Vrangforestillinger, tidlige symptomer på psykose at passe på

, Jakarta – Psykose kan genkendes gennem flere symptomer, der opstår, hvoraf den ene er vrangforestillinger. Psykose er en lidelse, der får syge til at være ude af stand til at skelne mellem virkelighed og fantasi. Denne tilstand kan behandles med psykoterapibehandlingsmetoder og indtagelse af visse lægemidler. Hvis den ikke behandles ordentligt, kan denne tilstand påvirke livskvaliteten for den syge.

Det vigtigste symptom på denne lidelse er vrangforestillinger eller vrangforestillinger. Derudover er psykose også præget af hallucinationer. Mennesker med denne lidelse kan tænke på sig selv som noget eller nogen, de ikke er. Nogle gange bliver ting, der er forestillet, klassificeret som unormale eller hinsides det menneskelige sind. For at være klar, se forklaringen om psykose i den følgende artikel!

Læs også: Vær opmærksom, hvis du ofte hallucinerer, det kan være et tegn på at have psykose

Andre symptomer på psykose, der kan opstå

Psykose er en sygdom, der får syge til at have svært ved at skelne mellem virkelige og imaginære ting. Generelt er denne tilstand karakteriseret ved symptomer på vrangforestillinger, hallucinationer og sløret tale. Ud over at tænke på sig selv som andre mennesker, hævder mennesker med denne lidelse ofte at høre visse lyde, selvom de ikke er der.

Symptomer på psykose, der opstår, kan variere fra person til person. Imidlertid er vrangforestillinger et af de vigtigste symptomer, man skal være opmærksom på. Vrangforestillinger eller vrangforestillinger er tilstande, der får den ramte til at have stærke overbevisninger om noget, der ikke er virkeligt. Ofte er disse overbevisninger meget stærke og kan ikke bestrides.

Folk, der oplever vrangforestillinger, kan tro, at de har en dødelig sygdom, mens de i virkeligheden ikke er det. Vrangforestillinger, der viser sig som symptomer på psykose, skal man være opmærksom på, fordi denne tilstand risikerer at gøre, at den ramte ikke længere er i stand til at skelne mellem virkelighed og fantasi. Jo længere tid det tager, kan det få livskvaliteten til at falde hos mennesker med psykose.

Ud over vrangforestillinger og hallucinationer er der flere andre symptomer, der også kan optræde som tegn på denne lidelse. Psykose får syge til at opleve symptomer som koncentrationsbesvær, søvnbesvær, rastløshed, mistænksomhed og problemer med at interagere med andre mennesker. Denne tilstand udløser også taleforstyrrelser, har selvmordstrang, til nedsat humør og endda depression.

Psykose skal slet ikke tages let på. Håndtering skal ske med det samme for at forhindre komplikationer, hvoraf en er et fald i evnen til at leve og socialisere. På længere sigt kan denne lidelse bevirke, at den syges forhold til dem omkring ham skades på grund af ændringer i adfærd og tankemønstre, der kan opstå på grund af psykotiske lidelser.

Læs også: At se det uvirkelige kan være et tegn på psykose

Denne tilstand kan føre til ønsket om at skade dig selv, selv andre omkring dig. Derudover kan der også opstå komplikationer som følge af behandlingen. Du bør straks kontakte din læge, hvis du oplever komplikationer eller føler, at symptomerne på psykose bliver værre.

Selvom årsagen stadig er ukendt, menes psykose at være relateret til dårlige søvnmønstre, alkoholisme, til tidligere traumer. Derudover siges psykose også at være forårsaget af visse sygdomme, såsom Parkinsons sygdom, Huntingtons sygdom, hjernetumorer, slagtilfælde, Alzheimers sygdom og epilepsi. Infektioner, der angriber hjernen, kan også udløse psykose.

Læs også: Her er forskellen mellem panik-, mani- og psykosesymptomer

Psykose kan også optræde som et symptom på visse sygdomme, såsom skizofreni, svær depression og bipolar lidelse. Hvis du føler, at du oplever symptomer på denne sygdom, skal du ikke være bleg for at tale med de mennesker, der er tættest på dig. Støtte fra pårørende kan være en måde at overvinde psykiske lidelser på.

Få mere at vide om vrangforestillinger og andre symptomer på psykose ved at spørge eksperterne på . Du kan også formidle symptomerne på en oplevet psykisk lidelse til en psykolog eller psykiater via e-mail Stemme / Videoopkald og Snak . Få information om sundhed og tips til at overvinde symptomer på psykose fra eksperterne. Kom nu, hent appen nu i App Store og Google Play!

Reference
NHS UK. Hentet i 2020. Psykose.
Healthline. Hentet i 2020. Psykose.
WebMD. Hentet i 2020. Hvad er psykose?