Vaginalt udflåd kan være et tegn på livmoderhalskræft, ikke?

Vaginalt udflåd eller udflåd fra skeden er en normal og almindelig ting, som kvinder oplever. Alligevel skal der holdes øje med vaginalt udflåd med unormale karakteristika, fordi det kan være et tegn på livmoderhalskræft. Ved at genkende vaginalt udflåd, der er et symptom på livmoderhalskræft, kan du opdage sygdommen tidligt, så det kan være lettere at behandle."

, Jakarta – Leucorrhoea er et klart eller mælkehvidt udflåd fra skeden. Dette er normalt og almindeligt for kvinder. Faktisk spiller disse væsker en vigtig rolle i at holde skeden ren og hjælpe med at forhindre infektion.

Alligevel skal du være forsigtig med udflåd fra skeden med andre egenskaber end normalt. Derfor kan unormalt udflåd fra skeden være et tidligt symptom på livmoderhalskræft. Her er anmeldelsen.

Læs også: 7 grupper af kvinder i risiko for livmoderhalskræft

Vaginalt udflåd, der er et tegn på livmoderhalskræft

Vaginalt udflåd kan forekomme i forskellige mængder, lugte og farver, afhængigt af tidspunktet for din menstruationscyklus. For eksempel vil du have en tendens til at have meget udflåd fra skeden, når du har ægløsning, ammer eller er ophidset. Duften kan også være anderledes, når du er gravid eller mangler personlig hygiejne. Mens farven på hvidlig, normalt spænder fra klar til mælkehvid.

Vær dog forsigtig, hvis farven, lugten eller konsistensen af ​​vaginalt udflåd er anderledes end normalt. Især hvis du også oplever kløe eller svie i skeden, fordi du kan have en infektion eller anden tilstand. Forskellige årsager til unormalt udflåd fra skeden, herunder:

  • Indtagelse af antibiotika eller steroider;
  • P-piller til familieplanlægning;
  • Glemte at fjerne tamponer;
  • Bakteriel vaginose;
  • Bækkenbetændelse;
  • trichomoniasis;
  • Vaginitis;
  • Gærinfektion (vaginal).

Unormalt vaginalt udflåd kan også være et symptom på visse seksuelt overførte infektioner (STI'er), såsom klamydia eller gonoré. Infektionen kan spredes og påvirke livmoderen, æggestokkene og æggelederne og kan overføres til eller videre til seksuelle partnere. Derfor skal STI-detektion udføres.

Ikke kun ubehageligt, unormalt udflåd fra skeden kan også være et tegn på farlige sygdomme, såsom livmoderhalskræft. Hvis vaginalt udflåd lugter dårligt, er brun i farven eller har blodpletter, skal du passe på med livmoderhalskræft.

Tidlige symptomer på livmoderhalskræft at passe på

Ud over unormalt udflåd fra skeden kan livmoderhalskræft også karakteriseres af følgende tidlige symptomer:

  • Unormal vaginal blødning, såsom efter samleje, mellem menstruation eller efter overgangsalderen. Det er bare, at menstruation kan være tungere og vare længere end normalt.
  • Smerter under samleje.
  • Bækkensmerter.

Desværre giver livmoderhalskræft ofte ikke væsentlige symptomer i de tidlige stadier. Derfor er det vigtigt for kvinder at få regelmæssige bækkenundersøgelser og celleprøver for at opdage kræft tidligt. På den måde kan livmoderhalskræft stadig behandles.

Læs også: Pas på karakteristika for livmoderhalskræft i det tidlige stadie

Nødvendige kontroller

Hvis du oplever unormalt udflåd fra skeden, vil din læge udføre en screeningstest for at opdage livmoderhalskræft og præcancerøse celler, der kan udvikle sig til livmoderhalskræft. Nogle af de screeningstest, der kan udføres, inkluderer:

  • Pap-smear-test for at indsamle celler fra din livmoderhals til yderligere undersøgelse.
  • En HPV-DNA-test kan også udføres for at teste celler, der er blevet indsamlet fra livmoderhalsen, for at opdage infektion med en af ​​de typer HPV, der med størst sandsynlighed forårsager livmoderhalskræft.

Hvis din livmoderhalsscreeningstest viser unormale resultater eller symptomer på livmoderhalskræft, vil du normalt blive anbefalet at gennemgå en kolposkopi. Dette er en undersøgelse for at se efter abnormiteter i livmoderhalsen.

Udover at undersøge livmoderhalsen kan lægen også tage en lille vævsprøve (biopsi), så den kan kontrolleres for kræftceller.

Når det opdages på det tidligste stadie, betragtes livmoderhalskræft som en af ​​de mest behandlelige kræfttyper. Dødsfald som følge af livmoderhalskræft er faldet betydeligt med øget screening gennem Pap-smears.

Læs også: Har du livmoderhalskræft, kan det helbredes?

Hvis du ønsker at lave en undersøgelse for livmoderhalskræft, kan du via ansøgningen bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger. . Kom nu, Hent applikationen nu for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad forårsager livmoderhalskræft
WebMD. Tilgået i 2021.Vaginalt udflåd: Hvad er unormalt?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Livmoderhalskræft.