3 funktioner i hudens anatomi for den menneskelige krop, tjek anmeldelserne

"Man kan sige, at huden er den yderste del af kroppen, der fungerer til at dække de indre organer, muskler og celler i den. Huden består af 3 hovedlag, nemlig epidermis, dermis og hypodermis. Alle tre tilhører menneskehudens anatomi og har forskellige funktioner."

Jakarta - Huden er det største organ knyttet til den menneskelige krop. Når den er strakt, har en voksen en hudstørrelse på to meter. Den anatomiske struktur af menneskelig hud består af et komplekst netværk, der tjener som en indledende barriere for indtrængen af ​​patogener, UV-stråler og kemikalier i kroppen. Huden beskytter også mod skader, regulerer kropstemperaturen og mængden af ​​vand. Følgende er de anatomiske funktioner af menneskelig hud baseret på dens struktur:

Læs også: For travlt med at arbejde, her er, hvordan du vedligeholder hudens sundhed

1. Epidermis

Den yderste anatomiske struktur af menneskelig hud er epidermis. Dette lag regenererer altid på grund af afslibning af døde hudceller. Hver dag producerer epidermislaget cirka 500 millioner døde hudceller. Dette bevirker, at epidermis-laget bliver fyldt med 25-30 lag død hud. Følgende er funktionerne af epidermis-laget på menneskelig hud:

  • Dannelse af nye hudceller. Dannelsesprocessen starter fra bunden af ​​epidermis, som derefter skubbes til det øverste lag.
  • Giver hudfarve. Epidermislaget indeholder celler, der producerer melanin eller hudpigmentet. Melanin i sig selv tjener til at beskytte huden mod skadelige UV-stråler.
  • Beskytter det nederste lag af huden. Epidermis er det øverste lag, som producerer keratinose for at beskytte kroppen mod bakterier, vira, parasitter og varme.

Læs også: Er det rigtigt, at tør hud er mere modtagelig for infektion?

2. Dermis

Den næste anatomiske struktur af menneskelig hud er dermislaget, som er lige under epidermis, som for det meste består af kollagen. Dermis er uden tvivl det tykkeste hudlag, fordi det indeholder nerver, blodkar, lymfekar, svedkirtler, oliekirtler, lymfekanaler og hårsække. Følgende er funktionerne i dermislaget på menneskelig hud:

  • Producerer sved og olie. Denne funktion eksisterer, fordi der er olie- og svedkirtler i dermislaget. Kroppen har brug for sved for at sænke temperaturen. Mens olie er nødvendig for kroppen, så huden føles fugtig og blød.
  • Føler berøring og smerte. Denne funktion eksisterer, fordi der er nerver i dermislaget. Disse nerver vil så sende signaler til hjernen om at mærke forskellige berøringer og smerter i huden.
  • Flyder blod, der nærer huden. Denne funktion eksisterer, fordi der er blodkar i dermislaget. Ikke kun er det ansvarligt for at levere ilt og næringsstoffer, blodkarrene i dermislaget fungerer også til at regulere kropstemperaturen.
  • Dyrk hår. Denne funktion eksisterer, fordi der er hårsække i dermislaget. Hårsækkene i dette lag producerer hår over hele menneskekroppen.
  • Bekæmp infektion. Denne funktion eksisterer, fordi der er lymfekar i dermislaget. Disse kar bliver direkte den vigtigste del af det menneskelige immunsystem, som fungerer for at forhindre infektion.

3. Hypodermis

Hypodermis er den anatomiske struktur af menneskelig hud i det nederste lag. Inde i dette lag er fedtvæv, blodkar, bindevæv samt proteiner, der hjælper hudvæv med at vende tilbage til sin oprindelige form efter at være blevet strakt. Proteinet i hypodermis kaldes elastin. Omtrent er dette funktionen af ​​hypodermis-laget af menneskelig hud:

  • Beskytter kroppen mod varme og kolde temperaturer.
  • Spar energireserver.
  • Pude til at beskytte muskler, knogler og vigtige organer i kroppen.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Det er en forklaring på den anatomiske funktion af menneskelig hud baseret på dens struktur. I betragtning af dens meget vigtige funktion, har du passet godt på din hud? Diskuter straks med en hudlæge gennem ansøgningen hvis du har et problem med din hud, ja. Det skyldes, at hudlidelser, der ikke behandles, kan forårsage alvorlige problemer for huden og andre organer i kroppen.

Hent her, hvis du ikke har appen endnu. Ud over de udførte behandlingsprocedurer, glem ikke altid at opretholde en sund livsstil, så hudens sundhed vedligeholdes.

Reference:

WebMD. Tilgået i 2021. Billede af huden.

NCBI. Tilgået 2021. Anatomi, Hud (Integument), Epidermis.

MedicinNet. Fået adgang i 2021. Huden (menneskelig anatomi): Billede, definition, funktion og hudforhold.

Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hudpleje: 5 tips til sund hud.