Feber hos børn går op og ned, mødre gør dette

, Jakarta – Et barn, der pludselig har feber, vil få moderen i panik. Især hvis barnets feber går op og ned, kan den bekymring, som moderen føler, ikke undgås. Men hvert barn vil i sidste ende have feber. Derfor skal forældre forberede skridt, der kan tages for at overvinde dem derhjemme.

Det første skridt, mor skal altid sørge for et termometer derhjemme, så moderen i detaljer ved, hvor varm barnets krop er. Men hvis barnet har feber, der går op og ned, eller hvis kropstemperaturen er for høj, så skal det straks få behandling hos en læge.

Læs også: Disse er 2 typer feber hos børn, og hvordan man håndterer dem

Hvis dit barn har feber, der går op og ned, kan du her se hvordan du håndterer det derhjemme

Først skal du give dit barn en anti-feber medicin, såsom acetaminophen eller ibuprofen. Giv aldrig aspirin til et barn, da dette har været forbundet med en alvorlig, potentielt dødelig sygdom, kaldet Reyes syndrom. I mellemtiden, andre måder, der kan gøres for at reducere feber hos børn, nemlig:

  • Let og tyndt tøj til børn. Fordi overskydende tøj vil fange kropsvarmen og få temperaturen til at stige.
  • Bed dit barn om at drikke rigeligt med væske, såsom vand, juice eller ispinde.
  • Bad barnet med varmt vand. Lad ikke dit barn ryste af det kolde vand. Det kan hæve kropstemperaturen. Efterlad heller aldrig et barn uden opsyn i karret.

I stedet for at du konstant bekymrer dig, skal du straks tjekke dit barn til det nærmeste hospital. Nu er det nemmere for mødre at lave aftaler med børnelægen via appen . På den måde kan børn straks få den rette hjælp fra eksperterne uden at skulle stå i lange køer.

Læs også: 3 ting mødre bør gøre, hvis din lille har feber

Symptomer på feber hos farlige børn

Mødre bør også vide, hvad der ikke er normalt, når et barn har feber. Der er flere ting at være opmærksom på, når et barn har feber, herunder:

  • Feber, der opstår hos babyer under 3 måneder, fordi feber kan være barnets eneste reaktion på sygdom. I mellemtiden, hvis det forekommer hos nyfødte, kan lave temperaturer også være et tegn på alvorlig sygdom. Tag ham straks på hospitalet, når en baby under tre måneder har det.
  • Feber, der varer mere end fem dage, så skal han straks tages til lægen. Grunden til, at børnelæger skal undersøge nærmere for at finde ud af den underliggende årsag.
  • Barnets feber er højere end 40 grader celsius.
  • Barnets feber går ikke ned, selvom det har fået feberdæmpende medicin.
  • Dit barn opfører sig anderledes, er svært at vågne op eller vil ikke drikke nok væske. Babyer, der ikke våder mindst fire bleer om dagen, og ældre børn, der ikke tisser hver ottende til 12. time, kan blive farligt dehydrerede.
  • Barnet er for nylig blevet immuniseret og har en temperatur over 40 grader Celsius eller feber i mere end 48 timer.

Læs også: Kom ikke fra et kompres, genkend feber hos børn

Tips til måling af børns kropstemperatur

Hvis barnets feber går op og ned, så må moderen undre sig over, hvor ofte skal hans temperatur tjekkes? Faktisk vil dette afhænge af situationen. Du kan spørge børnelægen, og normalt vil lægen ikke bede moderen om at måle barnets temperatur for ofte, selv for at vække det, når det sover roligt. Det skal du kun gøre, hvis det ser ud til, at dit barn ikke har spist eller taget medicin.

Digitalt termometer er det bedste valg. Denne type kan bruges i munden, endetarmen eller under armen. For spædbørn og småbørn er rektaltemperaturen mest nøjagtig. I mellemtiden, for børn i alderen 4 til 5 år eller derover, kan mødre bruge et termometer i munden. Selvom det er lettere at måle temperaturen under armen, anses denne metode for at være mindre pålidelig.

Reference:
Cleveland Clinic. Fået adgang i 2021. Børnefeber: Hvornår skal man bekymre sig, hvornår man skal slappe af.
Stanford børns sundhed. Tilgået 2021. Feber hos børn.
WebMD. Hentet 2021. Hvad skal man gøre, når dit barn har feber.