4 former for træning, der hjælper med at sænke kolesterolniveauet

Grundlæggende kan alle former for træning have en god indflydelse på kroppen som helhed, herunder opretholdelse af kolesteroltal. Der er dog visse øvelser, der hjælper med at sænke kolesteroltallet betydeligt. Svømning, cykling, jogging og yoga er øvelser, der kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet."

Jakarta – Sport kan give fordele for kroppens sundhed. Det øger ikke kun udholdenheden, træning kan også hjælpe med at forbedre blodcirkulationen, maksimere hjertets arbejde og hjælpe dig med at komme i form hele dagen.

For personer med kolesterol anbefales det, at du dyrker regelmæssig motion. Dette skyldes, at motion kan sænke kolesterolniveauet i blodet markant. Egentlig kan stort set alle sportsgrene have en god indflydelse på kolesterol, men der er visse sportsgrene, der kan sænke kolesteroltallet markant. Hør her!

1. Svøm

Svømning er en effektiv træningsmulighed til at sænke kolesterolniveauet. Selvom du ikke ser ud til at svede, når du gør det, så viser det sig, at de kalorier, din krop forbrænder, er ret betydelige, så det er godt for dig, der gerne vil tabe dig.

Udover at hjælpe med at tabe sig, hjælper svømning også med at sænke kolesterolniveauet i kroppen. Derfor anbefales svømning til folk med kolesterol.

Læs også: Det er 5 sygdomme, der kan opstå på grund af højt kolesteroltal

2. Cykling

Udover svømning er cykling også en af ​​de mest populære sportsgrene. Ikke så mærkeligt, for denne sport er meget sjov at dyrke, især hvis du kender dens fordele ved at sænke kolesterolniveauet. At cykle regelmæssigt kan forbedre dit blodcirkulation, behandle ledsmerter og sænke det dårlige kolesterolniveau.

3. Jogging

Morgenen er synonym med frisk og forureningsfri luft. Hvorfor bruger du den ikke til at løbe? Udover at kunne interagere tættere med naturen og indånde frisk luft mere, hjælper jogging også med at optimere hjertets arbejde og forbedre blodcirkulationen, og hjælper med at sænke det dårlige kolesteroltal i blodet.

Læs også: Disse er medicinsk sunde kolesterolniveauer

4. Yoga

Yoga er en form for motion, der er populær blandt teenagere, børn og voksne. Denne ene sport er meditativ, så den kan reducere stressniveauer, som menes at være årsagen til mange sundhedsproblemer, herunder dårligt kolesterol for blodtryk og hjerte.

Du kan dyrke denne sport hvor som helst, så længe situationen og forholdene understøtter det. Til det kan yoga være et godt valg af træning for at sænke kolesterolniveauet.

En usund livsstil inklusive diæt kan være årsagen til forhøjede kolesteroltal i blodet. Udover sjældent at dyrke motion kan vaner som at blive sent oppe, ryge og indtage alkoholiske drikke også udløse en stigning i kolesterol. Især nu hvor der stadig er mange, der gennemgår arbejde hjemmefra (WFH), så kontoransatte er mindre tilbøjelige til at flytte, fordi de kun arbejder hjemmefra.

Uden fysisk bevægelse kan dårlige levevaner og udløsende høje kolesteroltal føre til forskellige helbredsproblemer, for eksempel forhøjet blodtryk, hjertesygdomme og slag .

Læs også: Kend 6 årsager til højt kolesteroltal

Det er derfor, du skal tjekke din krops kolesteroltal regelmæssigt, mindst en gang om året, så du kan finde ud af, om kolesteroltallet i din krop stadig er på normale tal eller allerede er for højt.

For dig, der ønsker at lave et sundhedstjek, kan det gøres gennem applikationen . Du kan bestille en lægetid uden at skulle stå i kø til hospitalet.

Har du ikke appen endnu? Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning , og få nem helbredsinformation, købe medicin og konsultere en læge gennem onlinetjenester og offline !

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Højt kolesteroltal.
Healthline. Tilgået i 2021. Sænkning af dit høje kolesteroltal: 6 øvelser, der vil betale sig.
WebMD. Tilgået i 2021. Motion for at sænke kolesterol.