Undgå 5 gigtudløsende fødevarer

Jakarta - Gigt eller også kendt som "gigt" er en inflammatorisk ledsygdom forårsaget af opbygning af urinsyre i leddene og danner krystaller. Det mest almindelige symptom på gigt er smerter, der er så alvorlige, at de forårsager hævelse, især i benområdet. Opbygningen af ​​urinsyre i kroppen kan være forårsaget af forskellige faktorer, hvoraf en er den mad, du spiser.

Derfor, for at gigten ikke opstår igen, er det en god idé at undgå at indtage fødevarer, der udløser gigt. Disse fødevarer er dem, der har et højt purinindhold, som er en type protein, der findes i levende ting (dyr og planter). Puriner i disse fødevarer vil blive til urinsyre, som, hvis de er overdreven, vil ophobes og danne krystaller i leddene.

Læs også: Dette er den normale grænse for urinsyreniveauer for mænd

Gigt trigger fødevarer, der skal undgås

Der er forskellige fødevarer, der er høje i puriner, som kan udløse gigt. Her er fødevarer, der udløser gigt, som folk med gigt skal undgå:

1. Slagteaffald

Er du fan af indmad, herunder lever, nyrer, hjerte, milt, hjerne, kallun, tarme og lunger? Indmad og andre organfødevarer er en type mad, der forårsager gigt. Dette skyldes, at disse fødevarer har et meget højt purinindhold, så de skal undgås.

2. Flere slags fisk og skaldyr

Andre gigtudløsende fødevarer er nogle typer fisk og skaldyr. Ja, selvom havfisk har et utal af fordele, som er gode for kroppen, bør du undgå at indtage fisk og skaldyr, hvis urinsyreniveauet er højt. Nogle typer fisk og skaldyr, der udløser gigt, er sardiner, makrel, ansjoser og ørreder. Undgå også fisk og skaldyr, såsom krabber og skaldyr.

Alle typer fisk og skaldyr er høje i puriner, som kan forårsage gigt. Hvis du vil spise fisk og skaldyr, skal du vælge en, der ikke er høj i puriner, såsom rejer, hummer og østers. Begræns dog stadig portionen ved ikke at indtage for meget.

Læs også: Pas på farerne ved gigt, hvis den ikke behandles

3. Rødt kød

Rødt kød er en anden type gigtfremkaldende mad, som skal undgås. De typer af rødt kød, der indeholder puriner, men med moderate niveauer, såsom oksekød, lam, svinekød, kan være en årsag til gigt. Derudover er kyllinge- og andekød også madtyper med moderat purinindhold.

Det vil sige, at folk med gigt stadig kan spise disse typer kød, men du bør begrænse portionen for ikke at overdrive. For at opfylde det daglige proteinbehov hos mennesker med gigt, kan du indtage vegetabilsk protein fra sojabønner, såsom tempeh og tofu.

4. Flere typer grøntsager

Der er flere typer grøntsager, der er høje i puriner. Du kan faktisk stadig spise det, men i en begrænset portion. Nogle typer grøntsager, der indeholder store mængder puriner og er fødevarer, der forårsager gigt, er asparges, blomkål, spinat og kikærter.

Læs også: 5 fakta om gigt

5. Nødder og bælgplanter

Forskellige typer bønner og bælgfrugter har et moderat purinindhold. For eksempel kidneybønner, ærter, grønne bønner og sojabønner. Personer med gigt bør undgå at indtage for store mængder nødder og bælgfrugter, hvis du ikke ønsker, at symptomer skal opstå igen.

Det er 5 typer gigt-udløsende fødevarer, som folk med gigt bør undgå. Hvis du har undgået gigt-udløsende fødevarer, og du stadig oplever hyppige tilbagefald, bør du straks Hent Ansøgning at diskutere tilstanden med lægen. På den måde kan læger give andre muligheder, såsom at give medicin for at reducere risikoen for gigt.

Reference:
Sundhed. Hentet 2020. Hvad forårsager gigt? 8 fødevarer, der udløser angreb.
Healthline. Tilgået 2020. Bedste diæt mod gigt.
UK Gigt Society. Tilgået 2020. Alt om gigt og kost.