en effekt, når du oplever brystsmerter under menstruation. Brug af den forkerte bh vil faktisk gøre dine bryster endnu mere ondt, og det vil selvfølgelig øge dit ubehag under aktiviteter. Brug derfor ikke en bh, der er for stram, så længe du mærker smerter. Vælg også en bh, der er specielt til sport for at øge din komfort, når du laver forskellige fysiske aktiviteter.

Læs også: Kend 8 årsager til brystsmerter bortset fra kræft

3. Skift din kost og juster din kost

Tilsyneladende påvirker den diæt og diæt, du laver, også helbredstilstande under menstruation, herunder brystsmerter. Du bør undgå fødevarer med højt natrium og salt under menstruation. Ikke uden grund vil overdreven indtagelse af disse to næringsstoffer faktisk øge niveauet af væskeophobning i kroppen, hvilket får dine bryster til at blive mere smertefulde og hævede.

Forskning viser også, at kvinder, der reducerer deres indtag af salt og natrium, oplever færre smerter, når de har menstruation sammenlignet med dem, der fortsætter med at indtage salt og natrium. Kvinderne sagde, at reduktionen i saltforbruget blev gennemført fra 10 til 15 dage før menstruation.

4. Tag vitaminer

En anden undersøgelse viser, at brystsmerter før eller under menstruation kan overvindes ved at indtage vitamin A, E og B6. Undersøgelsen slår fast, at de tre typer vitaminer er i stand til at stabilisere hormonforholdene i kroppen, så brystsmerter på grund af hormonproblemer kan overvindes.

5. Tag smertestillende medicin

Denne metode til at håndtere brystsmerter er bredt valgt, fordi den føles mere øjeblikkelig til at reducere hævelse og smerte. Ikke overraskende, for under menstruationen føles ikke kun brysterne ømme, mave, talje og ryg vil også føles ømme, hvilket gør kroppen endnu mere utilpas. Alligevel bør du ikke bruge dette smertestillende middel regelmæssigt, fordi det kan gøre dig afhængig.

Læs også: ømme brystvorter? Måske er dette årsagen

Det var fem nemme måder at hjælpe dig med at reducere irriterende brystsmerter før eller under menstruation. Genkend altid eventuelle symptomer, der føles anderledes i din krop, og spørg din læge igennem for at mindske risikoen for alvorlig sygdom. Ansøgning Kan du Hent i Play Store eller App Store.