Tubex-test for at opdage tyfus, her er forklaringen

, Jakarta – Tyfus kan påvises ved at udføre flere lægeundersøgelser, hvoraf en er tubex-testen. Hvad er det? Tuextesten er en af ​​de undersøgelsesprocedurer, der udføres for at fastslå muligheden for tilstedeværelse af bakterier Salmonella typhi i kroppen. Denne bakterie er en type bakterier, der forårsager tyfus, også kendt som tyfus.

Tyfus er en sygdom, der opstår på grund af en bakteriel infektion kaldet bakterier Salmonella typhi . Disse bakterier forurener ofte mad eller drikke. Derfor er risikoen for bakteriel overførsel gennem den mad eller vand, der indtages, ret stor. Bakterier, der forårsager denne sygdom, kan også overføres i et miljø, der ikke holdes rent.

Læs også: Tyfus kan forebygges med vacciner, dette er proceduren

Tyfus og hvordan man opdager det

Tyfus kan overføres gennem mad eller drikke, der tidligere var forurenet med bakterier. Der er flere symptomer, der kan være tegn på en bakteriel infektion Salmonella typhi , lige fra feber, der stiger gradvist, hovedpine, muskelsmerter, mavesmerter, utilpashed og vægttab.

Der er flere typer lægeundersøgelser, der kan udføres for at opdage denne sygdom, hvoraf en er tubex-testen. Denne test er en type immunologisk test, der kan hjælpe med at bestemme tilstedeværelsen af ​​antistoffer Salmonella typhi . Når den er inficeret med denne bakterie, vil kroppen faktisk producere antistoffer, der kan bruges som reference til at påvise sygdom.

Gennem tubex-testen vil personer, der mistænkes for at have tyfus, få taget deres blodprøver for at blive taget til laboratoriet. Senere, tilstedeværelsen af ​​antistoffer Salmonella typhi vil blive opdaget gennem blodprøven. Denne test udføres ved hjælp af en speciel farvet væske eller partikel. Dette gøres for at øge følsomheden og hjælpe med at opdage tyfus antistoffer.

Efter at have foretaget en tubex-undersøgelse og fundet positiv for tyfus, skal behandlingen udføres med det samme. En af de mest effektive måder at behandle tyfus på er antibiotikabehandling. Indtagelse af antibiotika kan hjælpe med at dræbe bakterier, der kommer ind i kroppen, derfor skal denne behandling gives så tidligt som muligt.

Læs også: Tyfus kan virkelig være forårsaget af mad?

Mennesker med tyfus skal muligvis indlægges. Men hvis symptomerne er milde, kan behandlingen udføres selvstændigt derhjemme. Tilstrækkelig hvile og indtagelse af antibiotika er en måde at behandle tyfus på, som kan gøres derhjemme. Normalt kræver personer med tyfus i tidligt stadie behandling med antibiotikatabletter i omkring 2 uger.

Selvom du føler dig bedre inden for et par dage, så sørg for at blive ved med at tage antibiotika, indtil de er færdige. Undgå ikke at afslutte dosis af antibiotika, der er blevet givet. Dette er vigtigt for at sikre bakterier Salmonella typhi er fuldstændig død og forsvundet fra kroppen. Anvend derudover også en sund livsstil, så restitutionen sker hurtigere.

Hvis kropstilstanden ikke forbedres eller endda bliver værre efter behandling i hjemmet, bør du straks tage på hospitalet. Dette er vigtigt at gøre for at forhindre, at kroppens tilstand bliver værre, fordi der er mulighed for, at tyfus kan gentage sig. Så risikoen bliver mindre, sørg for altid at hvile nok, spis regelmæssigt, øg vandforbruget, og vær flittig med at vaske hænder med sæbe og holde renligheden.

Læs også: Dette er en test for at opdage tyfus

Få mere at vide om tyfus og tubextesten for at opdage det ved at spørge lægen på appen . Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Tyfusfeber.
IDL Biotech. Tilgået 2020. TUBEX® TF Hurtig detektion af tyfus.