Kend screeningen for hjertetamponadedetektion

, Jakarta - Den første diagnose til at opdage hjertetamponade er, når en person oplever unaturlig angst, lavt blodtryk, brystsmerter, der stråler ud til nakke, skuldre eller ryg, åndedrætsbesvær og trykken for brystet.

Diagnosen for hjertetamponade vil blive understøttet af resultaterne af et elektrokardiogram (EKG), røntgen af ​​thorax eller hjerteultralyd. Hjertetamponade er en medicinsk nødsituation, der kræver hospitalsindlæggelse. Find ud af mere om hjertetamponadebehandling her!

Hvordan udføres hjertetamponadetest?

Hjertetamponadebehandling har to mål: at aflaste trykket på hjertet og behandle den underliggende tilstand. Lægen vil fjerne væske eller blod fra hjertesækken for at hjælpe med at lindre trykket på hjertet. Den syge vil også modtage ilt, væsker og medicin for at øge blodtrykket.

Når tilstanden af ​​hjertetamponade er under kontrol og er mere stabil, kan lægen bestille yderligere tests for at bestemme årsagen til tilstanden. Hvor lang genopretningsperioden vil være, afhænger af, hvor hurtigt en diagnose kan stilles, den underliggende årsag til tamponaden og efterfølgende komplikationer.

Læs også: Perikarditis kan forårsage hjertetamponade

Hjertetamponade har ofte tre tegn. Disse tegn er almindeligvis kendt som Becks triade, nemlig:

  1. Lavt blodtryk og svag puls, fordi mængden af ​​blod, der pumpes af hjertet, er reduceret;

  2. Blodkar har svært ved at returnere blod til hjertet; og

  3. Hurtige hjerteslag og nedsænkede hjertelyde på grund af det ekspanderende væskelag i hjertesækken.

Lægen vil udføre yderligere test for at bekræfte diagnosen hjertetamponade. En sådan test er et ekkokardiogram, som er en ultralyd af hjertet. Derefter er der et røntgenbillede af brystet, som gør det muligt at se udvidelsen af ​​hjertet. Andre diagnostiske tests kan omfatte:

  1. CT-scanning af brystet for at se efter væskeophobning i brystet;

  2. Magnetisk resonansangiogram for at se, hvordan blodet strømmer gennem hjertet; og

  3. Elektrokardiogram til vurdering af hjertefrekvens.

Genkender hjertetamponade

Hjertetamponade er ophobning af væske omkring hjertemusklen, som lægger for stort pres på dette organ. Hos mennesker med hjertetamponade, også kendt som perikardiel tamponade, hvor væske eller blod ophobes mellem hjertet og den sæk, der omgiver hjertet. Denne sæk kaldes hjertesækken.

Læs også: Oplev hjertetamponade, disse er genkendelige træk

Perikardiet består af to tynde lag væv. Dette område indeholder normalt en lille mængde væske for at forhindre friktion mellem lagene. Men meget høje væskeniveauer lægger pres på hjertet og påvirker dets evne til korrekt at pumpe blod rundt i kroppen. Hvis væskeniveauet stiger hurtigt, kan det være livstruende.

Hjertetamponade er en akut tilstand, hvor der er væske eller blod i mellemrummet mellem hjertemusklen og hjerteslimhinden (pericardiet). Ved akut hjertetamponade sker denne væskeophobning hurtigt, mens den sker langsomt ved subakut hjertetamponade.

Læs også: Få mere at vide om betændelse i hjertesækken

De mest almindelige årsager til hjertetamponade er:

  1. Alvorlig brystskade;

  2. Hjerteanfald;

  3. Hypothyroidisme eller en underaktiv skjoldbruskkirtel;

  4. Betændelse i hjertesækken, kaldet perikarditis;

  5. Aortadissektion;

  6. Bakteriel infektion;

  7. tuberkulose;

  8. Nyresvigt;

  9. Kræft;

  10. Lupus;

  11. Eksplosion af en aortaaneurisme eller en bule i aorta; og

  12. Komplikationer som følge af hjertekirurgi kan også føre til hjertetamponade.

Faktisk kan årsagen eller udløseren af ​​hjertetamponade skyldes genindgreb i hjertekirurgi. For mere detaljeret information vedrørende undersøgelse og behandling for hjertetamponade, kontakt os venligst direkte .

Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent applikationer via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:

European Society of Cardiology (Adgang i 2019), Cardiac Tamponade: A Clinical Challenge
US Library of Medicine (Adgang i 2019). Har denne patient med perikardieeffusion hjertetamponade?
The Heart Org MedScape (Få adgang i 2019). Hjertetamponade