8 symptomer du kan se, når du har hjerteklapsygdom

, Jakarta - Hjerteklapsygdom er en sundhedssygdom, der opstår på grund af abnormiteter eller lidelser i hjerteklapperne. Denne abnormitet kan forekomme i en eller flere af de fire hjerteklapper. Hjerteklapsygdom er karakteriseret ved flere genkendelige symptomer. Hvad er symptomerne på hjerteklapsygdom?

Denne sygdom gør det svært for blodet at strømme ind i det næste kammer eller blodkar og omvendt. Tidligere var det nødvendigt at vide, at hjerteklappen, alias hjerteklappen, er et organ, der fungerer til at opretholde blodstrømmen fra hjertet, så det kan flyde ordentligt. Dette organ har en mekanisme såsom en port eller envejsdør fundet i hjertet.

Læs også: Dette er årsagen til hjerteklapsygdomme hos voksne

Genkendelse af symptomer på hjerteklapsygdom

Hjerteklapper spiller en rolle i at opretholde strømmen af ​​blod fra hjertet til blodkarrene eller omvendt. I menneskekroppen er der 4 hjerteklapper, nemlig trikuspidalklappen som er placeret mellem højre atrium og højre ventrikel. Der er også den såkaldte mitralklap, som er klappen mellem venstre atrium og venstre ventrikel.

Den tredje hjerteklap kaldes lungeklappen. Denne hjerteklap er placeret mellem højre ventrikel og lungearterierne, også kaldet lungearterierne. Mens den fjerde hjerteklap, kaldet aortaklappen, er mellem venstre ventrikel og den store arterie (aorta).

Lidelser i en eller flere hjerteklapper kan forstyrre processen med blodgennemstrømning i kroppen. Dette betyder også, at strømmen af ​​ilt og næringsstoffer i hele kroppen vil blive forstyrret. Forstyrrelser, der opstår, kan forårsage, at jo bredere eller smallere afstanden mellem ventilerne er. Tja, det kan øge trykket på hjertet, så det skal pumpe hårdere.

Læs også: Kan mennesker med hjerteklapsygdom komme sig helt?

Der er flere ting, der viser symptomer på hjerteklapsygdom, herunder:

  1. Åndenød eller åndedrætsbesvær.
  2. Uudholdelige smerter i brystet.
  3. Svimmel.
  4. Føler sig ofte træt.
  5. Har en hjerterytmeforstyrrelse.
  6. Besvimelse eller tab af bevidsthed.
  7. Hoster blod og røde kinder.
  8. Ødem, som er hævelse af ben, mave eller ankler på grund af væskeblokering.

Oplever du symptomer på hjerteklapsygdom som tidligere nævnt, skal du straks tage til nærmeste hospital. Fortæl symptomerne på hjerteklapsygdom, du oplever, og lægen vil normalt foretage en undersøgelse og diagnose. Når årsagen er kendt, vil lægen også finde ud af den passende behandling for at mindske risikoen for komplikationer på grund af hjerteklapsygdom.

Symptomer på hjerteklapsygdom skal man være opmærksom på. Jo før det bliver tjekket, jo hurtigere vil man vide, om symptomerne, der opstår, er hjerteklapsygdomme eller ej. Hvis du har symptomer eller en historie med hjertesygdom, er det tilrådeligt straks at foretage livsstilsændringer. At begynde at implementere en sund livsstil, herunder motion og spise sund mad, så kolesterol- og blodtryksniveauet opretholdes, og risikoen for hjerteanfald eller hjertesvigt kan undgås.

Læs også: Har du brug for at vide, det er 6 typer undersøgelser til diagnosticering af hjerteklapsygdom

Fuldfør en sund livsstil ved at tage yderligere kosttilskud eller multivitaminer. Endnu bedre, køb vitaminer eller andre sundhedsprodukter gennem appen lige. Med leveringsservice vil medicinbestillinger blive leveret til dit hjem med det samme. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Nationale hjerte-, lunge- og blodinstitut. Tilgået i 2021. Hjerteklapsygdom.
WebMD. Tilgået i 2021. Hjerteklapsygdom.
Patient. Tilgået 2021. Hjerteklapper og klapsygdom.