Børn har hæmangiom, er det farligt?

, Jakarta - Hæmangiom er en godartet tumor forårsaget af unormal vækst af blodkar. Denne tilstand er medfødt, vises normalt som røde knopper på huden og kan forekomme på alle dele af kroppen.

Den røde farve af hæmangiomet vises på grund af tilstedeværelsen af ​​blodkar på den udvidede overflade. Nogle gange kan hæmangiomer være blålige eller lilla i farven, hvis de forekommer i dybere lag af blodkar. Hæmangiomer kan forekomme overalt på kroppen, men findes oftest i hovedbunden, ryggen, brystet eller ansigtet.

Hæmangiomer kan opstå, mens barnet stadig er i livmoderen og forsvinde, når det bliver ældre. Denne sygdom er en type blodkartumor, der ikke er farlig og sjældent forårsager komplikationer. Udseendet af hæmangiomer opstår normalt flere måneder efter, at barnet er født.

Omkring 50 procent af hæmangiomer krymper, når barnet er 5 år gammelt og falmer til sidst efter 10-årsalderen. Hæmangiomer kræver generelt ikke behandling, medmindre væksten er meget stor og kan forstyrre aktiviteter.

Hæmangiomer er normalt små, men i nogle tilfælde kan de vokse sig store eller blive en læsion og kræve kirurgisk fjernelse. Indtil nu er der ingen måde at forhindre vækst af hæmangiomer på huden eller organerne.

De første symptomer på hæmangiomer vises i form af røde mærker på huden, der kan vokse eller udvikle sig hurtigt, og derefter se fremtrædende ud på overfladen af ​​huden. Men efter det vil hæmangiomet gå ind i en inaktiv fase, for derefter at forsvinde langsomt. Selvom det kan forsvinde, vil hæmangiomer efterlade en permanent forskel i hudfarve, selvom det ikke er så lyst, som da det først dukkede op.

Et hæmangiom er en hudsygdom, der udvikler sig, når blodkar grupperer sig sammen til en enkelt klump. Eksperter har mistanke om, at hæmangiomer er forårsaget af visse proteiner produceret af moderkagen under graviditeten. Der er flere faktorer, der menes at gøre en person mere udsat for at udvikle hæmangiomer, herunder:

  1. For tidlig fødsel af babyer.

  2. Baby med kvindelig køn.

  3. Genetiske eller arvelige faktorer.

Små hæmangiomer kræver normalt ikke behandling og vil sandsynligvis gå over af sig selv. Men i nogle tilfælde kræver hæmangiomer behandling.

En anden grund til behandling er, hvis hæmangiomet vokser og forstyrrer synet. Mulige behandlingsmuligheder kan omfatte:

  • Laser. Laserbehandling bruges til at fjerne hæmangiomer. I nogle tilfælde kan kirurgen bruge laserbehandling for at reducere rødme og gøre helingen hurtigere.

  • Gel medicin. En gel-medicin kaldet becaplermin bruges ofte til at behandle læsioner på overfladen af ​​hudhæmangiomer. Denne gel har ingen effekt på selve hæmangiomet.

  • Kortikosteroidmedicin. Kortikosteroidlægemidler kan injiceres i hæmangiomet for at reducere vækst og stoppe betændelse.

Hæmangiomer kan påvises gennem test eller diagnose. Generelt er hæmangiomer harmløse og smertefrie. Men i nogle tilfælde kan denne tilstand forårsage blødning, infektion eller blive et smertefuldt åbent sår. Hvis hæmangiomet hos dit barn er begyndt at bløde, forårsager smerte og viser tegn på hævelse, skal du straks tale med din læge.

Mødre kan diskutere udviklings- og sundhedsproblemer for deres små gennem applikationen . Ekspert læge fra vil besvare alle mors spørgsmål om Lille en via Snak eller Stemme/videoopkald . Du kan også købe den medicin, din lille har brug for, og bestillingen vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Kan hæmangiomer helbredes?
  • Rød farve, hæmangiom bliver blodkartumor
  • 4 komplikationer af hæmangiomer, der skal overvåges