Vil cerebral parese begrænse intelligensen?

, Jakarta – Cerebral parese eller cerebral parese er en sygdom, der får en person til at have begrænsninger i kropsbevægelse og koordination. Denne sygdom er forårsaget af en hjerneudviklingsforstyrrelse, der normalt opstår, da en person stadig er i livmoderen. Denne hjerneudviklingsforstyrrelse kan dog også forekomme ved fødslen eller de første to år efter fødslen. Fordi årsagen er en forstyrrelse i hjernen, begrænser cerebral parese så også en persons intelligens? Kom nu, find ud af svaret her.

Cerebral parese er en tilstand, der ikke kan helbredes alias vil vare hele livet, men denne tilstand vil heller ikke blive værre. De fleste børn med let cerebral parese kan stadig udføre deres normale aktiviteter. Der er dog også syge, der oplever mere alvorlige symptomer. Der er dog også mange mennesker, som har alvorlige fysiske handicap, men som har et normalt intelligensniveau.

Der er tre typer af cerebral parese (CP), nemlig spastisk (som er den mest almindelige type), athetoid og ataksi.

Læs også: Hjernelammelse aka cerebral parese kan genkendes siden i livmoderen?

Genkend symptomerne på cerebral parese

Cerebral parese kan forekomme med varierende sværhedsgrad, lige fra mild, moderat til svær. Generelt omfatter symptomerne på cerebral parese unormale arm- og benbevægelser, dårlig muskeltonus ved tidlig fødsel, synkebesvær (dysfagi), langsom udvikling af gang og tale, unormal kropsholdning, muskelspasmer, kropsstivhed, koordination. grim krop , og vrede udseende øjne.

Hos børn, der har spastisk cerebral parese, oplever de som regel også symptomer, såsom forsnævrede muskler, stive bevægelser, især i ben, arme og ryg. Mens athetoid cerebral parese er en tilstand, der påvirker hele kroppen, så vil barnet få problemer med balance og koordination. Mennesker med langsomme og ukontrollerbare bevægelser (athetose) og dårlig muskelform gør det svært at sidde oprejst og gå.

Symptomer på blandet cerebral parese er en kombination af de to typer cerebral parese ovenfor. Nogle gange har børn med cerebral parese svært ved at lære, høre eller se, og har endda mental retardering.

Virkning af cerebral parese på intelligens

Så afslutningsvis forårsager cerebral parese de fleste motoriske funktionsforstyrrelser, men det er også muligt, at denne sygdom forårsager intellektuelle, sensoriske, visuelle og følelsesmæssige forstyrrelser for den syge. Men tidlig diagnose kan hjælpe med at forhindre mange symptomer og bedre kontrollere sygdommen. Så forældre rådes til at være på vagt og straks tage deres barn til hospitalet, hvis de ser symptomerne på cerebral parese som ovenfor.

Læs også: Lær fakta om cerebral parese at kende

Behandlingsforanstaltninger for cerebral parese

Indtil nu er der ikke fundet behandling, der kan helbrede cerebral parese. Behandlingen er kun rettet mod at øge den syges evne til at kunne udføre sine aktiviteter selvstændigt. Følgende behandlingsmetoder gives generelt til personer med cerebral parese:

  • Lægemiddeladministration

Medicin gives for at lindre smerter eller slappe af stive muskler, så den syge kan bevæge sig frit.

  • Terapi

Flere typer terapi kan bruges til at behandle cerebral parese symptomer, nemlig fysioterapi, ergoterapi og taleterapi.

  • Operation

I mellemtiden udføres kirurgi, når muskelstivhed forårsager abnormiteter i knoglerne. Valget af kirurgiske metoder, der kan udføres, herunder ortopædkirurgi og selektiv dorsal rhizotomi (SDR).

Læs også: Dette er ergoterapi til børn ramt af cerebral parese

Nå, det er en kort forklaring på cerebral parese, der kan påvirke intelligensen hos den syge. Hvis du vil vide mere om cerebral parese, skal du bare spørge lægen, der bruger applikationen . Kontakt lægen gennem funktionerne Tal med en læge at forespørge om sundhed via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.