Lav immunitet, bør du tage vitamin C-injektioner?

Jakarta - Der er mange måder, man kan gøre for at øge udholdenheden. En af dem er at imødekomme indtaget af C-vitamin. Udover drikketilskud kan C-vitamin også fås ved injektion eller injektion. Indtil videre har C-vitamin-indsprøjtninger været meget brugt til skønhed, nemlig at lysne huden.

Men indsprøjtning af C-vitamin eller ascorbinsyre i lave doser, som anbefalet af en læge, kan også bruges til at booste immunsystemet. Som det er kendt, er immunsystemet eller kroppens immunsystem nyttigt til at beskytte kroppen mod bakterier, vira og parasitter, som har potentiale til at forårsage sygdom. Niveauet af C-vitamin, der sprøjtes ind i kroppen, er naturligvis tilpasset den enkeltes behov.

Læs også: Vil du injicere C-vitamin? Kend først fordelene og farerne

Hvornår har du brug for C-vitamin-injektioner?

C-vitamin opnået fra frugt, grøntsager eller i form af kosttilskud gennemgår en lang fordøjelsesproces i kroppen, indtil det endelig optages i blodcirkulationen. I modsætning til tilfældet med C-vitamin, som indsprøjtes, vil al vitaminvæsken gå direkte ind i og optages gennem blodcirkulationen.

Med injektionsmetoden kan du få en større dosis ad gangen. Generelt indeholder tilgængelige C-vitamintilskud en koncentration på 500 milligram, mens injicerbart C-vitamin er tilgængelig i koncentrationer på 500 milligram til 1 gram, endda 25 gram, hvis det er nødvendigt. I nogle medicinske tilstande er en C-vitamin-injektionsprocedure nødvendig, såsom blødningsforstyrrelser eller alvorlig C-vitaminmangel.

Hvornår skal du så injicere C-vitamin? Det afhænger af lægens råd, alt efter din helbredstilstand. Hvis lægen mener, at din krops indtag af C-vitamin stadig kan fås fra mad eller kosttilskud, er en C-vitamin-indsprøjtning normalt ikke nødvendig. Hvis din læge på den anden side vurderer, at dit C-vitaminindtag ikke kan opfyldes udelukkende gennem mad og kosttilskud, kan en C-vitaminindsprøjtning anbefales.

Af denne grund er det vigtigt altid at kommunikere din helbredstilstand med din læge. For at gøre det lettere, Hent kun app , for at kunne diskutere med lægen igennem snak , når som helst og hvor som helst, om din helbredstilstand.

Læs også: 4 fordele ved C-vitamin til ansigtet, som du skal prøve

Ting at være opmærksom på, før du injicerer C-vitamin

Selvom det har fordele for at øge immuniteten, kan overdreven indtagelse af C-vitamin udløse kvalme, fordøjelsesbesvær, mavekramper og diarré. Faktisk kan indtagelse af 1000 milligram C-vitamin på en dag øge risikoen for nyresten. Især hvis det ikke er afbalanceret med at drikke nok vand og anden sund livsstil.

Bemærk venligst, at det daglige behov for humant C-vitamin kun er 75-90 milligram. Når du er syg, har kroppen brug for mere C-vitamin indtag, men dosis skal stadig overvejes. Som en del af mikronæringsstoffer er C-vitamin kun nødvendigt af kroppen i små mængder, og resten vil blive udskilt med andre stoffer gennem urinen.

Selvom det optages hurtigere af kroppen end kosttilskud, bør personer med visse anæmier og gravide eller ammende kvinder ikke få indsprøjtninger med vitamin C. Hos gravide kan indsprøjtninger af C-vitamin udløse nedsat blodkoncentration i navlestrengen, hvilket kan påvirke helbredet hos gravide kvinder. moderen og fosteret.

Læs også: Farer ved C-vitaminmangel under graviditet

Vitamin C-injektioner bør heller ikke gøres skødesløst, især for en person med en historie med nyresygdom. Fordi nyresvigt rapporteres at opstå efter rutinemæssige injektioner af C-vitamin. Hvis du desuden har tendens til at opleve nyresten, bør du undgå højdosis C-vitamin-indsprøjtninger.

Selvom det er klassificeret som et ikke-giftigt eller ikke-giftigt stof, skal C-vitamininjektioner stadig udføres af professionelt medicinsk personale. Sørg for, at den C-vitamin-indsprøjtning, du tager, er i overensstemmelse med medicinske indikationer og lægens råd. På den måde kan fordelene mærkes som forventet.

Reference:
stoffer. Tilgået 2020. Ascorbinsyre.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Er C-vitamin-injektioner bedre end orale kosttilskud?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Vitamin C (askorbinsyre).
WebMD. Tilgået 2020. Fordelene ved C-vitamin.